Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Höllvikens IBF

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Höllvikens IBF på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 2008
Hemmaarena: Halörhallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Joon Berggren

Det var många som trodde att lilla Skånelaget Höllviken bara skulle göra en säsong i SSL efter att de tog steget upp via kvalspel säsongen 2015/16. Nu gör de orangeklädda sin fjärde säsong i SSL och förfogar över en av seriens allra bästa förstaformationer med Wilhelmsson, Karlson Martell och Persson. Föreningen startade så sent som 2008 och har gjort en raketresa genom det svenska seriesystemet. Numera får klubben ses som etablerad i SSL och den här säsongen bör man kunna hota om en slutspelsplats för första gången någonsin.

Tongivande spelare

Johannes Wilhelmsson

Född: 1992-09-17
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Näsets IBF
Klubbfattning: Höger

Johannes Wilhelmsson är en av seriens mest underhållande innebandyspelare. Han förfogar över ett ruggigt dragskott och siktar ofta högt när han avlossar. JW har de senaste säsongerna öst in poäng trots att Höllviken slagits i bottenskiktet. Tredjeplatsen i poängligan 2017/18 följdes upp med att vinna densamma i fjol. Då stod 27-åringen för magiska 86 poäng på 32 matcher. Högerskytten belönades med en plats i VM-truppen. Lär vara given i de svenska landslaget flera år framöver och ska givetvis ses som en potentiell poängligavinnare återigen. Att spela på Wilhelmsson som poängkung kan definitivt vara värt en slant!

Pontus Karlson Martell 

Född: 1990-03-23 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Moderklubb: IBK Lund 
Klubbfattning: Vänster 

Pontus Karlson Martell har tillhört Höllviken under de senaste elva säsongerna. 29-åringen inledde dock sin  karriär genom att testa på en A-lagsträning hemma i Lund som 16-åring och därefter få speltid med laget IBK Lund i Division 4. Säsongen 2007/08 gick dock resan vidare för forwarden som anslöt till Höllvikens juniorlag. Karlson Martell var därefter med på Skånelagets seniorresa från Division 3 till spel i SSL! Inför årets säsong är fortsatt  “nummer 9” tillsammans med sin radarpartner Wilhelmsson en av SSL:s mest fruktade duos!   

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.