Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Lär dig tippa med magkänsla

Hur man fyller i sitt system bäst är den eviga Stryket-frågan. Ska man använda hjärnan eller hjärtat? Svaret är båda. Precis som att fotbollsspelare använder sig av mentala coacher för att höja sina prestationer, kan stryktippare använda samma metod – för att komma i kontakt med den rätta magkänslan. Hitta zen, sen tippa, så att säga. Här nedan hjälper mentala coachen Jenny dig att bli mästare på att lita på din intuition när spikkrysset ska sättas i helgens tuffa omgång.

Övning 1 – Spänningen inför kupongen

Det första som är viktigt är att släppa på spänningarna i kroppen. Spänningar som har lagrats i form av stress, som stör din förmåga att vara närvarande, koncentrerad, kreativ och klar i sinnet. Med hjälp av den här övningen släpper spänningarna, så att du kan vara helt fri i tankarna inför varje etta, kryss och tvåa du står inför.

Övning 2 – Ett lugnt och sansat system

När du släppt på spänningarna är det dags att aktivera ditt lugnande system. Den här övningen hjälper dig få tillgång till din ”executive brain” som gör att du kan fatta kloka beslut i de olika matcherna.

Övning 3 – Med hjärta för spelet

Som avslutning får du lära dig att visualisera och uppmärksamma magen och hjärtat, två av de viktigaste beslutsfattarna i kupongbygget. En sista förberedelse för att lättare kunna följa din intuition i helgen.

Till kupongen >>

Om coachen

Jenny Hagman jobbar med mental träning, där den integrerade mentala träningen och en mindfulness-baserad mental träning är i fokus tillsammans med ett coachande förhållningssätt.

Med bakgrund som elitidrottare (golf), tränare, marknadschef och VD, har Jenny stor erfarenhet från både idrottens värld och näringslivet. Under de 22 år hon varit verksam i dessa områden har hon skapat en förståelse för vad som fungerar och vad som inte fungerar. Genom de utbildningar hon gått, och den erfarenhet hon samlat på sig, har hon idag mängder av verktyg, övningar och metoder som är noggrant utvalda för att ge dig högsta effekt för ditt välmående och din prestation.

Jenny jobbar med både företag, föreningar och enskilda individer och har även haft förmånen att jobba med flera idrottare och artister genom åren – nu senast med hårdrocksgruppen Rammstein där hon höll ett lugnt yogapass inför deras konsert på Stadion.