Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Cagliari

Till Serie A startsida

Tar Juventus titeln igen? Spela på Serie A-vinnare 2019/2020?

Fakta om Cagliari

Cagliari Calcio grundades 1920 och kommer från ön Sardinien. Man har endast en titel på kontot och det är en ligaseger från 1970. Sedan 90-talet har klubben varit starkt förknippad med Uruguay på grund av ett gäng uruguayanska spelarvärvningar. I fjol slutade “Rossublu” på en blygsam 15:e-plats. Blir det en mer framskjuten placering 2019/20?

Smeknamn: Rossoblu, Gil Isolani, Sardi
Manager: Rolando Maran
Hemmaarena: Sardegna Arena

Spela på Cagliari hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Cagliari

Joao Pedro
Trotjänaren med U17-meriter från Brasiliens landslag lirar på den vackra semesterön sedan 2014, och är en offensiv mittfältare med näsa för mål som utvecklats oerhört mycket under sina år i Italien. Joao Pedros bästa säsong var 2015/16 då han stod för 13 mål på 38 kamper i Serie B. Jämfört med föregående år i Portugal och hemlandet Brasilien är det inte konstigt att klubbar som Lazio och Atalanta drar i spelaren. Enligt uppgift skulle 27-åringens underskrift kosta åtta miljoner euro. Cagliaris president har dock avvisat ryktena, och då brassen är oerhört uppskattad på, men framförallt utanför planen av både tränare och lagkamrater ska det mycket till om de rödblå ska släppa sin något ojämna men älskade juvel.

Radja Nainggolan
Den vältatuerade belgaren med de spännande frisyrerna, Radja Nainggolan, har rötter i Indonesien men är född och uppvuxen i Belgien. 31-åringen är ytterligare en fotbollsspelare ur det belgiska fotbollsundret. Nainggolan har dock i princip hela sin fotbollsforstran i Italien. Han kom till Piacenza i Serie B redan som 17-åring och gjorde fem säsonger med Biancorossi innan han till slut fick prova på spel i Serie A med Cagliari. På Sardinien var Nainggolan given under fyra säsonger innan Roma köpte loss honom i januari 2014. Där har han varit en nyckelspelare under sina 4,5 säsonger i klubben. Det var därför minst sagt uppseendeväckande når det under sommaren 2018 stod klart att Nainggolan lämnar den italienska huvudstaden för spel hos rivalerna Inter. Transfersumman uppgick i 38 miljoner euro. Tiden hos Inter ser dock ut att bli kortare än tänkt då belgaren nu är oönskad av klubben. Nainggolan lånades därför ut till sin gamla klubb, Cagliari, fram till sommaren 2020. Där kommer belgaren ta en mer betydande roll vilket passar honom utmärkt. Kontraktet med Inter ska dock fortsatt gälla till 2022. 

Leonardo Pavoletti 
Tack vare den köp- och lån-struktur som råder i fotbollen i Italien finns ibland möjligheter att testa spelare rejält innan man köper loss dem, på ett annat sätt än i andra fotbollsligor. Leonardo Pavoletti passar in på beskrivningen då han köptes av Napoli för 180 miljoner kronor i januarifönstret 2017 och ett halvår senare lånades ut till Cagliari med köpoption för 2018. Pavoletti vann skytteligan i Cagliari med elva mål, nästan dubbelt så många som tvåan. Då var det ett enkelt beslut att lägga upp 120 miljoner kronor för att permanenta klubbytet, som är Cagliaris överlägset dyraste genom tiderna. Förra säsongen slog den 30-årige anfallaren den målskörden med råge när han tryckte in 16 strutar i ligan och slutade på en sjätteplats i Serie A:s skytteliga. Framfarten belönades med en plats i Roberto Mancinis Gli Azzurri. Där har det hittills blivit en landskamp och lika många mål, i 6-0-segern mot Liechtenstein i mars 2019.

Valter Birsa 
Valter Birsa är en av Sloveniens bästa fotbollsspelare genom tiderna och har över tio år bakom sig i Ligue 1 och Serie A. Före det vann den offensive mittfältaren två ligatitlar hemma i Slovenien. Birsa har mest huserat i mindre klubbar i de stora ligorna, som Sochaux och Auxerre i Frankrike och Genoa och Torino i Italien. En säsong har slovenen också provat på spel i klassiska AC Milan. De fyra senaste säsongerna har Valter Birsa varit en given startspelare i Chievo, men under januarifönstret 2019 värvades han av Cagliari. Där hade slovenen dock en relativt kämpig vår där han hade svårt att ta en plats. Kapaciteten finns dock för att bli en tongivande spelare i Sardinien-klubben 2019/20.

Spela på Cagliari.

Till startsida Fotboll