Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Växjö IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Växjö IBK på Oddset.
Se spelschemat för SSL 2019/2020.

Grundad: 1988
Hemmaarena: Fortnox Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Christian Guntsch

Växjö IBK tog steget upp till Superligan 2013/14 och har under de sex säsonger man gjort i SSL aldrig missat slutspel. Den här säsongen ser nya tränaren Christian Guntsch lagbygge återigen starkt ut på pappret. Smålänningarna har en härlig bredd i truppen med flera yngre förmågor som har framtiden för sig. Vipers ska inte ha några större problem att ta sig till slutspel och väl där kan allt hända. Ett intressant skrällbud till guldet.

Tongivande spelare

Markus Jonsson

Född: 1995-01-05
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Nykvarns IF
Klubbfattning: Vänster

Växjö Vipers spelfördelare. Sätter upp smålänningarnas uppspel och är väldigt trygg med bollen. Markus Jonsson har även en nyckelroll från sin point-position i powerplay. Stått för mellan 25-30 poäng i Superligan de två senaste säsongerna från sin backplats. Innebandyspelaren Jonsson har även en bra räckvidd i defensiven och är positionssäker. Växjö-backen fina spel belönades med en landslagsplats där han lär vara given flera år framöver. Är Växjös lagkapten och den kanske viktigaste kuggen om Vipers ska kunna ta sig till finalen i Globen i april.

André Andersson

Född: 1994-01-16
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Rottne IF
Klubbfattning: Höger

André Andersson åkte på en tung knäskada för två säsonger sedan men var tillbaka förra året och stod då för 17 mål och 30 assist på 32 matcher i grundserien. Högerskytten har ett fantastiskt spelsinne och är väldigt bra på att värdera när det finns läge för avslut eller passning. Ett ständigt hot för motståndare när han tar in bollen i hooken och börjar trampa. Att spela på André Andersson som poängligavinnare är en rejäl högoddsare, men kan vara värt en slant.

Jesper Sankell

Född: 1993-02-12
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Mullsjö AIS
Klubbfattning: Höger

Jesper Sankell fostrades i innebandyorten Mullsjö men har spenderat större delen av sin tid i SSL hos Vipers i Växjö. Rivig spelare som är som allra bäst i matcher av slutspelskaraktär. Sankell är stark med bollen och är skicklig på att hålla uppe spelet i anfallszon medan andra spelare flyttar upp. Har framförallt ett sylvasst skott som han visat prov på med sina dryga 70 mål de tre senaste säsongerna.

Spela på samtliga matcher i SSL.
Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.