Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Mat och fotboll på restaurang Tretton Rätter

Under våren bjuds det på en fotbollsupplevelse utöver det vanliga när Europatipset öppnar popup-restaurang och bjuder in till söndagshäng med långsittningar, fotbollsprofiler och matcher av absolut högsta klass. Tretton rätter av Europatipset i samarbete med Gastrotek Zink i Stockholm öppnar söndag 10 april. Boka bord redan nu!

Söndag 10 april slår Europatipset upp dörrarna till en fotbollsupplevelse i en helt annan liga – den fotbollstokiga gourmetkrogen Tretton Rätter. På menyn står inte bara Europas hetaste matcher utan även en minst lika het 13 rätters avsmakningsmeny inspirerad av det bästa som det spanska, franska, italienska, tyska och engelska köket har att erbjuda. Bakom rätterna står Olivier Garcia, souschef på Gastrotek Zink, som i samarbete med Europatipset ger ordet sportbar och fotbollssöndag en helt ny definition.

– När möjligheten att göra något sånt här unikt dök upp tackade vi ja direkt. Jag kan verkligen skriva under på att vi bjuder på det bästa som Europa har att erbjuda. Vi blandar från de olika köken och tar det bästa från varje land. Lite som Europatipset gör med fotbollen. Otroligt kul att få kombinera ihop det här till en meny på 13 rätter. Det blir verkligen en smak av hela Europa ackompanjerat av den bästa fotbollen från Europas bästa ligor, säger han.

Utöver fantastisk mat och fotboll gästas Tretton Rätter också av fotbollsprofiler och experter som tillsammans med samtalsvärden Isak Dahlin snackar upp en av just den söndagens hetaste matcher ur intressanta och spännande vinklar. Bland profilerna som dyker upp hittar vi den tidigare domaren Jonas Eriksson och före detta fotbollsproffset Marcus Allbäck, båda två med lång erfarenhet av den europeiska toppfotbollen ur olika perspektiv.

Bakom Restaurang Tretton Rätter ligger drömmen om att lyfta söndagarna till samma nivå som fotbollen som spelas och som också är en del av Europatipset. Ofta är det på söndagarna de hetaste matcherna spelas, så varför inte ta det steget längre och låta matchtemperaturen spegla av sig på allt runtomkring fotbollen. Där och då kom Tretton Rätter på tal och Europatipset gjorde slag i saken.

– Vi såg en möjlighet att genom det fantastiska europeiska köket illustrera bredden och kvaliteten i en Europatipsomgång. Vi bjuder på det bästa Europa har att erbjuda, både vad gäller mat och fotboll. Söndagar är ofta späckade av toppfotboll från hela Europa men man måste äta också, och att få kombinera de här båda världarna till den ultimata fotbollsupplevelsen en söndag tycker vi känns intressant, säger Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino.

Restaurang Tretton Rätter hittar man i Gastrotek Zinks lokaler på Grev Turegatan 20 i Stockholm med start söndag 10 april och tre söndagar framåt. Bokningar görs på www.trettonratter.se  och kostar 1 130 kronor för en eftermiddag med 13 rätters avsmakningsmeny och Europatipsets hetaste matcher på storbildsskärmar, samt uppsnack och mingel/frågestund med fotbollsexpert inför utvald match.