Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Jönköpings IK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Jönköpings IK på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 1985
Hemmaarena: Jönköpings Idrottshus
SM-guld: 0 st
Tränare: Mickael Fredriksson

Jönköping har spenderat många säsonger i både forna Elitserien och SSL genom åren och gör nu sin tredje raka säsong i det svenska finrummet. Klubben har satsat ungt och verkligen fått fin utväxling på juniorsidan där man firat stora framgångar. De rödvita smålänningarna har en av seriens yngsta trupper och ett lag för framtiden. Både i fjol och säsongen dessförinnan var JIK nära att norpa en slutspelsplats. Någonstans i de trakterna lär Jönköping sluta även 2019/20.

Tongivande spelare

Rickard Hessmer

Född: 1990-08-30
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Tranemo IBK
Klubbfattning: Vänster

Slitvargen Rickard Hessmer är väldigt tongivande i detta unga Jönköping med sin rutin och tyngd framför både eget och motståndarnas mål. Hessmer har många säsonger i SSL i ryggen där han bland annat tillhört derbyrivalen Mullsjö. Har levererat fina siffror de senaste säsongerna och legat över en poäng per match i snitt över tid. Sitter på seriens kanske hårdaste handledsskott och är även en av de bästa innebandyspelarna i Superligan närmast motståndarmålet.

Martin Glimberg

Född: 1993-03-18
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Husqvarna IK
Klubbfattning: Höger

Högerskytten Glimberg har varit tongivande för Jönköping de senaste säsongerna och kommer bli minst lika viktig under denna. 26-åringen är väldigt allround och har en hög spelförståelse. Husqvarna-fostrade Glimberg har bra precision i passningsspelet och kommer servera sin högerforward på andra sidan massor av gånger under säsongen. Outsider i poängligan som kan vara värd ett lir till fina odds. 

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.