Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hull City AFC (spelar inte i Premier League säsongen 2018/2019)

Till Premier League startsida
Hull City AFC grundades 1904. Man deltog i seriespel för första gången 1905/1906. Säsongen 2007/2008 var säsongen som skulle bli den största i klubbens historia. Man vann playoffmötet mot Watford och fick spela final mot Bristol City på Wembley. Hemmasonen Dean Windass gjorde det enda målet i matchen vilket betydde att man tog sig från fjärdedivisionen till Premier League på rekordartade fem säsonger. I år tog Hull åter klivet upp till finrummet efter en säsong i the Championship.
Smeknamn: The Tigers
Manager:
Hemmaarena: KCOM Stadium - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Hull City AFC hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hull City AFC:
Abel Hernandez
Den store centerforwarden Abel Hernandez blev sommaren 2014 Hull Citys dyraste värning nånsin, efter ett antal framgångsrika säsonger i italienska Palermo. Första säsongen i Premier League innebar dock en stor omställning för uruguayanen som bara gjorde 4 mål när the Tigers åkte ur. Hernandez följde med klubben ner till the Championship och där fick han fart på målskyttet igen. 21 mål är den högsta siffran Abel Hernandez gjort som senior. Landslagsmannen från Uruguay har gjort 10 mål på 25 landskamper och var 2011 med om att vinna Copa Amerika.

Robert Snodgrass
Skotten Robert Snodgrass gör till hösten sin 3:e säsong i Premier League. 2008 värvades högermittfältaren till Leeds i League One och var under 4 år på Elland Road med om att spela upp den anrika klubben i the Championship. 2012 fick han möjlighet att spela i Premier League, med Norwich City. Där var Snodgrass en pålitlig poängspelare i två säsonger men the Canaries åkte ur. Snodgrass blev dock kvar i PL och Hull City. Där skadade han direkt knät och missade hela säsongen. Efter att ha kommit tillbaka i the Championship med Hull är han åter i Premier League. 28-åringen har kontrakt med the Tigers till 2017. 

Tom Huddlestone
Tom Huddlestone är talangen som aldrig lyckats lyfta på grund av skador. ”Hud” är för många synonym med Tottenham där han gjorde drygt 7 säsonger. Huddlestone var också under hela sin juniortid given i de engelska u-landslagen. 29-åringen har de 3 senaste åren tillhört Hull City där han följde med klubben ner i the Championship 2014. The Tigers kom dock tillbaka till finrummet direkt och Huddlestone, som oftast spelar på mittfältet eller backlinjen, bidrog till det. Huddlestones kontrakt går ut till sommaren, men hittills har silly season varit lugn för den skadedrabbade engelsmannen. 

Michael Dawson
Den 32-årige mittbacken Michael Dawson gjorde 10 säsonger och 236 matcher i Tottenham innan Hull City värvade engelsmannen sommaren 2014. Säsongen 2006/2007 spelade Dawson alla matcher utom en för Spurs i alla tävlingar och landade på nästa 60 tävlingsmatcher den säsongen. 2009/2010 var han en starkt bidragande orsak till Tottenham slutade 4:a i Premier League. 2014 var det dock många yngre spelare som knackade på dörren till seniorlaget för Tottenham och Michael Dawson såldes till Hull. Där var han med och åkte ur Premier League med the Tigers, för att sedan direkt gå upp. 32-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt med Hull.

Spela på Hull City AFC