Pixbo Wallenstam IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Pixbo Wallenstam IBK på Oddset.

Grundad: 1981
Hemmaarena: Wallenstamhallen
SM-guld: 2 st
Tränare: Jonas Eliasson

Mölnlycke-klubben Pixbo Wallenstam är en av landets mest framgångsrika och förfogar över ett lag på både herr- och damsidan. De rödvita hade sin största framgångar i början på 2000-talet med bland annat spelare som Niklas Jihde, Anders Hellgård och Henrik Quist. Senaste åren har man varit ett stabilt slutspelslag men oavsett hur bra man varit i grundserien så har det alltid blivit respass i kvartsfinalen. Många pratar om ett kvartsfinal-spöke för Pixbo och det återstår att se om årets spännande nyförvärv kan hjälpa klubben ta sig förbi det hindret.

Tongivande spelare

Martin Östholm

Född: 1988-08-02
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Granlo BK
Klubbfattning: Vänster

Den skäggige backen med det stenhårda skottet, så summerar man Martin Östholm bäst. I fjol var norrlänningen bästa poängplockare på backsidan med sina 26 mål och 25 assist. Har tillhört Pixbo sedan 2007 och får sägas vara rävarnas enskilt viktigaste spelare. Hotar ständigt offensivt från sin backplats med framförallt ett sylvasst dragskott. Har en del brister i defensiven och om det rödvita Mölnlycke-laget ska ta sig längre än kvartsfinal den här säsongen måste Östholm höja sig ytterligare en nivå. Har gjort 70 landskamper och snittat drygt en poäng per match från sin backplats.

Gustav Fritzell

Född: 1993-12-28
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Floda IBK
Klubbfattning: Höger

Gustav Fritzell fick sitt stora genombrott i Linköping i fjol när han stod för 59 poäng och en femteplats i poängligan. Det belönades med en landslagsplats. Floda-bördige Fritzell är inte bara en poängmakare av rang utan är även bra i alla delar av spelet. Nyckelspelare i såväl powerplay som boxplay. Vänder hem till Göteborg och Pixbo inför 2018/19 där tanken är att han ska kunna föra rävarna ett steg längre än de senaste säsongernas kvartsfinal. Lär slåss med det andra stora nyförvärvet, Andreas Stefansson, om att vinna den interna skytteligan.

Daniel Calebsson

Född: 1981-01-01
Land: Sverige
Position: Center
Moderklubb: Fagerhult Habo IBK
Klubbfattning: Höger

Rutinerad herre som går in på sin nionde säsong med Pixbo. Har fantastiska handleder och styr Pixbos spel med boll i hög utsträckning. ”Caleb” har fin speluppfattning men fick inte ut hela sitt register i fjol. Var proffs i schweiziska Floorball Köniz under tre säsonger när han var som allra bäst. På meritlistan finns bland annat tre VM-guld och 110 gjorda poäng i landslaget, sjunde flest genom tiderna.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.