Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FC Helsingborg

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på FC Helsingborg på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 2000
Hemmaarena: Helsingborg Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Niklas Pålsson

FC Helsingborg är en etablerad SSL-förening som trots en fin placering i maratontabellen inte innehar något SM-tecken. Det lär inte bli något den här säsongen heller. I fjol klarade sig FCH med nöd och näppe efter att enbart ha skrapat ihop 29 poäng på 32 omgångar. Truppen känns fortsatt tunn och ska man vara med och slåss om slutspel kommer Linus Nordgren och Jonathan Nilsson behöva hålla en oerhört hög nivå hela säsongen. Känslan är dock att skåningarna främst ska fokusera på att hålla sig kvar med tanke på hur pass bra årets serie är. Helsingborg att åka ur behöver inte vara ett dumt spel alls till ett förhållandevis högt odds.

Tongivande spelare

Linus Nordgren

Född: 1989-03-09
Land: Sverige
Position: Center
Moderklubb: Malmö FBC
Klubbfattning: Vänster

En av landets bästa centrar som nu kliver in på sin 13:e säsong med Helsingborg. Nordgren har en fantastisk blick för spelet och levererar ständigt passningar som ger sina medspelare bra målmöjligheter.  Malmösonen har snittat omkring en assist per match de senaste fem säsongerna. Väldigt nyttig i FCH:s omställningsspel med sina snabba fötter. Att han blev ratad i Mikael Hills VM-trupp tog dock hårt på både honom och Helsingborg den senaste säsongen. Återkommer Linus Nordgren starkare än någonsin 2018/19?

Jonathan Nilsson

Född: 1995-07-03
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: FC Kristianstad
Klubbfattning: Vänster

Skarpskytten Jonathan Nilsson har varit en av SSL:s främsta målgörare de senaste tre säsongerna. 2017/18 blev det 31 mål på 32 matcher och i fjol ökade han målsnittet med 34 fullträffar på 26 matcher. Den rappa forwarden sitter inte på ett särskilt hårt skott men han är duktig på att veta var man ska skjuta och är vass på frilägen. När Jonathan Nilsson är i zonen är han väldigt svårstoppad och han har bland annat gjort fem mål i en och samma match vid upprepade tillfällen. Har fått debutera i det svenska landslaget där han stått för elva poäng på lika många landskamper.

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.