Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

FBC Kalmarsund

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på FBC Kalmarsund på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 2011
Hemmaarena: Kalmar Sporthall
SM-guld: 0 st
Tränare: Adam Kallenberg

Relativt nybildade FBC Kalmarsund (ihopslagning av Färjestaden och CL98) gjorde debut i SSL förra säsongen och slutade då på en tiondeplats. Nu är ambitionen slutspel och med en spelare som Kim Nilsson i bräschen ska alla förutsättningar för att nå dit finnas. Truppen ser slagkraftig ut och dessutom är Kalmarsund starka i den förhållandevis trånga hemmahallen. Med en av världens bästa innebandyspelare i laget ska smålänningarna inte räknas bort i någon match den här säsongen.

Tongivande spelare

Kim Nilsson

Född: 1988-03-28
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Färjestadens IBK
Klubbfattning: Vänster

Världsstjärnan Kim Nilsson valde att bilda familj hemma på Öland och därmed startade han även projektet att ta upp sitt älskade Kalmarsund till SSL. Det lyckades han med och under fjolårssäsongen gjorde världens bästa innebandyspelare 2016 även så smålänningarna etablerade sig i det svenska finrummet. Denna säsong siktar Kalmarsund på slutspel och Kim Nilsson kommer vara förgrundsfiguren till om det ska lyckas. Stark kandidat att vinna årets poängliga med tanke på den mängd speltid han kommer få!

Kevin Björkström

Född: 1989-08-31
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: BK Trollbäcken
Klubbfattning: Höger

Tyresöfostrade Kevin Björkström åkte ur högstaserien med Karlstad 2018 och tillhör numera FBC Kalmarsund. Trots att 30-åringen är relativt liten till växten tar Björkström för sig med stor pondus på banan och bär ofta den femma han spelar i. Duktig på att transportera boll i hög fart och bra framspelare. Tidigare har han åkt ur SSL med flertalet klubbar men i fjol säkrades kontraktet tidigt med Kalmarsund. Nu är tanken att stockholmaren ska vara en av smålänningarnas bärande spelare i jakten på slutspel.

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.