Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar
Sergio Pinto, Söderköping, vinnare av Tips-SM 2020

Sergio Pinto vann Tips-SM 2020

Sveriges bästa tippare heter Sergio Pinto och kommer från Söderköping. Den 24:e upplagan av Tips-SM är avgjord, cirka 50 000 personer kom till start i tävlingen som löpte över sex veckor där deltagarna lämnade in ett 64-raderssystem på Stryktipset varje vecka, den sämsta omgången räknades bort. Den som alltså lyckades bäst av alla och som nu kan kalla sig svensk mästare är Sergio Pinto.

Sergio fick 52 rätt, det fick även Daniel Hansson från Göteborg på andraplats och Göran Gustafsson från Uppsala på tredjeplats. Men Sergio vann på särskiljning, han satte fler spikar under mästerskapet.

Sergio Pinto är 48 år gammal från Söderköping och arbetar som tekniker inom räddningstjänsten i Östra Götaland med bas i Norrköping, nu kan han även titulera sig som svensk mästare.

– Helt sjukt, fattar det inte riktigt själv. Det är svårt att förstå, säger mästaren om titeln.

Det var genom vännerna inom räddningstjänsten som Sergio hittade till Tips-SM.

– Det är tredje året jag är med. Vi har ett lag inom jobbet, Södra Promenaden kallar vi oss.

Behövde Unitedseger för vinst

Södra Promenaden slutade på 101:a plats i lagtävlingen av totalt 2 889 lag och för Sergios del startade egentligen den individuella tävlingen först i vecka fyra.

– Jag la knappt märke till den individuella tävlingen förrän i vecka 4, då fick jag 12 rätt och var plötsligt med i toppen.

Inför den avslutande omgången och under avslutning var det nervöst för Sergio.

– Ja inför den sista omgången kände man ju ”shit nu måste jag göra bra ifrån mig”, det blev snack i laget och man kände lite press. Under lördagen var jag så nervös att min fru till slut bad mig att släppa telefonen.

Sex veckors tippande, 78 matcher tippade, ändå så skulle allt avgöras i den sista matchen, Manchester United mot West Bromwich Albion, Sergio hade spikat United och behövde den segern för att ta hem titeln. Efter första halvlek var ställningen 0-0.

– Man var ju nervös att det skulle bli kryss och man skulle sluta tvåa.

Men i början av andra halvlek fick Manchester United som straff, vilken Bruno Fernandes förvaltade. Manchester höll undan och vann, vilket gjorde Sergio Pinto till mästare i Tips-SM 2020.

– Jag har vunnit DM-guld i fotboll, men detta är mitt första SM-guld. Jag la ut på Facebook att jag vunnit, de allra flesta visste inte ens att jag var med i Tips-SM, men jag har fått många gratulationer, det känns jättestort.

På frågan varför han vann Tips-SM är svaret:

– Lite tur, men sen vågade jag tippa en del spikkryss, det tror jag var receptet.

Topp tio Tips-SM 2020:

1. Sergio Pinto, Söderköping 52 rätt

2. Daniel Hansson, Göteborg 52 rätt

3. Göran Gustafsson, Uppsala 52 rätt

4. Anders Brelind, Göteborg 51 rätt

5. Per Prim, Barsele 51 rätt

6. Mats Johansson, Kristianstad 51 rätt

7. Magnus Campelo, Segeltorp 51 rätt

8. Jörgen Rimsby, Nykvarn 51 rätt

9. Karl Johansson, Grästorp 51 rätt

10. Martin Härnälv, Nossebro 51 rätt

IF Lokomotiv Blackeberg, vinnare av Tips-SM 2020

IF Lokomotiv Blackeberg bästa lag i Tips-SM

Svenska tipsmästarna i lag 2020 är korade, IF Lokomotiv Blackeberg stod till slut som segrare i lagtävlingen i Tips-SM. Cirka 50 000 personer och 2 889 lag kom till start i den 24:e upplagan av Tips-SM. De som alltså lyckades bäst i lagtävlingen och som nu kan titulera sig svenska mästare är IF Lokomotiv Blackeberg med Alexander Scott, Carl Ackered, Daniel Setterwall, Johan Porsborn och Per Linzander.

