Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IBK Dalen

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på IBK Dalen på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 1990
Hemmaarena: Umeå Energi Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Jonatan Brolin

IBK Dalen från innebandystaden Umeå är en klassisk förening i Superligan som spenderat nästan hela 2000-talet i den högsta serien. Västerbottningarna var i final 2013 men lyckades inte bärga guldet den gången. De senaste tre säsongerna har de svartvita tagit sig till slutspel men väl där har det blivit respass. Laget har en fortsatt bra trupp där en tajt defensiv är vägen till framgång. Ska ha goda möjligheter att ta sig till slutspel ännu en gång med sin starka organisation.

Tongivande spelare

Ketil Kronberg

Född: 1980-08-25
Land: Norge
Position: Center
Moderklubb: Holum IBK/Gjelleråsen IF
Klubbfattning: Vänster

Norska åldermannen Ketil Kronberg är fortsatt Dalens viktigaste spelare med sin tyngd, spelförståelse och sitt hårda jobb över hela banan. Ketil saknar ett bra skott men är i det närmaste en komplett innebandyspelare. Bra i båda riktningar och hög innebandy-IQ. Har en magisk backhand som tillhör världens bästa. Stod för stabila 53 poäng i grundserien i fjol och har under en längre tid levererat ett snitt på drygt en poäng per match!

Jonas Svahn

Född: 1991-06-25
Land: Sverige
Position: Center
Moderklubb: KAIS Mora IF
Klubbfattning: Vänster

En av seriens snabbaste spelare som är livsfarlig i omställningsspelet. Får Svahn upp farten är han svårstoppad och river upp motståndarförsvaret. Dalmasen har dock stor förbättringspotential när det kommer till hans avslut och det är en del av spelet han måste få till om Dalen ska nå slutspel ytterligare ett år. Fanns med i VM 2018 och är en rollspelare som är väldigt omtyckt såväl i det svenska landslaget som i Dalen.

Måns Parsjö-Tegnér

Född: 1994-01-01
Land: Sverige
Position: Målvakt
Moderklubb: IBF Falun

Måns Parsjö-Tegnér har seglat upp som en av seriens bästa målvakter och har framtiden för sig. Matchvinnartyp som är placeringssäker och reflexsnabb. Blir ibland lite väl het i målet och börjar då släppa in lite enklare mål. Den Falufostrade målvakten har inte ett speciellt bra utkast men det är något han kommer förbättra med åren. Var en av två målvakter i den svenska VM-truppen i Tjeckien. Fick dock stå i skymundan för Johan Rehn i finalen vilket har kritiserats kraftigt efter förlusten mot Finland. Lär vara förstakeeper i landslaget flera år framöver.

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.