IK Sirius IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på IK Sirius IBK på Oddset.

Grundad: 1999
Hemmaarena: IFU Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: David Ahlmark

Sirius innebandy står lite i skuggan av storebror Storvreta i Uppsala men har gjort det bra sedan man tog steget upp till SSL säsongen 2012/13. Man har hållit sig kvar samtliga säsonger och hittills gjort ett slutspel. Truppmässigt ser de blåsvarta dock något svagare ut den här säsongen efter att backstjärnan Carl Kostov Bredberg lämnat för spel i Schweiz. Sirius kommer få kriga för att hålla sig kvar, men bör greja det tack vare sin fantasifulla offensiv.

Tongivande spelare

Joakim Olsson

Född: 1988-04-24
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Årsta IBK
Klubbfattning: Vänster

Joakim Olsson var länge en truppspelare i Storvreta och det var först när han flyttade till AIK inför säsongen 2016/17 som han blommade ut. Där gick han från en tredjefemma i Storvreta till en betydligt mer framträdande roll i AIK och visade att han kunde axla ansvaret. Nu tillhör den ettrige forwarden Sirius och är inför den här säsongen den enskilt viktigaste spelaren för blåsvart.

Peter Berlin

Född: 1988-04-28
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Björklinge BK
Klubbfattning: Höger

Högerskytten Peter Berlin har varit Sirius trogen i många år nu och är ett ständigt hot från sin vänsterkant. Spelar med hög fart under fötterna och är skicklig på att avlossa sitt rappa handledsskott i steget. Sirius saknar flera utpräglade målskyttar så Berlins målproduktion kommer behövas under säsongen. Bildar ett stort hot i powerplay från vänsterfickan.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.