IK Pantern

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

IK Pantern var faktiskt och nosade på Elitserien på 1990-talet, men har annars mest hållit till i lägre divisioner. Pantern är faktiskt Malmös äldsta klubb, även om Malmö Redhawks varit mer framgångsrika. De tre senaste säsongerna har Pantern spelat i Hockeyallsvenskan, och klarat sig kvar med ganska god marginal varje säsong. Två kända tidigare spelare är Robert Burakovsky, pappa till Andre Burakovsky som vann Stanley Cup med Washington Capitals, och komikern Sven Melander.

Grundad: 1959
Hemmaarena: Kirsebergs ishall/Malmö Isstadion
SM-guld: 0 st
Tränare: Viktor Stråhle

Spela på Pantern på Oddset.

Tongivande spelare

Oliver Larsen

Född: 1998-12-25
Land: Danmark
Position: Back
Klubbfattning: Höger

IK Pantern har hela tre danskar i truppen och Oliver Larsen är den yngste. 19-åringen kommer från en säsong i Leksand i Hockeyallsvenskan där han delade tid mellan seniorlaget och J20. Den store backen fick också förra säsongen debutera i det danska landslaget i ishockey. Sedan tidigare har han representerat de röd-vita i två JVM. Larsen är en fysisk back som drar på sig relativt många utvisningsminuter och gör få poäng. Dansken har inte blivit draftad av något lag i NHL.

Robin Dahse

Född: 1992-04-30
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

26-årige Robin Dahse debuterade i SHL redan som tonåring, men lyckades inte på 16 matcher med Västra Frölunda och Växjö Lakers göra någon poäng i SHL. Nu är det sex år sen Dahse spelade i högsta serien i hockey, och det är bara i division 1 som han gjort relativt många poäng. Den 187 centimeter och 92 kg tunge ytterforwarden är en spelare som kämpar och sliter, och gör en och annan poäng tack vare att försöker tampas framför motståndarmålvakten. Dahse är en av de som varit längst i IK Pantern, med sina fem säsonger i klubben.

Axel Blomqvist

Född: 1995-01-30
Land: Sverige
Position: Anfallare
Klubbfattning: Vänster

200 centimeter långe och 99 kg tunge Axel Blomqvist är urtypen av en powerforward. Många poäng och många utvisningsminuter. 23-åringen har varit ute på en resa i hockeyvärlden de senaste åren. Från Osby, till Rögles juniorlag, över till Nordamerika och WHL, vidare till AHL och ECHL, tillbaka till Sverige och SSK och hemstaden Kristianstad innan fjolåret tillbaka i Osby. I moderklubben dominerade Blomqvist division 2, där han gjorde 46 poäng på 26 matcher och drog på sig 60 utvisningsminuter, när Osby åkte ur. Blomqvist fick faktiskt ett NHL-kontrakt med Winnipeg Jets under åren i Nordamerika, men spelade aldrig några matcher för klubben. Den här säsongen är han ny i IK Pantern.

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.

Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.