Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IBF Falun

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på IBF Falun på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 1993
Hemmaarena: Jalas Arena
SM-guld: 4 st
Tränare: Thomas Brottman

IBF Falun har vunnit fyra SM-guld de sju senaste säsongerna och har tillsammans med Storvreta dominerat svensk innebandy. Det svartrosa dalalaget har seriens främsta offensiv och lär spruta in mål under året, precis som vanligt. Back-besättningen är dock ett frågetecken och ska det bli ett femte SM-guld kommer några doldisar behöva ta steg den här säsongen. Efter två raka finalförluster mot rivalerna Storvreta lär hur som helst Falun vara rejält taggade inför säsongen.

Tongivande spelare

Rasmus Enström 

Född: 1989-11-17 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Moderklubb: Råby BK 
Klubbfattning: Höger 

Rasmus Enström är kanske hela ligans mest kompletta spelare. Den elegante forwarden har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare vid ett tillfälle och även vunnit priser som årets spelare i SSL flertalet gånger. Västmanlänningen är bra på alla delar av spelet men det som sticker ut lite extra är den fina klubbtekniken och de snabba vändningarna. Väldigt sevärd spelare som är helt avgörande om Falun ska kunna plocka tillbaka det eftertraktade SM-guldet. 

Alexander Galante Carlström 

Född: 1989-01-30 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Moderklubb: Westra Aros IBK 
Klubbfattning: Höger 

Alexander Galante Carlström har blommat ut till hela ligans största stjärna, numera i konkurrens med Kim Nilsson i Kalmarsund. Den hårdskjutande rightaren är seriens bästa sniper och har snittat otroliga 1,79 mål per match de senaste tre säsongerna, slutspel inräknat. Galante har med åren blivit bättre på att variera sina skott men i grunden är han en klassisk bågspelare som föredrar sitt dragskott. 2016 och 2017 blev Alexander Galante Carlström utsedd till världens bästa spelare. Förra året fick han lämna över priset till den finske målvakten Eero Kosonen. Kan västeråsaren ta tillbaka den heta utmärkelsen 2019? 

Emil Johansson 

Född: 1992-08-14 
Land: Sverige 
Position: Back 
Moderklubb: Ersboda SK 
Klubbfattning: Vänster 

Emil Johansson slog igenom i Umeå City i Allsvenskan i ung ålder och hamnade därefter i Falun. Där har han utvecklats till vad många menar Sveriges bästa back. 27-åringen spelar med en fantastisk fart under fötterna och är alltid ett stort hot bakifrån med sitt fina passningsspel. Gör mängder av assist och oddsen är låga på att han kommer vara med och slåss om titeln som seriens bästa poängplockare på backsidan, en utmärkelse han plockade hem i överlägsen stil i fjol med sina 70 poäng på 30 matcher i grundserien. Emil Johansson är även helt given i det svenska landslaget. 

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.