Växjö IBK

Läs mer om lagen i SSL.
Spela på Växjö IBK på Oddset.

Grundad: 1988
Hemmaarena: Fortnox Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Niklas Nordén

Växjö IBK tog steget upp till Superligan 2013/14 och har under de fem säsonger man gjort i SSL aldrig missat slutspel. Den här säsongen ser Niklas Nordéns lagbygge återigen starkt ut på pappret även om man tappat offensiva kreatören och tillika lagkaptenen, Filip Kjellsson som valt att trappa ned. Man har dock en härlig bredd i truppen med flera yngre förmågor som har framtiden för sig. Smålänningarna ska inte ha några större problem att ta sig till slutspel och väl där kan allt hända. Ett intressant skrällbud till guldet.

Tongivande spelare

Markus Jonsson

Född: 1995-01-05
Land: Sverige
Position: Back
Moderklubb: Nykvarns IF
Klubbfattning: Vänster

Växjö Vipers spelfördelare. Sätter upp smålänningarnas uppspel och är väldigt trygg med bollen. Markus Jonsson har även en nyckelroll från sin point-position i powerplay. Stått för över 20 assist i Superligan de två senaste säsongerna. Innebandyspelaren Jonsson har även en bra räckvidd i defensiven och är positionssäker. Gör Växjö-backen en stark höst är han med och slåss om en landslagsplats till VM. Nyligen vald till lagkapten för Vipers den kommande säsongen.

André Andersson

Född: 1994-01-16
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Rottne IF
Klubbfattning: Höger

André Andersson åkte på en tung knäskada under förra säsongen och lär vara väldigt sugen på att ösa in poäng under denna. Högerskytten har ett fantastiskt spelsinne och är väldigt bra på att värdera när det finns läge för avslut eller passning. Ett ständigt hot för motståndare när han tar in bollen i hooken och börjar trampa. Att spela på André Andersson som poängligavinnare är en rejäl högoddsare, men kan vara värt en slant.

Jesper Sankell

Född: 1993-02-12
Land: Sverige
Position: Forward
Moderklubb: Mullsjö AIS
Klubbfattning: Höger

Jesper Sankell fostrades i innebandyorten Mullsjö men har spenderat större delen av sin tid i SSL hos Vipers i Växjö. Rivig spelare som är som allra bäst i matcher av slutspelskaraktär. Sankell är stark med bollen och är skicklig på att hålla uppe spelet i anfallszon medan andra spelare flyttar upp. Har framförallt ett sylvasst skott som han visat prov på med sina 41 mål de två senaste säsongerna.

Spela på samtliga matcher i SSL.

Läs mer om SSL.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.