Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Välkommen till Premier League, Forest! Den klassiska klubben från Nottingham lyckades ta sig tillbaka till finrummet via Playoff i våras. Supporterbasen är stark, och förhoppningarna relativt höga. Oddsen talar för att Forest först och främst får sikta in sig på att klara kontraktet denna säsong!
Spela på Premier League 2022/2023

Fakta om Nottingham Forest

Till hösten får vi äran att stifta en nygammal bekantskap i det engelska finrummet. Nottingham Forest är tillbaka på högsta engelska nivå för första gången sedan säsongen 1998/99. Den 157 år gamla fotbollsklubben grundades 1865 och har spelat på sin anrika hemmabana City Ground sedan 1898. En ligatitel och två FA-cuptitlar är höjdpunkter i Nottinghams historia, men det är ingen tvekan om att de två raka Europacup-titlarna, nuvarande Champions League, från 1979 och 1980 sticker ut allra mest. Legendariske Brian Clough var hjärnan bakom dessa och efter sina 18 år i Nottinghams färger är Clough synonym med klubben. Nuvarande managern Steve Cooper har en oändlig väg att vandra till samma status, men walesaren tog i fjol ett enormt kliv på vägen när han guidade Forest till Premier League via playoff från The Championship. Under våren slaktade Cooper och company andraligan och det ska verkligen bli spännande att följa en nyväckt jätte i finrummet den kommande säsongen.

Spela på Nottingham och Premier League 2022/2023

 


Grundad: 1865
Manager: Steve Cooper
Hemmaarena: City Ground
Smeknamn: Forest, The Reds, The Garibaldi, The Tricky Trees
Spelschema: Nottingham spelschema i Premier League

Spela på Nottingham Forest United hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Spelare i Nottingham

Nottingham gjorde en makalös vår och tog sig till Premier League genom att ta hem playoffet. Målvaktshjälten Samba har lämnat, men ersatts av Hennessey och Henderson. Forest har varit aktiva på marknaden och med nytillskott som Biancone, Niakhaté, Williams, Lingard och Awoniyi ser de rödklädda ut att vara väl rustade för spel i Premier League.

Jesse Lingard

Född: 1992-12-15
Land: England
Position: Mittfältare

Jesse Lingard är ett av flera spännande nyförvärv hos den anrika nykomlingen Nottingham Forest. Den offensiva mittfältaren värvades på free transfer från Manchester United och har tilldelats nummer 10. Lingard har gjort över 30 landskamper för England och tillhört Man United sedan 2000. Trots att han tillhörde The Red Devils i över 20 år hade han svårt att ta en ordinarie tröja i A-laget. Hans hittills poängbästa säsong var 2020/21 då han var utlånad till West Ham. Då noterades han för nio fullträffar samt fyra målgivande passningar i Premier League, trots att det blev blott 16 framträdanden för The Hammers. Kan han stå för liknande siffror i sin nya klubbadress sänks oddsen betydligt för att Nottingham ska kunna undvika nedflyttning.

Moussa Niakhaté  

Född: 1996-03-08
Land: Frankrike
Position: Försvarare

Vid blott åtta års ålder blev Moussa Niakhaté upplockad av den franska storklubben Lille, där han stannade till 2011 då 15 år gammal. Via ett par småklubbar samt Valenciennes och Metz hamnade Moussa i tyska Mainz 05 sommaren 2018. Den långe fransosen med påbrå från Senegal har gjort sig känd som en brytningssäker mittback med fysiken som signum. Vänsterfotad som han är så har murbräckan från Roubaix även vikarierat en del som ytterback. Efter att ha presenterat Frankrikes U-landslag i totalt 22 landskamper lever drömmen om att få ikläda sig Les Bleus A-lagsdräkt. Kan det stora genombrottet komma i Premier League? Nottingham Forest betalade under sommaren omkring 10 miljoner euro för mittbacken.

Brennan Johnson

Född: 2001-05-23
Land: Wales
Position: Anfallare

Redan som åttaåring drog Brennan Johnson på sig Nottingham Forest-tröjan för första gången. Därefter har den walesiske fotbollsspelaren varit Forest trogen med undantag för en avstickare till Lincoln säsongen 2020/21. Det var också hos “The Red Imps” i League One som Johnson tog det stora klivet. Här utvecklades hans målsinne ytterligare och med tio mål på 43 matcher i den engelska tredjedivisionen slutade den nu 21-årige anfallaren tre i den interna skytteligan. Nottingham var därefter inte sena med att kalla tillbaka sin diamant och framgångarna för Johnson lät inte vänta på sig. Under hösten 2021 fick han bland annat priset som “månadens spelare” bland de unga spelarna och i april 2022 blev han utsedd till The Championships bästa spelare. 18 mål och hela tio målgivande passningar mäktade Johnson med under sin riktiga debutsäsong i Nottingham vilket var siffror han givetvis vann hela den interna skytteligan med. Stora klubbar såsom Manchester United har redan varit och ryckt i supertalangen men än är Brennan Johnson Forest trogen. En av nykomlingens allra viktigaste fotbollsspelare.

Spela på Nottingham och Premier League 2022/2023