Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Mullsjö AIS

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Mullsjö AIS på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 1989
Hemmaarena: Nyhemshallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Ulf Hallstensson

Lilla Mullsjö har varit en välmående och stabil SSL-förening de senaste åren. Klubben har fint arrangemang på sina matcher och supporterligan Blue Farmers gör sitt för att hålla stämningen på topp i Nyhemshallen. MAIS har tagit sig till slutspel flera säsonger i följd men suktar fortfarande efter sin första finalplats. Den här säsongen ser laget väldigt komplett ut och man kan mycket väl gå hela vägen. En dark horse till guldet.

Tongivande spelare

Kasper Hedlund

Född: 1992-07-07
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Mullsjö AIS
Klubbfattning: Höger

Mullsjö-profilen David Gillek har slutat och den som ska bära MAIS de kommande åren är nu den nya lagkaptenen Kasper Hedlund. Han besitter seriens bästa passningsspel från bakplan och är väldigt skicklig i den kritiska uppspelsfasen. Farlig i powerplay när han får pointa och mycket tid att hitta sina patenterade diagonalpassningar. Dessutom har 27-åringen ett riktigt fint direktskott. Tenderar att höja sig i stora matcher vilket är en egenskap få spelare förunnat. Kan han skjuta Mullsjö till klubbens första SM-final?

Kim Ganevik

Född: 1993-03-15
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Fagerhult Habo IBK
Klubbfattning: Vänster

En retsticka och profil som gillar att tugga med både motståndare och domare. Fick sitt stora genombrott 2017/18 när han fick förtroendet på två femmor i Mullsjö och producerade. Västgöten noterades då för 23 mål och 16 assist, men även för 16 utvisningsminuter. Det följdes upp med 44 poäng den gångna säsongen men även stor leverans i slutspelet. Kim Ganevik har en väldigt stor löpkapacitet och spelar som bäst när Mullsjö använder sig av sitt höga presspel. Fått chansen titt som tätt i landslaget även om han haft svårt att ta en permanent plats.

Tim Braillard  

Född: 1992-11-27 
Land: Schweiz 
Position: Center 
Moderklubb: Alligator Malans 
Klubbfattning: Vänster 

Tim Braillard värvades till Mullsjö inför förra säsongen. I de västgötska skogarna gjorde schweizaren succé och växte fram till en nyckelspelare för de blåklädda. Braillard är en komplett innebandyspelare där han ofta dikterar matcherna från sin centerposition. Var en vital del i det schweiziska landslag som var nära att ta en historisk seger mot Sverige i VM-semifinalen 2019. Kan mycket väl blomma ut till en av hela SSL:s mest tongivande spelare denna säsong. Levererar den fransktalande schweizaren på topp kan det bära riktigt långt för innebandytokiga Mullsjö. Kanske rentav till Globen? 

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.