Så här spelar du Topptipset

Topptipset har en ny omgång att spela på i princip varje dag. På kupongen samlas åtta av dagens aktuella fotbollsmatcher från världens alla hörn. För att vinna ska du lyckas pricka in 1, X eller 2 (hemmavinst, oavgjort, eller bortavinst) i alla åtta matcherna. Vinsten är beroende av hur många som lyckats få alla rätt och hur många som spelat.

Lägga spel

1. I rutan för varje match står 1, X, 2 – och det är här du börjar tippa. Tror du att hemmalaget vinner matchen, klickar du i ruta 1. Tror du matchen slutar oavgjort, klicka i ruta X. Tror du bortalaget vinner, klicka i ruta 2. (Hemmalaget står alltid till vänster om bortalaget, exempelvis i matchen Chelsea-Arsenal är Chelsea hemmalag och Arsenal bortalag) Är du osäker på utgången i matchen kan du klicka i två eller samtliga tre rutor, det kallas att halv- eller helgardera.

2. Vill du ha mer information och statistik om lagen? Klicka på lagnamnen så visas mer information såsom statistik, spelanalys, senaste TT-nyheterna med mera. Vill du ändra vilken information som visas för dig så gör du det på Tipsinfo.

3. När du är klar med alla 8 matcher, klicka i rutan nere i hörnet och välj betala. Nu är ditt tips inlämnat och klart!

Systemspel

Att spela systemspel på Topptipset är som att spela fler enkelrader i en kupong, men med ett visst antal hel- och halvgarderingar. 

Ta hjälp av Xperten

Om du vill ha extra hjälp kan du använda Xperten. Då får du ett färdigt tips framtaget utifrån en kombination av experttips och slumpen.

Tipsinfo

Klicka på knappen "Tipsinfo" ovanför kupongen. Här hittar du exempelvis statistik, tabeller samt aktuell lag- och matchinformation. Du bockar för den info du vill ha i samband med matcherna på kupongen.

Liverättning

Gå till ”Mina spel” och klicka på ditt aktuella spel för att följa det live, eller för att se om du vunnit!

Regler vid lottning

Om spelresultatet för Topptipset ska fastställas genom lottdragning sker dragningen med hjälp av särskilda lotter eller enheter representerande hemmaseger, oavgjort respektive bortaseger. Sammanlagt ingår vid dragningen 16 enheter. För 10 av dessa bestäms fördelningen efter den tendens för hemmaseger, oavgjort respektive bortaseger som Svenska Spel Sport & Casino finner föreligga med ledning av expertförutsägelser. Övriga 6 enheter består av två enheter av vardera slaget. Om fler än två matcher skall lottas på Topptipset så skall Svenska Spel ställa in den aktuella omgången och återbetalning sker.

Vinstplan

Återbetalningen är 72,5 %, varav 2,5 % avsätts till rullpottsfond. Topptipset har en vinstgrupp: åtta (8) rätt.

Spelregler

Här hittar du fullständiga spelregler. 

Lycka till!