IBK Dalen

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på IBK Dalen på Oddset.

Grundad: 1990
Hemmaarena: Umeå Energi Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Jonatan Brolin

IBK Dalen från innebandystaden Umeå är en klassisk förening i Superligan som spenderat nästan hela 2000-talet i den högsta serien. Västerbottningarna var i final 2013 men lyckades inte bärga hem guldet den gången. De senaste två säsongerna har de svartvita tagit sig till slutspel men väl där har det blivit respass. Laget har en fortsatt bra trupp där en tajt defensiv är vägen till framgång. Kommer slåss kring placeringarna 6-10.

Tongivande spelare

Ketil Kronberg

Född: 1980-08-25
Land: Norge
Position: Center
Moderklubb: Holum IBK/Gjelleråsen IF
Klubbfattning: Vänster

Norska åldermannen Ketil Kronberg är fortsatt Dalens viktigaste spelare med sin tyngd, spelförståelse och sitt hårda jobb över hela banan. Ketil saknar ett bra skott men är i det närmaste en komplett innebandyspelare. Bra i båda riktningar och bra innebandy-IQ. Har en magisk backhand som tillhör världens bästa. Stod för stabila 46 poäng i fjol och har under en längre tid levererat ett snitt på ungefär en poäng per match!

Jonas Svahn

Född: 1991-06-25
Land: Sverige
Position: Center
Moderklubb: KAIS Mora IF
Klubbfattning: Vänster

En av seriens snabbaste spelare som är livsfarlig i omställningsspelet. Får Svahn upp farten är han svårstoppad och river upp motståndarförsvaret. Dalmasen har dock stor förbättringspotential när det kommer till hans avslut och det är en del av spelet han måste få till om Dalen ska nå slutspel det här året. Har tillhört landslaget av och till och behöver en stark höstsäsong om han ska göra ännu ett VM.

Måns Parsjö-Tegnér

Född: 1994-01-01
Land: Sverige
Position: Målvakt
Moderklubb: IBF Falun

Måns Parsjö-Tegnér har seglat upp som en av seriens bästa målvakter och har framtiden för sig. Matchvinnartyp som är placeringssäker och reflexsnabb. Blir ibland lite väl het i målet och börjar då släppa in lite enklare mål. Den Falufostrade målvakten har inte ett speciellt bra utkast men det är något han kommer förbättra med åren. Kommer med största sannolikhet vara en av målvakterna som reser ner med den svenska truppen till VM i Tjeckien.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.