Tips-SM startade 1996, samma år gick Johan Porsborn, Daniel Setterwall, Alexander Scott och Per Linzander på Blackebergs gymnasium. De tillsammans med ytterligare vänner bestämde sig då för att starta ett fotbollslag som fick namnet IF Lokomotiv Blackeberg. Laget startade i division 8 och befinner sig idag division 5.

Johan Porsborn spelade de 83 första matcherna för IF Lokomotiv Blackeberg men valde sen att satsa helhjärtat på Tips-SM och tennis, idag är han klubbchef för SALK.

– Vårt långsiktiga mål var att ta Lokomotiv till Allsvenskan, vi har inte tagit oss till Allsvenskan men nu har vi vunnit SM-guld, säger Johan.

IF Lokomotiv Blackeberg fick en smakstart på årets Tips-SM och låg på första plats efter den första omgången.

– Vi har varit med i Tips-SM sedan starten. Vi har kämpat för detta varje år, men aldrig fått en bra start. Men i år tändes hoppet direkt. Tidigare år har vi behövt gå upp med båda ytterbackarna och blivit straffade. Men nu kunde vi spela efter klassisk Lokomotiv-modell, slå långt och spela säkert.

– Vi visste efter 24 år hur det är att inte vara i ledning, så länge vi ledde kändes det bra.

Svettiga slutmatcher

Men under den sista omgången av Tips-SM blev det nervöst för laget som följde resultaten noga.

– Vi vann tävlingen med tre rätt före tvåan. Men fyra av oss hade halvgarderat Aston Villa mot Brighton, alla hade en ”ett-tvåa” där. Brighton ledde med ett mål, men på övertid fick de en utvisad. Sen fick Aston Villa straff, det blev VAR, men straffen dömdes bort och Brighton vann. Där var några svettiga minuter kan jag säga, men det visar också hur små marginaler det är i Tips-SM.

Även om de var i ledning inför den sista matchen mellan Manchester United och West Bromwich Albion så vågade de inte fira segern.

– Det fanns en liten sannolikhet att någon skulle kunna gå om oss, men när Manchester United gjorde 1-0 då visste vi att segern var i hamn.

I Lokomotiv-kretsar har ingen lyckats undgå att laget vunnit Tips-SM.

– Det har skanderats ut i våra sociala medier, jag tror att hela fotbollslaget är engagerade i Lokomotivs framfart under Tips-SM.

Siktar på seger 2021

Till årets turnering skedde dock en rockad i laget.

– Vi har kört med samma gäng i alla år, men så i år säger Jonatan Karlman ”nu får det räcka, vi kommer aldrig vinna”, så han hoppade av och vi tog in Carl Ackered istället. Vi har skickat en bild till Jonatan och vi skänker honom en extra tanke.

Nästa år är det 25 år sedan IF Lokomotiv Blackeberg och Tips-SM drog igång.

– Lokomotiv är från början ett kompisgäng som har lätt till skratt, vårt långsiktiga mål är att vi en gång ska vinna SM, det har vi nu gjort. Jag tror inget lag vunnit två gånger, så målet för nästa år är klart, avslutar Johan.

Tips-SM avgörs under sex veckor, där varje person lämnar in ett 64-raderssystem varje vecka. Det sämsta omgångsresultatet räknas bort.

