Så här spelar du Europatipset

Europatipset avgörs allt som oftast med en omgång på söndagar och en vardagsomgång. Matcherna hämtas från de europeiska ligorna men det kan även vara landskamper eller matcher från andra delar av världen. Det gäller att tippa oavgjort, hemma- eller bortaseger i 13 matcher. Du kan vinna om du prickar in 10-13 rätt beroende på omsättning och hur andra spelat.

Lägga spel

1. I rutan för varje match står 1, X, 2 – och det är här du börjar tippa. Tror du att hemmalaget vinner matchen, klickar du i ruta 1. Tror du matchen slutar oavgjort, klicka i ruta X. Tror du bortalaget vinner, klicka i ruta 2. (Hemmalaget står alltid till vänster om bortalaget, exempelvis i matchen Chelsea-Arsenal är Chelsea hemmalag och Arsenal bortalag) Är du osäker på utgången i matchen kan du klicka i två eller samtliga tre rutor, det kallas att halv eller helgardera.

2. Vill du ha mer information och statistik om lagen? Klicka på lagnamnen så visas mer information såsom statistik, spelanalys, senaste TT-nyheterna med mera. Vill du ändra vilken information som visas för dig så gör du det på Tipsinfo.

3. När du är klar med alla 13 matcher, klicka i rutan nere i hörnet och välj betala. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Ta hjälp av Xperten 

Om du vill ha extra hjälp kan du använda Xperten. Då får du ett färdigt tips framtaget utifrån en kombination av experttips och slumpen.

Tipsinfo

Klicka på knappen "Tipsinfo" ovanför kupongen. Här hittar du exempelvis statistik, tabeller samt aktuell lag- och matchinformation. Du bockar för den info du vill ha i samband med matcherna på kupongen.

Liverättning

Gå till ”Mina spel” och klicka på ditt aktuella spel för att följa det live, eller för att se om du vunnit!

Annullera spel

Välj aktuellt spel i ”Mina spel” och klicka på ”Annullera”. Annullering av spel på Europatipset kan göras senast 1 minut efter spelstopp. Hos ombud måste annullering ske i samma terminal som spelet lades.

Regler vid lottning

Om en match på Europatipset ska lottas så sker en lottdragning med 16 bollar som representerar hemmaseger, lika eller bortaseger. På Europatipset bestäms bollarnas tecken med hjälp av expertförutsägelser, varje tecken kommer dock att representeras av minst två bollar. Ifall expertförutsägelser saknas så sker slumpmässing fördelning med lika antal bollar för 1, X och 2.

Så här spelar du systemspel

1. Klicka på system och välj vilket du vill spela, se förklaring av systemen nedan.

2. Klicka på sammanställningen längst ner och välj antal veckor.

3. Klicka på Betala till höger.

4. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Olika systemspel

M-system

Kan liknas vid att spela flera enkelrader i en och samma kupong. Beroende på vilket system du väljer kan du göra ett visst antal hel- och halvgarderingar (när du väljer flera tecken på samma match). Mer information om M-system.

R-system

Ett reducerat system med minskat antal rader. Vinstchansen blir lägre än vid ett M-system men insatsen minskar avsevärt. När du kryssat i alla matcher kommer antalet rader att räknas ut. Mer information om R-system.

U-system

Ett reducerat system med så kallad utgångsrad. Här kan du sätta ett utgångstecken på dina garderingar. På så vis har du möjlighet att påverka teckenfördelningen på nyckelraderna. Mer information om U-system.

Nyckeltabeller
Systemspel - vinnande rader
R-system

Vinstplan

Antal rätt                  Vinstfördelning                          Vinstchans

13 rätt                         39 %                                                          1:1 594 323
12 rätt                         22 %                                                          1:61 320
11 rätt                           12 %                                                          1:5 110
10 rätt                         25 %                                                          1:697

Återbetalning: 65 %, varav 2 % till rullpottsfonden.
Vinstchans: 1:607

Spelregler

Här hittar du fullständiga spelregler. 

Lycka till!