Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Så här spelar du Topptipset

Topptipset har en ny omgång att spela på i princip varje dag. På kupongen samlas åtta av dagens aktuella fotbollsmatcher från världens alla hörn. För att vinna ska du lyckas pricka in 1, X eller 2 (hemmavinst, oavgjort, eller bortavinst) i alla åtta matcherna. Vinsten är beroende av hur många som lyckats få alla rätt och hur många som spelat.

Lägga spel

1. I rutan för varje match står 1, X, 2 – och det är här du börjar tippa. Tror du att hemmalaget vinner matchen, klickar du i ruta 1. Tror du matchen slutar oavgjort, klicka i ruta X. Tror du bortalaget vinner, klicka i ruta 2. (Hemmalaget står alltid till vänster om bortalaget, exempelvis i matchen Chelsea-Arsenal är Chelsea hemmalag och Arsenal bortalag) Är du osäker på utgången i matchen kan du klicka i två eller samtliga tre rutor, det kallas att halv- eller helgardera.

2. Vill du ha mer information och statistik om lagen? Klicka på lagnamnen så visas mer information såsom statistik, spelanalys, senaste TT-nyheterna med mera. Vill du ändra vilken information som visas för dig så gör du det på Tipsinfo.

3. När du är klar med alla 8 matcher, klicka i rutan nere i hörnet och välj betala. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Systemspel

Att spela systemspel på Topptipset är som att spela fler enkelrader i en kupong, men med ett visst antal hel- och halvgarderingar. 

Ta hjälp av Xperten

Om du vill ha extra hjälp kan du använda Xperten. Då får du ett färdigt tips framtaget utifrån en kombination av experttips och slumpen.

Tipsinfo

Klicka på knappen "Tipsinfo" ovanför kupongen. Här hittar du exempelvis statistik, tabeller samt aktuell lag- och matchinformation. Du bockar för den info du vill ha i samband med matcherna på kupongen.

Liverättning

Gå till ”Mina spel” och klicka på ditt aktuella spel för att följa det live, eller för att se om du vunnit!

Regler vid lottning

Lottningen på Topptipset går till så att de tre utfallen för varje match (1, X, 2) ges ett antal ”enheter”, totalt 16 utifrån Svenska Spels startodds för respektive match.

Låt säga att en match har startodds: 1,66 (1:a) – 4,25 (X) – 5,15 (2:a) vilket ger fördelningen:

1:a får enhet 1 – 9 
X får enhet 10 – 13 
2:a får enhet 14 – 16

Ett Topptips som tillhör Stryktipsomgången (match 1-8) får samma lottningsutfall som matcherna på Stryktipset, och motsvarande för ett Topptips som tillhör Europatipsomgången (match 1-8).

Direkt efter spelstopp drar en slumptalsgenerator ett nummer från 1 till 16 där varje nummer har lika stor sannolikhet att dras. I exemplet ovan är det alltså 9/16 chans att matchen lottas till en 1:a, 4/16 chans att lottningen blir ett X och 3/16 till en 2:a.


Processen sker helautomatiskt i spelsystemet omedelbart efter spelstopp. Alla matcher lottas för att ett resultat ska finnas till hands om matchen inte kan spelas på ordinarie sätt. Processen och slumptalsgeneratorn är testade och certifierade enligt Spelinspektionens föreskrifter av ett internationellt ackrediterat testlaboratorium.

Redovisning av lottade matcher:
För en inställd match, som är bekräftad att den inte kommer att spelas inom tipsomgången, offentliggör vi det lottade resultatet 5-10 minuter efter omgångens spelstopp. Däremot tar det längre tid att offentliggöra det lottade resultatet för en uppskjuten/inställd/avbruten match som saknar information om nytt speldatum eller att det fortfarande inte är känt att den inte kan komma att spelas inom tipsomgången.

Vinstplan

Återbetalningen är 72,5 %, varav 2,5 % avsätts till rullpottsfond. Topptipset har en vinstgrupp: åtta (8) rätt.

Spelregler

Här hittar du fullständiga spelregler. 

Lycka till!