Topp tio Tips-SM lag 2020:

1. IF Lokomotiv Blackeberg, 190 rätt

2. No Fomo, 187 rätt

3. No Shame In Winning, 185 rätt

4. Vinbalens Vänner, 185 rätt

5. Alkisligan, 185 rätt

6. Mighty Ones, 184 rätt

7. Turgubbarna, 184 rätt

8. Team Flasköl, 184 rätt

9. 10 Rätt På En Bra Dag, 184 rätt

10. Jonjomatchvinnare, 184 rätt

4 kronor blev 200 000 kronor!

4 kronor blev 200 000 kronor!

2020-10-27: Lördagens omgång på Stryktipset genererade hela 61 storvinster. Under den sista matchen mellan Liverpool och Sheffield United, när bortalaget var i ledning, stod en ensam vinnare på 13 rätt med hela jackpotten på 12 miljoner kronor.

Men Liverpool vände och fastställde utdelningen för 13 rätt till 196 721 kronor. En av de 61 lyckliga 13-vinnarna är en man från Bollnäs, som på sitt 4-raderssytem löste 13 rätt.

– Den satt rätt bra måste jag säga, säger storvinnaren om vinsten.

Hans system för fyra kronor var det med lägst insats som gick in under helgen.

– Jag kryssade i ungefär hälften av matcherna sen lät jag Xperten göra resten.

Att han fått 13 rätt och vunnit 200 633 kronor med undervinster blev han varse sent under lördagskvällen.

– Jag var helt omedveten om vinsten. Det var en liten chock, men jag är väldigt lycklig.

Något firande har inte hunnit med än.

– Jag ska försöka hitta på något roligt kring jul, avslutar Bollnäsbon.

Givet insatsen på fyra kronor så är det den största vinsten som fallit ut på Stryktipset under 2020.

MatcherResultatMatchresultatBollnäsbons rad
1Manchester United – ChelseaX0 – 0X
2Liverpool – Sheffield United12 – 11
3Fulham – Crystal Palace21 – 22
4Cardiff – MiddlesbroughX1 – 1X
5Bristol City – SwanseaX1 – 1X
6Coventry – Blackburn20 – 412
7Huddersfield – Preston21 – 22
8Stoke – Brentford13 – 21
9Millwall – BarnsleyX1 – 1X
10Queens PR – BirminghamX0 – 0X
11Norwich – Wycombe12 – 11
12Reading – Rotherham13 – 012
13Sheffield Wednesday – Luton20 – 12
Utdelning
13 rätt61 st196 721 kr
12 rätt1 758 st1 895 kr
11 rätt21 740 st122 kr
10 rätt159 438 st34 kr

Fick 13 rätt två gånger – samma lördag!

2020-11-04: Lördagens omgång (31 okt) på Stryktipset resulterade i att endast 24 rader löste 13 rätt. Utdelningen för 13 rätt landade på 311 633 kronor. Men två av vinnarraderna kom från en och samma person. En man från Uppsala löste 13 rätt på två olika 64-raderssystem och vann mest av alla.

En del otroliga Stryktipsvinster har kommit under året, en kvinna vände kupongen upp och ner, förra veckan fick en person 13 rätt på ett 4-raderssystem. Men den här mannen tar nog ändå priset som fick 13 rätt på båda sina system.

– Jag brukar göra ett system i början på veckan. Sen har jag tidigare annullerat det spelet och gjort ett annat system väl på lördagen. Men nu lät jag systemet från i onsdags vara kvar och gjorde ett till på lördagen, berättar dubbelvinnaren.

Systemen skilde sig åt, fyra rader av hans system var identiska.

– Det systemet jag gjorde i onsdags minns man inte så noga på lördagen. Men några grundtankar hade jag med mig. Bournemouth är ett favoritlag hos många av experterna men Derby fick tex Wayne Rooney tillbaka. Huddersfield och Barnsley är två lag på uppgång. Wycombe har blivit lite, lite bättre hela tiden så det var dags för en vinst för dem.

