IBF Falun

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på IBF Falun på Oddset.

Grundad: 1993
Hemmaarena: Jalas Arena
SM-guld: 4 st
Tränare: Thomas Brottman

IBF Falun har vunnit fyra SM-guld de sex senaste säsongerna och har tillsammans med Storvreta dominerat svensk innebandy. Det svartrosa dalalaget har seriens främsta offensiv och lär spruta in mål under året. Back-besättningen är dock ett frågetecken och ska det bli ett femte SM-guld kommer några doldisar behöva ta steg den här säsongen.

Tongivande spelare

Rasmus Enström

Född: 1989-11-17
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Råby BK
Klubbfattning: Höger

Rasmus Enström är kanske hela ligans mest kompletta spelare. Den elegante forwarden har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare vid ett tillfälle och även vunnit priser som årets spelare i SSL flertalet gånger. Västmanlänningen är bra på alla delar av spelet men det som sticker ut lite extra är den fina klubbtekniken och de snabba vändningarna. Väldigt sevärd spelare som kan fälla avgörandet för både IBF Falun och Sverige i VM den här säsongen.

Alexander Galante Carlström

Född: 1989-01-30
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Westra Aros IBK
Klubbfattning: Höger

Alexander Galante Carlström har blommat ut till hela ligans största stjärna, numera i konkurrens med Kim Nilsson i Kalmarsund. Den hårdskjutande rightaren är seriens bästa sniper och har snittat otroliga 1,83 mål per match de senaste två säsongerna, slutspel inräknat. Galante har med åren blivit bättre på att variera sina skott men i grunden är han en klassisk bågspelare som föredrar sitt dragskott. De två senaste åren har Alexander Galante Carlström blivit utsedd till världens bästa spelare.

Emil Johansson

Född: 1992-08-14
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Ersboda SK
Klubbfattning: Vänster

Emil Johansson slog igenom i Umeå City i Allsvenskan i ung ålder och hamnade därefter i Falun. Där har han utvecklats till vad många menar Sveriges bästa back. 26-åringen spelar med en fantastisk fart under fötterna och är alltid ett stort hot bakifrån med sitt fina passningsspel. Gör mängder av assist och oddsen är låga på att han kommer vara med och slåss om titeln som seriens bästa poängplockare på backsidan. Dessutom given i det svenska landslaget.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.