Linköping IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Linköping IBK på Oddset.

Grundad: 2008
Hemmaarena: Linköpings Sporthall
SM-guld: 0 st
Tränare: Johan Astbrant

Linköping har varit ett stabilt slutspelslag i några säsonger nu och bland annat varit i SM-final både 2015 och 2016. Båda gångerna föll man på målsnöret och nu är man sugna på den ädlaste av medaljer. Östgötarna har återigen Johan Astbrant som tränare och det är under hans ledning man nått bäst sportsliga framgångar. Truppen är gedigen och framförallt är det tyngden som sticker ut lite extra. När “Linkan” spelar på högsta växeln är de oerhört jobbiga för alla motståndare i SSL. Höjden i spelet finns, den här säsongen måste de bara se till att lägstanivån höjs en aning.

Tongivande spelare

Matej Jendrisak

Född: 1989-04-03
Land: Tjeckien
Position: Center
Moderklubb: Florbal Chodov
Klubbfattning: Vänster

Matej Jendrisak är en av väldigt få tjeckiska exporter som lyckats i SSL. Vänsterskytten är en tung klassisk center som är svår att rubba för motståndarna. Dominerar ofta matchbilder centralt i banan och är en pådrivare i Linköpings förstafemma. Gjorde över 50 poäng i grundserien förra säsongen och han lär ligga runt de siffrorna även 2018/19. Är en nyckelspelare i det tjeckiska landslaget som spelar hemma-VM i Prag i december 2018.

Anton Karlsson

Född: 1991-04-18
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Linghems SK
Klubbfattning: Vänster

Anton Karlsson och hans bror Martin Karlsson personifierar mycket av det Linköping innebandy står för. Han är en storväxt rejäl back som inte viker en tum i närkampsspelet. 27-åringen har under de senaste åren brottats med en knäskada men den här säsongen kliver han in helt återställd och det ska bli spännande att se om Anton Karlsson då kan ta tillbaka sin landslagsplats. En av ligans absolut bästa backar defensivt.

Max Wahlgren

Född: 1991-07-19
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: KAIS Mora IF
Klubbfattning: Vänster

Max Wahlgren är en av Superligans flyttfåglar. Linköping blir den sjunde klubben dalmasen representerar i SSL och han har även hunnit med ett utlandsäventyr i Tjeckien. Linköping värvade Wahlgren från Pixbo och i samma veva skeppade de Fritzell till Göteborg i något av ett stjärnbyte. 27-åringen, som ännu inte fått göra några landskamper, kom tvåa i poängligan förra säsongen, en ynka poäng bakom Sjögren. Räkna med att vinnarskallen Wahlgren vill konkurrera i toppen av poängligan även denna säsong och att han får en stor roll i Astbrants lagbygge. Kan det även bli landslagsdebut för den pålitlige målskytten månne? Oddsen borde vara goda.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.