Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

DIF Hockey 2023/2024

Djurgårdens IF är en av landets mest framgångsrika idrottsklubbar. Det gäller inte minst ishockey där DIF är mesta mästarna. Kan stockholmarna ta sig tillbaka till SHL i vår?
Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset

Läs mer om Djurgården Hockey

Fakta om Djurgårdens IF Hockey

Grundad: 1891
Hemmaarena: Hovet
SM-guld: 16 st.
Tränare: Johan Garpenlöv

Djurgårdens IF har vunnit flest SM-guld i ishockey, men det senaste kom för över 20 år sedan, år 2001. Sedan dess har det blivit två finaler (senast säsongen 2018/19), men också tre säsonger i Hockeyallsvenskan. Mängder av klassiska spelare har representerat Järnkaminerna som Rolle Stoltz, Sven Tumba, Charles Berglund, Jens Öhling, Håkan Södergren, Lasse Björn och Nichlas Falk. Djurgårdens glansperiod var när man vann sex raka SM-guld 1958-1963. Klubben trillade chockartat ur SHL för två år sedan och lade omgående stora resurser på spelartruppen i hopp om ett snabbt återtåg till finrummet. Oddsmarknaden erbjöd inte helt oväntat ett lågt odds på att DIF skulle gå hela vägen, men de föll sedermera i finalen mot MoDo och får därmed ta nya tag.

Spelschema Hockeyallsvenskan 2023/2024

Tongivande spelare i Djurgården Hockey

Viktor Andrén

Född: 1994-02-17
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster

Mariestads BoIS har varit med och fostrat Viktor Andrén till att bli en toppmålvakt i Sverige. 29-åringen har över 100 spelade matcher i SHL och kan redan nu blicka tillbaka på en fin karriär där toppen kunde skönjas 2017/2018 i Växjö-dressen. En säsong då Andrén tillsammans med kollegan Viktor Fasth var lysande vilket mynnade ut i ett SM-guld för den småländska klubben efter att Andrén bland annat höll nollan i tre av fyra finalmatcher mot Skellefteå. De senaste åren har Viktor haft svårt att finna sin plats. Tiden i Brynäs var ett misslyckande och det var först i Almtuna som Andrén fann glädjen igen, och även spelet. I år har “schlätta-grabben” bytt Uppsala mot Stockholm där han tampas med unge Hugo Hävelid om förstaspaden.

Ludvig Rensfeldt

Född: 1992-01-29
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Ludvig Rensfeldt har varit en stabil poänggörare i SHL och Hockeyallsvenskan över tid. Rensfeldt var också en stor talang som ung. Han har spelat TV-pucken och var bofast i alla Tre Kronors ungdomslandslag. Han var också med och vann JVM-guld 2012, när Mika Zibanejad avgjorde finalen i sudden death. Gävlesonen har spelat SHL-hockey för moderklubben Brynäs, Rögle, Timrå, Örebro och Djurgården. Han har också lirat i Hockeyallsvenskan med Malmö Redhawks och Karlskoga. Och nu även med Järnkaminerna. Säsongen 2011/12 gjorde forwarden en säsong i Sarnia Sting i OHL, med bland andra draftettan från 2012, Nail Yakupov.

Marcus Krüger

Född: 1990-05-27
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster

Efter att Djurgårdens degradering var ett faktum fanns en viss osäkerhet om Krügers återkomst skulle bli verklighet. Med klubbhjärtat på rätt plats kritade den meriterade centern på ett fyraårskontrakt med DIF. En av ligans klart bästa värvningar och en ishockeyspelare som tillsammans med bland annat Daniel Brodin var otroligt viktig för Järnkaminerna. Krüger har representerat Tre Kronor vid återkommande tillfällen, lirat massor med NHL-matcher för bland annat Chicago, där han vann sina två Stanley Cup. Han testade även på spel i schweiziska National League och avslutade sin tid i ZSC Lions med att bidra med 33 poäng på 58 matcher. Marcus Krügers hjärta klappar för Djurgården och han bär C:et på tröjan med den äran.

Daniel Brodin

Född: 1990-02-09
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Höger

Det var inte bara Marcus Krüger som valde att vända hem efter spel i den schweiziska ligan i förfjol. Daniel Brodin nöjde sig med två säsonger i Fribourg-Gottéron och flyttade istället hem till mammas gata. Brodin är draftad av Toronto men har aldrig fått chansen på andra sidan pölen. På europeisk mark har högerforwarden varit ett aktat namn länge och 2018/19 gjorde Brodin sin poängbästa seniorsäsong med 44 pinnar på 71 matcher i Djurgårdens tröja. Även spel i Finland har hunnits med men nu tyder det mesta på att Daniel Brodin kommer att lira sina sista hockeyår i DIF-tröjan då kontraktet med stockholmarna löper hela vägen till och med säsongen 2026/27.

Linus Klasen

Född: 1986-02-19 
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Inför 2020/21 var Linus Klasen tillbaka i svensk ishockey efter sex raka säsonger med HC Lugano i schweiziska National League. Stockholmaren är fostrad i Huddinge där han under flera år var en pålitlig poängplockare innan den dåvarande SHL-klubben Södertälje plockade in den unge talangen. I finrummet blev det genast succé för Klasen som under säsongen 2009/10 mäktade med hela 51 poäng. Det hade såklart lagen “där borta” koll på och 2011 packade Huddinge-produkten trunken och drog över till Nashville. I Tennessee uteblev succén och efterföljande år signade hockeyallsvenska Malmö överraskande Klasen. Efter några strålande år i Malmö och sedermera Luleå stack den lille teknikern ner till Alperna och levererade. Sedan 2023 tillhör Klasen Djurgården där han sin höga ålder (37) till trots är en viktig kugge, inte minst i powerplay. Lite kul fakta är att Linus är son till popbandet Noice trummis, Robert Klasen.

Spela på Hockeyallsvenskan på Oddset