Mullsjö AIS

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Mullsjö AIS på Oddset.

Grundad: 1989
Hemmaarena: Nyhemshallen
SM-guld: 0 st
Tränare: Andreas Elf

Lilla Mullsjö har varit en välmående och stabil SSL-förening de senaste åren. Klubben har fint arrangemang på sina matcher och supporterligan Blue Farmers gör sitt för att hålla stämningen på topp i Nyhemshallen. MAIS har tagit sig till slutspel flera säsonger i följd men suktar fortfarande efter sin första finalplats. Den här säsongen ser laget väldigt komplett ut och man kan mycket väl gå hela vägen. En dark horse till guldet.

Tongivande spelare

Kasper Hedlund

Född: 1992-07-07
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Mullsjö AIS
Klubbfattning: Höger

Mullsjö-profilen David Gillek har slutat och den som ska bära MAIS de kommande åren är nu den nya lagkaptenen Kasper Hedlund. Han besitter seriens bästa passningsspel från bakplan och är väldigt skicklig i den kritiska uppspelsfasen. Farlig i powerplay när han får pointa och mycket tid att hitta sina patenterade diagonalpassningar. Dessutom har 26-åringen ett riktigt fint direktskott. Stod för fantastiska 18 poäng på elva matcher i slutspelet i fjol från sin backplats.

Kim Ganevik

Född: 1993-03-15
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Fagerhult Habo IBK
Klubbfattning: Vänster

En retsticka och profil som gillar att tugga med både motståndare och domare. Fick sitt stora genombrott i fjol när han fick förtroendet på två femmor i Mullsjö och producerade. Västgöten noterades då för 23 mål och 16 assist, men även för 16 utvisningsminuter. Kim Ganevik har en väldigt stor löpkapacitet och spelar som bäst när Mullsjö använder sig av sitt höga presspel. Fått chansen i landslaget under 2018 och en potentiell VM-joker.

Anton Vestlund

Född: 1994-12-31
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: BKI Sunnanå
Klubbfattning: Höger

Värmlänningen Anton Vestlund packade väskorna förra säsongen och lämnade degraderade Karlstad för Mullsjö. MAIS har knappast fått ångra sig utan Vestlund klev direkt in och levererade när han stod för 29 poäng i grundserien och hela 14 poäng i slutspelet i fjol. Det blonda kraftpaketet är stark i duellspelet och skicklig på att utmana sin back. Han är ofta som bäst i lite mer fysiska matcher, vilket poängproduktionen i slutspelet vittnar om.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.