Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Vem är Henke?

Henrik Johansson heter jag som fått äran att titulera mig spelexpert här på Svenska Spel, förhoppningsvis ett långt tag framöver. Ni kanske känner igen mig sedan tidigare i detta forum? I somras kunde ni följa mig här då jag kom med dagliga speltips från Fotbolls-VM, det roligaste projektet jag hittills hunnit med.

Jag har figurerat som expert på Fotbollskanalens “Tipshörnan” sedan augusti 2017 där jag dagligen jobbat med de största fotbollsligorna. Ett enormt lärorikt och hedrande uppdrag som finns i bagaget när jag nu ska ta mig an en större uppgift med fler sporter och ett något bredare utbud.

Fotboll är min paradsport och kommer att vara huvudfokus när det kommer till analyser här på Svenska Spel. Poolspel som Stryktipset, Europatipset och Topptipset kommer stå i centrum men det kommer även bjudas på “Hockeytorsdag” i form av Powerplay eller Bomben på veckobasis. Däremellan kan även en och annan NHL-Challenge hitta in eller rentav lite innebandy som är en sport jag håller kär. Mer om schemat läser ni här.

Om mig
Vem är då Henrik Johansson i vardagen? En göteborgare som självfallet är en sportfåne utan dess like. Jag missar nästintill aldrig ett viktigt evenemang oavsett om det är EM-kval i fotboll, Super Bowl eller VM i längdskidor. Som kompis och framförallt flickvän förstår jag att det kan vara jobbigt att umgås med mig när jag ständigt har något att följa.

30-årskrisen närmar sig då jag fyller 28 i slutet av mars. Efter gymnasiet valde jag tämligen omgående att läsa vidare till ingenjör på Chalmers. I samma skede fattade jag tycke för poker. Jag kombinerade det spännande kortspelet med studierna och skördade framgångar, något som senare kulminerade i spel på heltid ett antal år. Numera besöker jag titt som tätt casinot i Göteborg och ställer upp när det vankas Poker-SM, men i betydligt mindre omfattning än tidigare.

När det kommer till att utöva sport så har jag alltid haft en fallenhet för bollsporter. Där föll jag snabbt för innebandy som jag nu spelat i över tjugo års tid. Just nu pågår ett projekt där jag varit delaktig och startat en klubb, FBC Vinga, i Göteborg som är på väg uppåt i seriesystemet. 55 raka matcher utan förlust har i skrivande stund radats upp, svenskt rekord av allt att döma. Där spelar jag men jag figurerar även som tränare och domare inom innebandyn. Det är en sport jag har järnkoll på!

Favoritlag
Framförallt ett lag ligger mig varmt om hjärtat och det är IFK Göteborg. Jag fattade tidigt tycke för “Änglarna” och faktiskt inte utifrån alla framgångar föreningen skördat. De har jag nämligen inte fått uppleva, bortsett från SM-guldet 2007 och ett par cuptitlar ska sägas. Istället började jag hålla på “Blåvitt” 2002 när klubben med nöd och näppe klarade sig kvar i Allsvenskan. Därefter har jag haft årskort 16 säsonger i rad och kommer givetvis finnas på plats på Gamla Ullevi även den här säsongen.

När det kommer till IFK Göteborg och spel är jag dock givetvis alltid nyanserad. Istället för att vara partisk använder jag mitt breda kunnande kring Lilla Londons stolthet, något som tyvärr just nu inte är det roligaste.

Vad kommer mina analyser innefatta?
Den 14:e mars kickar vi igång poolspels-analyserna här på Svenska Spel. Fram tills dess får ni nöja er med ett par långtidsspel som ni hittar här.

Mina analyser kommer vara väl underbyggda där samtliga matcher på respektive kupong kommer nämnas men där jag går in lite mer i detalj på de bästa spikarna och de mest tänkbara skrällarna. Till skillnad från många andra kommer jag ta hänsyn till spelvärde i stor grad vilket innebär att 13 rätt kanske inte fixas lika ofta, men att det smäller desto mer när så blir fallet. Mer om detta läser ni under Henkes strategi.

När det kommer till spelförslag ska dessa givetvis täcka allas plånböcker. På Powerplay och Topptipset kommer två systemförslag delges, 36 rader och 216 rader, medan det på Stryk- och Europatipset kommer finnas hela tre olika varianter där det största ligger på 2592 rader, först och främst tänkt för bolagsspel.

Nog om mig, nu är det dags att börja ta itu med matcherna och dra igång detta!

Läs mer om spelexperten, speltips och analyser här

/ Henrik Johansson