FC Helsingborg

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på FC Helsingborg på Oddset.

Grundad: 2000
Hemmaarena: Helsingborg Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Patric Johansson

FC Helsingborg är en etablerad SSL-förening som trots en fin placering i maratontabellen inte innehar något SM-tecken. Det lär inte bli något den här säsongen heller med tanke på att FCH har tappat en hel del spelare inför säsongen, bland annat Mika Kohonen och Nico Salo. Truppen känns tunn och ska man vara med och slåss om slutspel kommer Linus Nordgren och Jonathan Nilsson behöva hålla en oerhört hög nivå hela säsongen. Känslan är dock att skåningarna främst ska fokusera på att hålla sig kvar med tanke på hur pass bra årets serie är.  Helsingborg att åka ur behöver inte vara ett dumt spel alls till ett högt odds.

Tongivande spelare

Linus Nordgren

Född: 1989-03-09
Land: Sverige
Position: Center
Moderklubb: Malmö FBC
Klubbfattning: Vänster

En av landets bästa centrar som nu kliver in på sin tolfte säsong med Helsingborg. Nordgren har en fantastisk blick för spelet och levererar ständigt passningar som ger sina medspelare bra målmöjligheter.  Malmösonen har snittat en assist per match de senaste fyra säsongerna och det lär knappast minska med ännu mer speltid det här året. Väldigt nyttig i FCH:s omställningsspel med sina snabba fötter. Kommer troligen vara en av de svenska innebandyspelare som finnas med i Mikael Hills VM-trupp.

Jonathan Nilsson

Född: 1995-07-03
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: FC Kristianstad
Klubbfattning: Vänster

Skarpskytten Jonathan Nilsson har varit en av SSL:s främsta målgörare de senaste två säsongerna. I fjol blev det 31 mål på 32 matcher för den rappa forwarden. Han sitter inte på ett särskilt hårt skott men han är duktig på att veta var man ska skjuta och är vass på frilägen. När Jonathan Nilsson är i zonen är han väldigt svårstoppad och han har bland annat gjort fem mål i en och samma match vid upprepade tillfällen. Att han plockas ut i den svenska VM-truppen är en högoddsare men samtidigt inte helt otänkbart.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.