FBC Kalmarsund

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på FBC Kalmarsund på Oddset.

Grundad: 2011
Hemmaarena: Kalmar Sporthall
SM-guld: 0 st
Tränare: Adam Kallenberg

Relativt nybildade FBC Kalmarsund (ihopslagning av Färjestaden och CL98) har tagit sig upp till finrummet med hemmasonen Kim Nilsson. Det tog kanske en säsong längre än vad klubben hade hoppats på men nu är Öland (även om de spelar i Kalmar) återigen en faktor på den stora innebandykartan. FBC besegrade Salem i slutkvalet till SSL efter att William Larsson avgjorde med två minuter kvar av förlängningen i det tredje kvalmötet. Som nykomling kommer man naturligtvis sikta på att hålla sig kvar i första hand men det känns som Kalmarsund kommer vilja sikta högre med en av världens bästa innebandyspelare i laget.

Tongivande spelare

Kim Nilsson

Född: 1988-03-28
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Färjestadens IBK
Klubbfattning: Vänster

Världsstjärnan Kim Nilsson valde att bilda familj hemma på Öland och därmed startade han även projektet att ta upp sitt älskade Kalmarsund till SSL. Nu har han lyckats och det är därför dags för Kim att äntligen lämna lunken i Allsvenskan mot Superligan där han hör hemma. Kim har allt som en forward ska ha och blev bland annat utsedd till världens bästa innebandyspelare 2016.  Stark kandidat att vinna årets poängliga med tanke på den mängden speltid han kommer få!

Kevin Björkström

Född: 1989-08-31
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: BK Trollbäcken
Klubbfattning: Höger

Tyresjöfostrade Kevin Björkström åkte ur högstaserien med Karlstad förra säsongen och tillhör numera FBC Kalmarsund. Trots att 29-åringen är relativt liten till växten tar Björkström för sig med stor pondus på banan och bär ofta den femma han spelar i. Duktig på att transportera boll i hög fart och bra framspelare. Tidigare har han åkt ur SSL med flertalet klubbar så det återstår att se om Kalmarsund klarar sig kvar med Kevin Björkström den här gången.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.