Vad är roligare än att ha ett långtidsspel att jobba över hela säsongen? Inte mycket. Just i denna spelform kan ytterst fina odds hittas. En liten peng kan bli till en rejäl slant. Här kommer jag delge er mina bästa “långtidare” och dessa kommer uppdateras allteftersom nya fina drag hittas. Notera att jag går på de spel där jag finner mest värde, vilket i detta fall innebär en del högoddsare.

2019-08-29 - Vinnare SM-guld SHL: Växjö (8,50)
Den 14:e september är det återigen dags för nedsläpp i SHL och säsongen 2019/20 ser ut att kunna bli väldigt intressant med flertalet guldkandidater. I mitt tycke är det hela sju lag som, på pappret, kan nå hela vägen fram till en SM-final i april månad. SHL har omvandlats till en otroligt jämn liga där egentligen alla lag kan gå på en mina vilken kväll som helst.

Roger Rönnbergs Frölunda är regerande svenska mästare efter ett briljant slutspel i fjol. På Oddset är “Indianerna” favoriter till att upprepa succén (5,30) och det är förståeligt då göteborgarna ser minst lika starka ut inför denna säsong. Jag tycker dock att nästan alla SHL-trupper ser vassare ut i år. Lägg därtill att endast två lag lyckats försvara ett SM-guld under 2000-talet. Efter Frölunda är det fyra lag som just nu står omkring åtta gånger pengarna och det är Färjestad (8,00), Djurgården (8,00), Luleå (8,50) samt det lag som fångat mitt spelöga, Växjö Lakers (8,50).

Växjö, som vann guld så sent som för två år sedan, hade en tung fjolårssäsong men lyckades ändå ta sig till slutspelet via play-in. Sam Hallams gubbar gick kräftgång i det offensiva spelet under merparten av grundserien och hade egentligen aldrig någon chans mot Luleå i kvartsfinalen (1-4 i matcher). Smålänningarna har tappat en del meriterade namn i bland annat Joel Persson, Kris Versteeg, Tuomas Kiiskinen och Janne Pesonen. Ut med de proppmätta föredettingarna tänkte sportchef Evertsson och investerade i ungtuppar som Fredrik Karlström (LHC), Marcus Sylvegård (Malmö) och NHL-meriterade Jakob Forsbacka Karlsson (Boston). Elias Petterssons äldre bror, Emil, blir dessutom ett kärt återseende för fansen i Vida Arena. Han tillbaka i klubben efter en sejour i Nordamerika. Lägg därtill Richard Gynge i årets anfallsuppsättning och Sam Hallam lär sitta hemma i de småländska skogarna och småle åt den trevliga mix forwards han har att laborera med.

Målvaktsduon Fasth och Andrén är båda högst kompetenta burväktare i SHL och när robusta backar som Daniel Rahimi, Tim Erixon och Matt Bodie finns framför lär Lakers fortsätta släppa in ytterst få mål bakåt (näst minst efter FBK i fjol). Det man också bör lägga på minnet är att Växjö är en klubb med mycket kapital och, precis som i fjol med Versteeg, enkelt kan vifta med de riktigt stora sedlarna innan transferfönstret stänger. 

Det är som sagt många som utmanar om guldet men jag tycker oddset på Växjö är allra mest spelvärt. Smålänningarna har alla förutsättningar att lyckas efter fjolårets motiga säsong. Lakers till 8,50 gånger trissan är väl värt en peng! 

Spela på vinnare SHL SM-guld

2019-03-07 - Vinnare Allsvenskan: IFK Norrköping (10,00)
Våran alldeles egna härliga fotbollsliga drar igång den 31:e mars och jag har synat potentiella vinnare i Allsvenskan 2019. Malmö FF (2,25) kliver in som favoriter med de regerande mästarna, AIK (4,25), som största utmanare. Häcken (13,00) och Hammarby (17,00) är även två klubbar som nämns i titeldiskussionen. När jag tittar över oddsen är det dock ett annat lag som ådrar sig mitt intresse, IFK Norrköping.

Peking var riktigt bra redan i fjol när de slutade tvåa bakom AIK. Till slut skiljde det bara två poäng mellan Gnaget och östgötarna efter att IFK gjort en magisk höst. Framförallt hemma på Östgötaporten imponerade Norrköping med 38 poäng på 15 matcher, bäst i Allsvenskan 2018.

Jens Gustafsson är kvar på tränarposten vilket är viktigt. Han har fått till ett riktigt bra transferfönster även om David Moberg Karlsson lämnat och Andreas Johansson lagt skorna på hyllan. Fina ersättare har nämligen plockats in i form av supertalangen Sead Haksabanovic och inte minst guldhjälten från 2015, Totte Nyman. Offensiven ser därmed otroligt vass ut och bakåt har smarta nyförvärv gjorts i dansken Rasmus Lauritsen och honduranen Kevin Álvarez.

Spela på vinnare i Allsvenskan 2019

2019-06-15 - Vinnare Afrikanska Mästerskapen: Algeriet (14,00)
Fredag den 21:e juni drar en av sommarens stora höjdpunkter igång i Egypten. 24 nationer gör upp om att titulera sig afrikanska mästare och på förhand är det ytterst ovisst vilket lag som kröner turneringen med ett guld i Kairo den 19:e juli.

Egypten (4,50) är förhandsfavoriter, givetvis till stor del tack vare hemmafördel och en viss Mohamed Salah. “Faraonernas” trupp ser dock i ärlighetens namn inte speciellt märkvärdig ut och jag tycker de står alltför lågt på oddsmarknaden. Senegal (7,00) har turneringens bästa trupp men frågan är om Aliou Cissé får alla stjärnor att dra åt samma håll. Utöver dessa nationer är Nigeria (9,00), Elfenbenskusten (9,00), Ghana (10,00) och Marocko (11,00) alla medaljkandidater.

Jag håller dock en högoddsare som en liten outsider till guldet. Algeriet (14,00) är ett organiserat landslag med en mängd unga och hungriga spelare från franska Ligue 1. Detta kryddas med meriterade pjäser som Sofiane Feghouli (Galatasaray), Islam Slimani (Leicester) och Yacine Brahimi (Porto). Kronan på verket är dock en av turneringens största artister, Riyad Mahrez. Där har “Ökenkrigarna” en matchvinnare som inte går av för hackor.

Vägen mot kvartsfinal ser väldigt bra ut för Djamel Belmadis gäng. Senegal är en tuff gruppmotståndare men övriga nationer, Kenya och Tanzania, skrämmer inte. Att sluta etta i gruppen ger en minst sagt gynnsam lottning medan en andraplats troligen innebär Demokratiska Republiken Kongo i åttondelsfinal, ett lag Algeriet ska slå.

Det finns som sagt flera kandidater till guldet i detta högintressanta mästerskap. Algeriet är en av dessa och till 14 gånger sulfinten finner jag fint spelvärde på nordafrikanerna. Definitivt värt en slant! Vill man ha ett ännu högre odds än så är grannlandet Tunisien till 20 gånger glidtacklingen ett spännande spel.

Spela på vinnare i Afrikanska Mästerskapen 2019

Senaste inläggen