Höllvikens IBF

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Höllvikens IBF på Oddset.

Grundad: 2008
Hemmaarena: Halörhallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Joon Berggren

Det var många som trodde att lilla Skånelaget Höllviken bara skulle göra en säsong i SSL efter att de tog steget upp via kvalspel säsongen 2015/16. Nu gör de orangeklädda sin tredje säsong i SSL och förfogar över en av seriens allra bästa förstaformationer med Wilhelmsson, Karlson Martell och Persson. Föreningen startade så sent som 2008 och har gjort en raketresa genom det svenska seriesystemet. Numera får klubben ses som etablerad i SSL och den här säsongen bör man kunna hota om en slutspelsplats för första gången någonsin.

Tongivande spelare

Johannes Wilhelmsson

Född: 1992-09-17
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Näsets IBF
Klubbfattning: Höger

Johannes Wilhelmsson är en av seriens mest underhållande innebandyspelare. Han förfogar över ett ruggigt dragskott och siktar ofta högt när han avlossar. JW har de senaste säsongerna öst in poäng trots att Höllviken slagits i bottenskiktet. I fjol var han bara två poäng bakom Albin Sjögren som vann den totala poängligan och den här säsongen lär han återigen återfinnas topp 10. Högerskytten har äntligen blivit belönad med en landslagsplats och levererar han under hösten kommer han finnas med på planet till Prag i vinter. Potentiell poängligavinnare och här kan det finnas ett bra värdeodds att spela!

Christoffer Andersson

Född: 1996-11-21
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: IBK Genarp
Klubbfattning: Höger

Den gänglige Genarpsonen hade en riktig succésäsong i fjol och noterades för hela 49 poäng på 32 matcher. 22-åringen fick därmed sitt stora genombrott och har nu press på sig att leverera för de orangeklädda skåningarna. Andersson har ett bra direktskott och är skicklig på att skjuta runt sin försvarare när han har bollen i hooken. Har den hårdskjutande forwarden förbättrat fysiken under sommaren så bör han kunna spräcka 50-poänggränsen den här säsongen!

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.