Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kalmarbo satsade 48 kronor – vann 1,3 miljoner!

2023-01-16: Sent på söndagskvällen stod klart att det blivit miljonutdelning på Europatipset för andra gången det här året. Endast tre rader träffade 13 rätt och utdelningen landade på 1 336 580 kronor. Den som löste alla rätt med lägst insats var en man från Kalmar som satsade 48 kronor och fick 13 rätt för första gången på 28 år.

– Jag har inte kunnat sova, det är otroligt, säger miljonvinnaren.

Miljonsystemet lämnade han i två timmar in spelstopp.

– Jag läser Expressens experter och framför allt Dybban. Men det är många som läser deras tips, så där får man gå emot lite också och inte bara ta deras tips rakt av.

Just Simon ”Dybban” Lindell fick även han 13 rätt på Europatipset under söndagen på ett Spela Tillsammans-spel.

Senast Kalmarbon fick 13 rätt var för 28 år sen.

– Farsan och jag fick 13 rätt på Stryktipset år 1985 så man har väntat ett tag och hade nästan gett upp.

"Det är som att vara kär"

När elva av 13 matcher var spelade på Europatipset hade Kalmarbon haft alla rätt. Två matcher återstod, han behövde att Roma slog Fiorentina och att Rennes skulle slå stjärnlaget PSG. Roma var i den andra halvleken i ledning och med en spelare mer på planen kändes den matchen någorlunda trygg. Men Rennes 1-0-ledning mot PSG var motsatsen till trygg.

– Jag hoppade omkring de sista fem minuterna. Det kan ju inte gå tänkte jag. Det brukar ju alltid komma ett mål åt fel håll på slutet.

Men det blev inga fler mål och vad som väntar nu för den nyblivna miljonären står inte helt klart.

– Tankarna går till framtiden, säkra pension eller fix med huset. Men just nu är det bara roligt, det är som att man är kär, man svävar, avslutar miljonvinnaren.

Kalmarbon spelade ett reducerat system R 4-5-48 (11) och vann med undervinster 1 336 852. Han lämnade in sitt spel online, och önskar vara anonym.

Till Europatipset

Ensamma med 13 rätt – vann 3,5 miljoner!

2023-01-03: Årets första omgång på Europatipset gav direkt en rejäl vinst. Gänget bakom Dagens Bästa Spel och Ica Grevie blev ensamma om 13 rätt och tog hem hela jackpotten. Nästan 3,5 miljoner kronor fick Spela tillsammans-köparna dela på. Varje andel kostade 54 kronor.

En av storvinnarna är Bosse Andersson från Stenungsund.

– Jag är riktigt glad! Så kul att få vara med och dela på pengarna, säger Bosse.

Han köpte en andel för 54 kronor och vann 133 594 kronor.

– Jag har väntat i nästan 53 år på en sån här vinst. Timingen är perfekt, januari är en tuff månad och nu hade jag möjlighet att ge barnen lite pengar.

Systemet för totalt 1 458 kronor var ett reducerat system (R4-0-9) och i den sista matchen på kupongen behövde Lens slå PSG för att Bosse och resten av Spela Tillsammans-kunderna skulle ta hem storvinsten.

– Jag följde matchen via Svenska Spel-appen och Lens ledde med 2-1 i halvtid. Då kändes det darrigt. Men så direkt i andra halvlek gjorde de 3-1.

Matchen slutade 3-1 och de blev ensamma om 13 rätt och vann totalt 3 473 460 kronor med undervinster.

– Jag brukar alltid köpa fel andelar. Så jag skrev i chatten på deras sida att ”vill ni inte vinna så köp andelar i det jag köpt” men då vann vi såklart, avslutar Bosse.

Till Europatipset

5,3 miljoner kronor till ensam vinnare!

2022-12-06: Den tredje och sista omgången på VM-Tipset gav en rekordvinst. Inte bara för VM-Tipset utan även för hela Europatipset under 2022. 5 254 480 kronor med undervinster gick till en ensam vinnare i Älvsjö.

Skrällarna avlöste varandra i den tredje gruppspelsomgången. Australien slog Danmark, Tunisien slog Frankrike, Japan slog Spanien, Sydkorea slog Portugal och Kamerun avslutade omgången med att slå Brasilien. Endast en person, en tippare i Älvsjö, löste skrällarna och resten av matcherna. Han spelade ett system för 6 561 kronor, fem spikar och åtta helgarderingar.

– Det är otroligt imponerande att bli ensam om 13 rätt. VM-Tipset gav rejäla utdelningar, i första omgången gav 13 rätt en miljon kronor i utdelning, andra omgången 833 000 kronor och nu alltså en ensam vinnare som tog hem hela jackpotten på fem miljoner kronor plus undervinster, säger Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino.

Under fotbolls-VM:s gruppspel bytte Europatipset namn till VM-Tipset.

Till Europatipset

Sex nya storvinster på VM-Tipset

2022-12-01: Den andra omgången på VM-Tipset gav ytterligare storvinster. Endast sex rader lyckades träffa 13 rätt och utdelningen landade på 833 000 kronor. Omgångens nervigaste vinnare var en man från Vallentuna som löste 13 rätt på sitt reducerade system för 144 kronor.

Omgången startade med att storfavoriten England endast fick med sig ett kryss mot USA. Väl vid den 13:e och sista matchen mellan Portugal och Uruguay hade Vallentunabon slagläge. Han behövde en vinst för portugiserna för att vinna 833 000 kronor.

– Det var mellan himmel och helvete hela den matchen. Jag vandrade runt mellan tv-rummet och köket. Inte ens när Portugal gjorde 1-0 i början av andra halvlek kunde jag lugna mig, berättar tipparen.

Bruno Fernandes gjorde 1-0 i den 54:e minuten, ett mål som det blev debatt om kanske Cristiano Ronaldo skulle noteras för. När matchklockan tickat över 90 minuter var pulsen fortfarande i topp för Vallentunabon.

– Portugal får straff där i 92:a minuten, då sprang jag bara ut i köket. Men sen kom jag på att jag ville se straffen ändå, så in igen. Straffen gick i mål men jag kunde inte lugna ned mig ändå.

När matchen var slut kunde han andas ut.

– Jag hade inte tittat på utdelningen för 13 rätt. Jag var så fokuserad på att få alla rätt. Jag visste det var mycket pengar för det var bra utdelning på 12 rätt. Men att det var så mycket var en chock.

833 885 kronor med undervinster plockade han hem.

– Jag berättade för frun att jag fått 13 rätt, men när jag sa summan trodde hon mig inte.

Han spelade ett reducerat system (R4-7-144) och det är tredje gången han fick 13 rätt på Europatipset/VM-Tipset.

– Jag har vunnit 32 000 och 36 000 kronor tidigare. Jag spelar alltid samma system, jag vill inte lägga mer pengar och bara att sätta ramen på systemet gör mig glad. Då vet jag att min analys varit rätt, sen får man ha lite tur att systemet går in och ger 13 rätt. Men en sån här summa hade jag inte väntat mig, jag går in och kollar mitt bankkonto då och då.

Vad ska du göra med vinsten?

– Det blir att fixa lite på huset, men sen måste vi fundera, avslutar storvinnaren från Vallentuna.

Storvinnaren lämnade in sitt spel på Coop Vallentuna. I övrigt noteras att gänget bakom Ica Grevie/Dagens Bästa Spel drog hem sin andra miljonvinst i rad på VM-Tipset.

Till Europatipset