Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

IK Sirius IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på IK Sirius IBK på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 1999
Hemmaarena: IFU Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: David Ahlmark

Sirius innebandy står lite i skuggan av storebror Storvreta i Uppsala men har gjort det bra sedan man tog steget upp till SSL säsongen 2012/13. Man har hållit sig kvar samtliga år och hittills gjort två slutspel, senast förra säsongen. Offensivt är de blåsvarta väldigt roliga att titta på med bland annat superlöftet Filip Eriksson i spetsen. Det blir allt som oftast väldigt många mål när Sirius är i farten med sitt fantasifulla anfallsspel. Kommer av allt att döma kriga kring slutsspelsstrecket även 2019/20.

Tongivande spelare

Joakim Alvinder

Född: 1988-04-24
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Årsta IBK
Klubbfattning: Vänster

Joakim Alvinder, tidigare Olsson, var länge en truppspelare i Storvreta och det var först när han flyttade till AIK inför säsongen 2016/17 som han blommade ut. Där gick Alvinder från en tredjefemma i Storvreta till en betydligt mer framträdande roll i AIK och visade att han kunde axla ansvaret. Nu tillhör den ettrige forwarden Sirius där han är en pålitlig poänggörare. Dryga 100 poäng på två säsonger visar inte minst på detta.

Jakob Drews

Född: 1991-02-26 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Moderklubb: Storvreta IBK 
Klubbfattning: Vänster 

Jakob Drews var mycket lovande som ung. Forwarden fick under sin tid i Storvreta prova på spel i juniorlandslaget där han som 19-åring plockades upp i Uppsala-lagets A-verksamhet. Tiden hos den svenska storklubben blev dock kanske inte riktigt som Jakob tänkt sig. Åtminstone inte poängmässigt. Det var först under den nionde säsongen i SSL (i fjol) som 28-åringen flög fram hos lokalkonkurrenten Sirius. Drews stod för makalösa 70 poäng och var tillsammans med radarpartnern Filip Eriksson en starkt bidragande anledning till lagets slutspelsplats. Räkna med att Jakob Drews innebandyklubba är glödhet även denna säsong.  

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.