Storvreta IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Storvreta IBK på Oddset.

Grundad: 1989
Hemmaarena: IFU Arena
SM-guld: 5 st
Tränare: Andreas Harnesk

En av landets mest välskötta klubbar som tillsammans med Lockerud Mariestad är ensamma om att ha fem SM-tecken. Efter guldet i fjol så har Storvreta och den tidigare tränaren Stefan Forsman gått skilda vägar. Ny tränare är Andreas Harnesk och det ska bli spännande att följa hur han tacklar favoritskapet den här säsongen. Uppsala-laget är tillsammans med Sirius fotboll störst i stan och det är alltid ett stort intresse kring lagets matcher i IFU Arena. Världens bästa innebandyspelare genom tiderna, Mika Kohonen, spenderade sin storhetstid i klubben och har varit starkt bidragande till alla framgångar.

Tongivande spelare

Henrik Stenberg

Född: 1990-01-15
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Storvreta IBK
Klubbfattning: Vänster

Den egna produkten Henrik Stenberg är en energisk spelare som är bra i sitt presspel och runt motståndarnas mål med sina finurliga instick. Han slog igenom i Storvreta redan som 16-åring och är numera en kulturbärare i klubben. Stenberg avgjorde VM-finalen 2014 och lär finnas med i Mikael Hills trupp som reser till Prag för VM i vinter.

Mattias Samuelsson

Född: 1983-09-16
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Åkersberga IBF
Klubbfattning: Vänster

Ackers-sonen Mattias Samuelsson är lagkapten i Uppsalas skrytbygge. 35-åringen går in på sin 14:e säsong i Storvreta och har under åren varit oerhört betydelsefull för örnarna. Det är Samuelsson även i landslaget där han är meste landslagsman genom tiderna med sina 114 landskamper. På planen är den karismatiske vänsterskytten skicklig i både offensiv och defensiv zon där han är mest känd för sin snabbhet och sitt stenhårda slagskott. Trots att Mattias Samuelsson kommit upp en del i ålder så är han fortsatt en av landets bästa backar och given i det svenska landslaget som reser till Prag i december.

Albin Sjögren

Född: 1994-11-18
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Bele Barkarby IF
Klubbfattning: Höger

Fjolårets poängkung på 70 poäng var Albin Sjögren. Stockholmaren vann poängligan trots att han inte (!) var en del av Storvretas första powerplay-uppställning. Häpnadsväckande och minst sagt imponerande! Sjögren har sedan länge kamperat ihop med spelgeniet Alexander Rudd och när de två får spelet att stämma är det få backar som hänger med. Håll extra utkik på Sjögrens avslut i steget, kanske bäst i världen på just det. Har tagit för sig även i landslaget på senare år med 43 poäng på 24 landskamper. Kommer enligt alla odds finnas med i Mikael Hills VM-trupp.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.