Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Så här spelar du Stryktipset

Stryktipset avgörs allt som oftast på lördagar med engelsk liga- eller cupfotboll på kupongen. Det gäller att tippa oavgjort, hemma- eller bortaseger i 13 matcher. Du kan vinna om du prickar in 10-13 rätt beroende på omsättning och hur andra spelat. Följ guiden steg-för-steg för att lägga ditt spel.

Lägga spel

1. I rutan för varje match står 1, X, 2 – och det är här du börjar tippa. Tror du att hemmalaget vinner matchen, klickar du i ruta 1. Tror du matchen slutar oavgjort, klicka i ruta X. Tror du bortalaget vinner, klicka i ruta 2. (Hemmalaget står alltid till vänster om bortalaget, exempelvis i matchen Chelsea-Arsenal är Chelsea hemmalag och Arsenal bortalag) Är du osäker på utgången i matchen kan du klicka i två eller samtliga tre rutor, det kallas att halv- eller helgardera.

2. Vill du ha mer information och statistik om lagen? Klicka på lagnamnen så visas mer information såsom statistik, spelanalys, senaste TT-nyheterna med mera. Vill du ändra vilken information som visas för dig så gör du det på Tipsinfo.

3. När du är klar med alla 13 matcher, klicka i rutan nere i hörnet och välj betala. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Sportkryss

Sportkryss ersätter gamla Joker och är ett tilläggsspel till Stryktipset och Måltipset, där du väljer ett sjusiffrigt nummer och en insats på 10, 20 eller 30 kronor. Prickar du in alla siffror kan du vinna så mycket som 30 miljoner kronor.

Spelet består av ett förtryckt sjusiffrigt nummer på kupongen för Stryktipset och Måltipset, och vill du delta kryssar du i en ruta för önskad insats - 10, 20 eller 30 kronor.

Vinstplanen för Sportkryss är fast, där vinstens storlek beror på antal rätt och insats. Det finns sex vinstgrupper - 7, 6, 5, 4, 3 och 2 rätt - och beroende på insatsstorlek kan du vinna från 80 kronor upp till 30 miljoner kronor.

Sportkryss-raden dras på lördagar efter det att Stryktipset har haft spelstopp.

Ta hjälp av PIX! (tidigare Xperten)

Om du vill ha extra hjälp kan du använda PIX!. Då får du ett färdigt spel till önskad insats framtaget utifrån en kombination av lagda spel just nu, odds på matcherna och slumpen. Om du vill ändra något av de val som PIX! har gjort är detta möjligt direkt i kupongen innan du lägger ditt spel. Var i det fallet bara uppmärksam på att om du ändrar antalet tecken påverkar det kostnaden för spelet. 

Tipsinfo

Klicka på knappen "Tipsinfo" ovanför kupongen. Här hittar du exempelvis statistik, tabeller samt aktuell lag- och matchinformation. Du bockar för den info du vill ha i samband med matcherna på kupongen.

Liverättning

Gå till ”Mina spel” och klicka på ditt aktuella spel för att följa det live, eller för att se om du vunnit!

Annullera spel

Välj aktuellt spel i ”Mina spel” och klicka på ”Annullera”. Annullering av spel på Stryktipset kan göras senast 1 minut efter spelstopp. Hos ombud måste annullering ske i samma terminal som spelet lades.

Regler vid lottning

Lottningen på Stryktipset samt dess Topptips, går till så att de tre utfallen för varje match (1, X, 2) ges ett antal ”enheter”, totalt 16. Först får varje utfall två (2) enheter. Därefter fördelas de återstående 10 baserat på Tio Tidningars Tips.

Tio Tidningars Tips består av sportjournalister från tio olika tidningar, som av Svenska Spel Sport & Casino har uppdraget att tippa varsin enkelrad på den aktuella stryktipsomgången. Detta sammanställs i början på veckan, inför aktuell stryktipsomgång.

