Jönköpings IK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Jönköpings IK på Oddset.

Grundad: 1985
Hemmaarena: Jönköpings Idrottshus
SM-guld: 0 st
Tränare: Jakob Olofsson Adelin

Jönköping har spenderat många säsonger i både Elitserien och SSL genom åren och höll sig kvar som nykomling i fjol. Klubben har satsat ungt och verkligen fått fin utväxling på juniorsidan där man firat stora framgångar. De rödvita smålänningarna har en av seriens yngsta trupper och ett lag för framtiden. I fjol var man nära att ta en slutspelsplats och den här säsongen lär man återigen vara med och slåss om en topp 8-placering.

Tongivande spelare

Rickard Hessmer

Född: 1990-08-30
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Tranemo IBK
Klubbfattning: Vänster

Slitvargen Rickard Hessmer är väldigt tongivande i detta unga Jönköping med sin rutin och tyngd framför både eget och motståndarnas mål. Hessmer har många säsonger i SSL i ryggen där han bland annat tillhört derbyrivalen Mullsjö. Har levererat fina siffror de senaste säsongerna och legat över en poäng per match i snitt över tid. Sitter på seriens kanske hårdaste handledsskott.

Martin Glimberg

Född: 1993-03-18
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Husqvarna IK
Klubbfattning: Höger

Högerskytten Glimberg var tongivande för Jönköping förra säsongen och kommer bli minst lika viktig under denna. 25-åringen är väldigt allround och har en hög spelförståelse. Husqvarna-fostrade Glimberg har bra precision i passningsspelet och kommer servera sin högerforward på andra sidan massor av gånger under säsongen. Outsider i poängligan som kan vara värd ett lirl till fina odds.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.