Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kalmar FF

Grundad: 1910
Hemmaarena: Guldfågeln Arena
SM-guld: 1 st
Tränare: Magnus Pehrsson

Efter att ha varit ett jojo-lag mellan Division 1/Superettan och Allsvenskan så lyckades Kalmar med sin tredje kvalificering till Allsvenskan (2003) på några få år äntligen skapa en stabilitet som gjorde klubben stabil i den högsta serien. Tränare Nanne Bergstrand ihop med en större brassesatsning (Dedé Anderson, Fabio Augusto, César Santin) lade grunden för ett par riktigt fina fotbollsår i Kalmar. “Storhetstiden” kröntes genom klubbens enda SM-guld i historien 2008 där lagkapten Henrik Rydström, med de tighta shortsen, fick lyfta bucklan. Därutöver har Kalmar FF vunnit Svenska Cupen tre gånger och Supercupen en gång. Nu ska det bli intressant att se vad nya tränaren Magnus Pehrsson kan åstadkomma i Småland?

Spela på Kalmar i Allsvenskan på Oddset.
Läs mer om lagen i Allsvenskan.

Tongivande spelare

Viktor Elm

Född: 1985-11-13
Land: Sverige
Position: Försvarare

Mellanbrorsan Elm har hunnit bli 33 år gammal och är lagkapten i Kalmar FF. Han har på äldre dar flyttat ner i mittförsvaret och varit ett givet inslag i KFF:s startelva. Viktor Elm har i tre av fyra säsonger, sedan han återvände till Guldfågeln Arena, bara missat som mest tre matcher per säsong. Han har varit en nyckelspelare för Kalmar hela sin karriär och varit med och vunnit två av de fyra stora titlar som klubben tagit. Han har vunnit SM-guld och Svenska Cupen med Kalmar. Under sina år som utlandsproffs i Eredivise och AZ och Heerenveen gjorde Viktor Elm också tio landskamper. Han har kontrakt med KFF över säsongen 2020.

Romarinho 

Född: 1985-08-10
Land: Brasilien
Position: Mittfältare

Romario Pereira Sipiao, eller bara Romarinho, är en i raden av framgångsrika brasilianska fotbollsspelare i Kalmar, i fotspåren av Ari Da Silva, Fabio Augusto och Cesar Santin. 33-åringen Romarinho gör faktiskt sin elfte säsong i Allsvenskan 2019. Mittfältaren kom till svensk fotboll och GAIS 2009 och stannade i göteborgsklubben tills de åkte ner i Superettan 2012. Då gick flyttlasset till Kalmar FF istället. I staden vid ölandsbrons mynning har Romarinho varit en nyckelspelare och har på senare år börjat göra lite mål också. Man skulle kunna betta på att brassen gör minst fem mål under säsongen, för tredje året i rad. Om Romarinho spelar alla matcher i Allsvenskan 2019 kan han nå en sjunde plats på listan över flest allsvenska matcher för en spelare i Kalmartröjan.

Måns Söderqvist

Född: 1993-02-08
Land: Sverige
Position: Anfallare

Måns Söderqvist var en stor talang som ung men har fått karriären förstörd av skador. Anfallaren gjorde hela 24 U17-landskamper och debuterade i Allsvenskan som 18-åring. Han slutade delad nia i skytteligan i Allsvenskan 2014 och värvades till Hammarby. Men tiden i Bajen blev inte lyckad för Söderqvist, som första säsongen bara gjorde två mål på 22 starter. Efter det började skadebekymren, som hängt med 26-åringen i tre säsonger. Så även om Måns Söderqvist vill hitta tillbaka till målformen så är ett första steg att få en hel säsong utan skador, vilket också skulle hjälpa Kalmar FF.

Moestafa El Kabir

Född: 1988-10-05
Land: Nederländerna
Position: Anfallare

Den marockanske holländaren Moestafa El Kabir är tillbaka i Allsvenskan för fjärde gången. 30-åringen är en nomad inom fotbollen. Sedan han var 17 år har han representerat 13 olika klubbar i sex olika länder. I Sverige och Allsvenskan har El Kabir spelat för Mjällby och BK Häcken i två omgångar och nu i Kalmar FF. Sin bästa säsong stod den energiska anfallaren för i Häcken 2013 när han gjorde 12 mål på 22 matcher. Sedan dess har faktiskt El Kabir aldrig kommit upp i tvåsiffrigt under en säsong. El Kabir år på lån hos Kalmar och kan vara både fågel och fisk. Han har fram till sommaren på sig att visa att han ännu kan leverera.

Spela på Allsvenskan på Oddset.
Till startsidan för Allsvenskan.