Frillesås BK

Läs mer om lagen i Elitserien.

För första gången har Halland ett lag i bandyns högsta serie. Enligt många var det en överraskning att laget vann Allsvenskan men ser man till spelarmaterialet med många elitserierutinerade spelare var det kanske ingen större skräll. Inför Frillesås första säsong någonsin i Elitserien pratas det mycket om att laget kommer vara svårbesegrat på närmast mytiska Sjöaremossen, där Hallandsvintern och skogen gör sig påmind.

Grundad: 1960
Hemmaarena: Sjöaremossen (utomhus)
SM-guld: 0 st
Tränare: Mattias Johansson

Spela på Frillesås på Oddset.

Tongivande spelare

Mattias Johansson

Född: 1991
Land: Sverige
Position: Ytterhalv/Mittfält
Tidigare bandyklubbar: Kungälv, Villa Lidköping

När Mattias Johansson 2013 gick till Villa Lidköping från Kungälv var han en av Sveriges mest eftertraktade unga spelare med meriter från alla ungdomslandslag. I Villa planade utvecklingskurvan dock ut och när kontraktet gick ut 2016 beslöt han sig för att vända åter till moderklubben Frillesås, som spelande tränare. Alldeles för bra för allsvenskan ledde mittfältaren laget till Elitserien, där åtminstone denne passningsskicklige spelare hör hemma.

Jakob Jenefeldt

Född: 1987
Land: Sverige
Position: Ytterhalv
Tidigare bandyklubbar: Kungälv, Sirius

Jenefeldt anses vara en av de mer tekniska spelarna i Elitserien och många menar att han borde spelat i lag högre upp i tabellen. Men efter några år i ett dalande Sirius valde han nu att flytta hem till västkusten när Frillesås nått högsta serien. Med sin mångåriga rutin från Sveriges finrum kommer ytterhalven vara viktig för nykomlingen under säsongen 2018/19. Frågan är om teknikern kan minska oddsen på att Frillesås sejour i Elitserien blir ettårig?

Olle Hultqvist

Född: 1987
Land: Sverige
Position: Ytterhalv
Tidigare bandyklubbar: Vetlanda, Skirö, Gais, Ale/Surte

Han var tillsammans med Christoffer Edlund och Johan Löfstedt stjärna i en av Vetlandas bättre ungdomskullar. Men i de sena tonåren valde Hultqvist fotbollen framför bandyn. Samtidigt höll han igång bandyn på lägre nivå i Göteborg och i takt med att Gais klättrade i seriesystemet följde Hultqvist med. När Makrillarna sedan drog sig ur Elitserien började Hultqvist om. Nu är han åter i högsta serien med sitt Frillesås.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.