Vågade inte följa slutminuterna

16.00-matcherna löpte på fint för Uppsalabon, när QPR avgjorde på tilläggstid mot Cardiff stod det klart att båda systemen var vid liv med alla rätt. Det såg ljust ut med dessutom en halvgardering i sista matchen mellan Liverpool och West Ham på båda systemen. Förutsättningarna var, vid Liverpoolvinst nästan 700 000 kronor i utdelning totalt, vid oavgjort cirka 3,2 miljoner kronor, vid vinst för West Ham drygt 100 000 kronor.

– När det var 1-1 i matchen hoppades jag nästan på ett Liverpoolmål, det kändes tryggare. Men jag vågade inte följa de sista femton minuterna. Jag var iväg så jag satte mig i bilen, la bort mobilen och åkte hem.

Väl hemma stod det klart att matchen slutat 2-1 till Liverpool och Uppsalabon vunnit 676 734 kronor totalt med undervinster.

– Det är ofattbart. Det är svårt att förklara.

Att lyckas få 13 rätt kan vara svårt, att göra det med två av två system samma omgång är ännu svårare.

– Jag har beställt två 13-rätt-tröjor.

Uppsalabon har inte riktigt landat i den galna vinsten.

– Jag går fortfarande på moln. Men det här ger en chans att trygga för framtiden, för mig och min familj, avslutar Stryktipsomgångens största vinnare.

Dubbelvinnaren från Uppsala lämnade in sina spel via Svenska Spel Sport & Casinos webbplats, och han önskar vara anonym.

MatcherResultatMatchresultatOnsdagens rad Lördagens rad Gemensamma tecken
1Liverpool – West Ham12 – 11X1X1X
2Burnley – Chelsea20 – 32X22
3Luton – Brentford20 – 3222
4Middlesbrough – Nottingham11 – 01X1X
5Millwall – Huddersfield20 – 312X22
6Preston – Birmingham21 – 2X2X2X2
7Swansea – Blackburn12 – 0111
8Queens PR – Cardiff13 – 21X11
9Stoke – Rotherham11 – 011X1
10Wycombe – Sheffield W11 – 0111
11Barnsley – Watford11 – 01211
12Bournemouth – DerbyX1 – 1X1XX
13Öster – Halmstad20 – 3222
Utdelning
13 rätt24 st311 633 kr
12 rätt747 st3 754 kr
11 rätt10 652 st210 kr
10 rätt87 752 st53 kr
Vinnare Stryktipset 2020

Tre personer fick 13 rätt i Tips-SM-starten

2020-10-21: För det 24:e året i rad avgörs Tips-SM och den första omgången är avklarad med 49 947 anmälda. Tips-SM avgörs under sex veckor där det gäller att tippa ett 64-raderssytem varje vecka, där den sämsta omgången räknas bort.

För tre personer står det klart att deras första omgång inte kommer räknas bort. Daniel Gälman från Piteå, Viktor Berglund från Uppsala och Josef Darmark från Älvsjö fick alla rätt 13. Inte nog med att de vann nästan 75 000 kronor vardera, de leder även Tips-SM.

För Daniel Gälman från Piteå kom det som en mindre chock på söndagen att han fått 13 rätt.

– Jag lämnade in mitt spel på fredagen. Men väl på lördagen hade jag glömt bort det hela. Men jag följde matcherna under lördagen. På söndagen hörde en släkting av sig och sa ”grattis till 13 rätt på Stryktipset”, han såg att jag låg i topp av Tips-SM. Då loggade jag in på mitt konto och såg att det var lite mer där än vanligt, säger 29 åringen.

Den sista matchen på kupongen spelades mellan Newcastle och Manchester United. Matchen stod 1-1 fram till den 86:e minuten, då gjorde Manchester United mål, de vann sen matchen med 4-1.

– Jag såg matchen och tyckte det var trevligt att United gjorde mål men tänkte inte mer på det. Det blev en rolig grej det här, avslutar Daniel.