Låt säga att Tio Tidningars Tips ger en match fördelningen 7-2-1 (sju tidningar tror på 1:a, två tidningar tror på X och en tidning tror på 2:a). Då blir förutsättningarna enligt följande:

1:a får enhet 1 – 9 
X får enhet 10 – 13 
2:a får enhet 14 – 16

Direkt efter spelstopp drar en slumptalsgenerator ett nummer från 1 till 16 där varje nummer har lika stor sannolikhet att dras. I exemplet ovan är det alltså 9/16 chans att matchen lottas till en 1:a, 4/16 chans att lottningen blir ett X och 3/16 till en 2:a.

Processen sker helautomatiskt i spelsystemet omedelbart efter spelstopp. Alla matcher lottas för att ett resultat ska finnas till hands om matchen inte kan spelas på ordinarie sätt. Processen och slumptalsgeneratorn är testade och certifierade enligt Spelinspektionens föreskrifter av ett internationellt ackrediterat testlaboratorium.

Redovisning av lottade matcher:
För en inställd match, som är bekräftad att den inte kommer att spelas inom tipsomgången, offentliggör vi det lottade resultatet ca 45 minuter efter omgångens spelstopp. Däremot tar det längre tid att offentliggöra det lottade resultatet för en uppskjuten/inställd/avbruten match som saknar information om nytt speldatum eller att det fortfarande inte är känt att den inte kan komma att spelas inom tipsomgången.

Från och med 20 april 2020 gäller följande för nya omgångar: Om sju eller fler matcher på Stryktipset blir inställda och lottas så kommer hela omgången att återbetalas.

Så här spelar du systemspel

Är du osäker på några matcher så kan du gardera, det vill säga ha fler än ett tecken per match.

1. Klicka på system och välj vilket du vill spela, se förklaring av systemen nedan.

2. Klicka på sammanställningen längst ner och välj antal veckor.

3. Klicka på Betala till höger.

4. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Olika systemspel

M-system

Kan liknas vid att spela flera enkelrader i en och samma kupong. Beroende på vilket system du väljer kan du göra ett visst antal hel- och halvgarderingar (när du väljer flera tecken på samma match). Mer information om M-system.

R-system

Ett reducerat system med minskat antal rader. Vinstchansen blir lägre än vid ett M-system men insatsen minskar avsevärt. När du kryssat i alla matcher kommer antalet rader att räknas ut. Mer information om R-system.

U-system

Ett reducerat system med så kallad utgångsrad. Här kan du sätta ett utgångstecken på dina garderingar. På så vis har du möjlighet att påverka teckenfördelningen på nyckelraderna. Mer information om U-system.

Reducera fritt

Välj att reducera fritt om du vill styra radfördelningen och priset i ditt system. Raderna genereras slumpmässigt enligt den radfördelning du valt. Beroende på storlek på systemet och antalet rader som reduceras blir det till små till stora procentavvikelser.

Styr radfördelningen helt själv
Med reducera fritt kan du själv styra hur många procent av raderna för respektive match som ska vara en 1:a, ett X eller en 2:a. Du kan alltså bygga ditt system mycket bättre utifrån din egen analys. Det skiljer sig från övriga R- och U-system där tecknen fördelas helt jämnt över systemet.
Så om du tror att en match kommer att sluta med hemmaseger, men ändå vill ha med skrälltvåan, så kan du med reglaget under reducera fritt välja exempelvis 85 procent 1:or och 15 procent 2:or.

Enkelt
Det är enklare än R- och U- system eftersom du själv kan välja hur många hel- och halvgarderingar du vill ha.

Välj pris själv
När du reducerar fritt kan du välja exakt pris på ditt system till skillnad från M-, R- och U-system där beloppen är förvalda.

Nyckeltabeller
Systemspel - vinnande rader
R-system

Vinstplan

Antal rätt                  Vinstfördelning                          Vinstchans

13 rätt                         40 %                                                         1:1 594 323
12 rätt                          15 %                                                          1:61 320
11 rätt                           12 %                                                          1:5 110
10 rätt                         25 %                                                         1:697

Återbetalning: 65 %, varav 8 % av vinstmedlen avsätts till Stryktipsets garantifond.
Vinstchans: 1:607

Spelregler

Här hittar du fullständiga spelregler. 

Är du ensam med en vinnande rad med 13 rätt är du garanterad minst 10 miljoner kronor.

Lycka till!

Till Premier League - startsida