Cagliari

Till Serie A startsida.
Cagliari Calcio grundades 1920 och kommer från ön Sardinien. Man har endast en titel på kontot och det är en ligaseger från 1970. Sedan 90-talet har klubben varit starkt förknippad med Uruguay på grund av ett gäng uruguayanska spelarvärvningar.

Smeknamn: Rossoblu, Gil Isolani, Sardi
Manager: Rolando Maran
Hemmaarena: Stadio Sant’Elia - hitta till arenan här.

Spela på Cagliari hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Cagliari

Simone Padoin
Den 34-årige italienska innermittfältaren SImone Padoin har mängder med säsonger i Juventus bakom sig. Det blev fyra säsonger med Juve och lika många Scudettos. 2016 släppte Juventus mittfältaren som även kan spela offensiv ytterback till Cagliari. Han var ordinarie under större delen av sin debutsäsong hos det sardinska laget och spelade en viktig roll framför allt defensivt. Padoins spelstil beskrivs i vad många kallar tränarens dröm. Han jobbar stenhårt för laget och är samtidigt taktiskt slipad. Kontraktet med Cagliari sträcker sig över säsongen 2019.

Leonardo Pavoletti
Tack vare den köp- och lån-struktur som råder i fotbollen i Italien finns ibland möjligheter att testa spelare rejält innan man köper loss dem, på ett annat sätt än i andra fotbollsligor. Leonardo Pavoletti passar in på beskrivningen då han köptes av Napoli för 180 miljoner kronor i januarifönstret 2017 och ett halvår senare lånades ut till Cagliari med köpoption för 2018. Pavoletti vann skytteligan i Cagliari med elva mål, nästan dubbelt så många som tvåan. Då var det ett enkelt beslut att lägga upp 120 miljoner kronor för att permanenta klubbytet, som är Cagliaris överlägset dyraste genom tiderna. Den 29-årige anfallaren skrev på ett kontrakt som håller honom i Cagliari till 2022. Pavoletti har blivit uttagen till två landskamper för Gli Azzurri, men båda gångerna har han blivit kvar på bänken.

Darijo Srna
Darijo Srna är en av Kroatiens bästa fotbollsspelare genom tiderna, men också en ikon i Ukraina och Shakhtar Donetsk där han tillbringat nästan hela sin karriär. 36-åringen lämnade Shakhtar sommaren 2018 efter att ha varit dopningsavstängd under ett år, och ska på ålderns höst prova spel i Serie A och Cagliari. Srna är meste spelare både i Shakhtar Donetsk och det kroatiska landslaget och vann otroligt mycket i Ukraina. Ligamästare tio gånger, cupvinnare åtta gånger och en Europa League-titel. Med landslaget gjorde kroaten fyra EM-turneringar och två VM. Högerwingbacken skrev på ett ettårsavtal med Cagliari, med option på ytterligare ett år. Srna var inte med i det kroatiska lag som gick till VM-final 2018.

Spela på Cagliari.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.