MatcherResultatMatchresultatDaniels rad 
1Manchester City – Arsenal11 – 01
2Chelsea – SouthamptonX3 – 3X2
3Newcastle – Manchester United21 – 42
4Barnsley – Bristol CityX2 – 21X
5Birmingham – Sheffield Wednesday20 – 12
6Blackburn – Nottingham20 – 1X2
7Middlesbrough – ReadingX0 – 01X
8Luton – Stoke20 – 22
9Bournemouth – Queens PRX0 – 01X
10Brentford – Coventry12 – 01
11Rotherham – Norwich21 – 22
12Swansea – Huddersfield21 – 2X2
13Wycombe – Millwall21 – 22
Utdelning
13 rätt164 st66 621 kr
12 rätt2 949 st996 kr
11 rätt25 316 st92 kr
10 rätt138 326 st35 kr
Vinnare Stryktipset 2020

Två miljonvinster till Slottet Spel i Helsingborg

2020-10-01: Lördagens omgång på Stryktipset genererade hela tio miljonvinster. Totalt har det fallit ut otroliga 47 miljonvinster under 2020, att jämföra mot 2019 när det föll ut 17. Helgens miljonvinster spriddes över landet, men Slottet Spel i Helsingborg var nog värst som tog hem två av miljonvinsterna.

Slottet Spel fick 13 rätt på ett andelsspel i butik samt ett Spela Tillsammans-spel online. Andelsvinsten landade på nästan 1,8 miljoner kronor och Spela Tillsammansvinsten på drygt 1,7 miljoner kronor. Andelsvinsterna landade på 127 541 kronor per andel och Spela Tillsammasvinsterna på 216 610 kronor per andel.

En av andelsvinnarna är en kvinna i 60-årsåldern från Helsingborg.

– Jag såg på lördagen att vi fått 13 rätt, men jag trodde vi vunnit 127 541 kronor totalt, berättar kvinnan.

På söndagen åkte hon till Slottet Spel för att tacka för vinsten på drygt 9 000 kronor.

– Jag hade mig en present och ville tacka killarna i butiken för vinsten. Men när jag kom ditt berättade de att vi vunnit 127 000 kronor per andel, det var en chock!

Kvinnan har spelat hos Slottet Spel i cirka ett år.

– För ett år sen åkte jag dit och bad dem förklara hur Stryktipset går till. De var så vänliga i butiken och förklarade allt. Jag köpte en andel på Stryktipset som mannen framför mig i kassan valt, då vann vi 54 000 kronor, då fick de också en present, avslutar kvinnan.

En annan av andelsvinnarna är en man i 60-årsåldern.

– Riktigt kul! Det är den största andelsvinsten jag varit med på. Jag följde matcherna under hela dagen och det kändes bra redan från start. Men att vi skulle vinna såhär mycket det trodde jag inte.

Mannen delar sin andel med en vän, de vann nästan 65 000 kronor var.

– Det absolut roligaste var att få dela vinsten med min vän, det var en väldigt fin känsla att få berätta om vinsten för honom, avslutar mannen.

Jens Johansson en av ägarna till Slottet Spel kommenterar vinsterna.

– Grattis till alla kunder! Det var lite blandade känslor under lördagskvällen, när West Bromwich ledde i den nästa sista matchen stod vi som ensamma vinnare och över 15 miljoner kronor i utdelning. Men nu är vi väldigt glada för två miljonvinster och drygt 3,5 miljoner kronor till 22 kunder, avslutar Jens.

Slottet Spels miljonvinster lördag 26 september:
1 785 574 kronor med undervinster, 14 andelar, 5 184 rader.
1 724 880 kronor med undervinster,8 andelar, 2 304 rader.

Miljonvinster Stryktipset de senaste fem åren:
2016: 46 miljonvinster
2017: 38 miljonvinster
2018: 32 miljonvinster
2019: 17 miljonvinster
2020: 47 miljonvinster