Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Linköping IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Linköping IBK på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 2008
Hemmaarena: Linköpings Sporthall
SM-guld: 0 st
Tränare: Johan Astbrant

Linköping har varit ett stabilt slutspelslag i några säsonger nu och bland annat varit i SM-final både 2015 och 2016. Båda gångerna föll man på målsnöret och nu är man sugna på den ädlaste av medaljer. Östgötarna har återigen Johan Astbrant som tränare och det är under hans ledning man nått bäst sportsliga framgångar. Truppen är gedigen och framförallt är det tyngden som sticker ut lite extra. När “Linkan” spelar på högsta växeln är de oerhört jobbiga för alla motståndare i SSL. Höjden i spelet finns, den här säsongen måste de bara se till att lägstanivån höjs en aning.

Tongivande spelare

Matej Jendrisak

Född: 1989-04-03
Land: Tjeckien
Position: Center
Moderklubb: Florbal Chodov
Klubbfattning: Vänster

Matej Jendrisak är en av väldigt få tjeckiska exporter som lyckats i SSL. Vänsterskytten är en tung klassisk center som är svår att rubba för motståndarna. Dominerar ofta matchbilder centralt i banan och är en pådrivare i Linköpings förstafemma. Hade en liten tillbakagång förra säsongen när han bara stod för 34 poäng. Nu är ambitionen att komma upp på de 52 den gänglige tjecken nådde 2017/18. Är en nyckelspelare i det tjeckiska landslaget som spelade hemma-VM i Prag i december 2018.

Simon Palmén 

Född: 1993-05-28 
Land: Sverige 
Position: Center 
Moderklubb: Lillån IBK 
Klubbfattning: Vänster 

Simon är en mycket rutinerad herre trots sin ringa ålder av 26. Som 16-åring slog den Örebro-bördiga centern till med 82 poäng på 18 matcher i Lillåns Division 4-lag. Samma säsong fick Palmén testa lyckan i representationslaget. Det var dock säsongen efter, 2010/11, som den kreativa centern slog igenom på allvar med 38 poäng på 21 matcher i Division 1. Inför årets säsong med Linköping har Palmén noterats för ett tiotal A-landskamper, ett SM-guld med Falun, sex säsonger i SSL och imponerande 281 poäng i den svenska högstaligan. Ska det bli en framskjuten placering för Linköping krävs det att Simon Palmén har en grym säsong. 

Max Wahlgren

Född: 1991-07-19
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: KAIS Mora IF
Klubbfattning: Vänster

Max Wahlgren är en av Superligans flyttfåglar. När han gick till Linköping inför säsongen 2018/19 blev det den sjunde klubben dalmasen representerade i SSL. Dessutom har snipern hunnit med ett utlandsäventyr i Tjeckien. Linköping värvade Wahlgren från Pixbo och i samma veva skeppade de Fritzell till Göteborg i något av ett stjärnbyte. 28-åringen, som ännu inte fått göra några landskamper, kom tvåa i poängligan 2017/18, en ynka poäng bakom Sjögren. Det följdes upp med en något blygsam 17:e-plats i fjol. Räkna nu med att vinnarskallen Wahlgren återigen vill konkurrera i den absoluta toppen av poängligan. Kan det även bli landslagsdebut för den pålitlige målskytten månne? Chanserna borde vara goda. 

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.