Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Djurgårdens IF är en av landets mest framgångsrika idrottsklubbar. Det gäller inte minst ishockey där DIF är mesta mästarna. Men förra säsongen blev ett fiasko, och nu är 08:orna nere i Hockeyallsvenskan. Kan man ta sig tillbaka till SHL direkt?
Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Läs mer om och spela på Djurgården

Fakta om Djurgårdens IF Hockey

Grundad: 1891
Hemmaarena: Hovet och Globen
SM-guld: 16 st.
Tränare: Joakim Fagervall

Djurgårdens IF har vunnit flest SM-guld i ishockey, men det senaste kom för snart 20 år sen, år 2001. Sedan dess har det blivit två finaler (senast säsongen 2018/19), men också två säsonger i Hockeyallsvenskan. Mängder av klassiska spelare har representerat Järnkaminerna som Rolle Stoltz, Sven Tumba, Charles Berglund, Jens Öhling, Håkan Södergren, Lasse Björn och Nichlas Falk. Djurgårdens glansperiod var när man vann sex raka SM-guld 1958-1963. Klubben trillade chockartat ur SHL föregående säsong och har inför denna lagt stora resurser på spelartruppen i hopp om ett snabbt återtåg till finrummet. Oddsmarknaden erbjuder inte helt oväntat ett lågt odds på att DIF går hela vägen.

Spela på Hockeyallsvenskan 2022/2023

Spelschema Hockeyallsvenskan 2022/2023

Tongivande spelare i Djurgården Hockey

Ludvig Rensfeldt

Född: 1992-01-29
Land: Sverige
Position: Vänsterforward
Klubbfattning: Vänster

Ludvig Rensfeldt har varit en stabil poänggörare i SHL och Hockeyallsvenskan över tid. Rensfeldt var också en stor talang som ung. Han har spelat TV-pucken och var bofast i alla Tre Kronors ungdomslandslag. Han var också med och vann JVM-guld 2012, när Mika Zibanejad avgjorde finalen i sudden death. Gävlesonen har spelat SHL-hockey för moderklubben Brynäs, Rögle, Timrå, Örebro och Djurgården. Han har också spelat i Hockeyallsvenskan med Malmö Redhawks och Karlskoga och nu också med Järnkaminerna. Säsongen 2011/12 gjorde vänsterforwarden en säsong i Sarnia Sting i OHL, med bland andra draftettan från 2012, Nail Yakupov.

Alexander Falk

Född: 1993-05-24
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Vänster

Stockholmaren Alexander Falk lämnade 08-området för första gången någonsin i karriären när han för fyra år sedan kritade på för SHL-nykomlingen Timrå IK. I Medelpad uteblev succén för 29-åringen, som i istället valde att testa lyckan i klassiska Södertälje i Hockeyallsvenskan. Där fick han omgående axla rollen som assisterande kapten. Falk har även gjort sex hela säsonger hos Djurgården, både i Hockeyallsvenskan och SHL. Som hockeyspelare snittar Falk ett ungefär mål per säsong, så han ska inte misstas för Erik Karlsson eller Paul Coffey, utan gör sitt jobb i egen zon. Återkomsten till Stockholm efter en vända hos Vita Hästen är både logisk och smart. Falk kommer få axla ett stort ansvar i detta Djurgården med målet att åter ta sig upp till SHL.

Marcus Krüger

Född: 1990-05-27
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster

Efter att Djurgårdens degradering var ett faktum fanns en viss osäkerhet om Krügers återkomst skulle bli verklighet. Med klubbhjärtat på rätt plats kritade den meriterade centern på ett fyraårskontrakt med DIF. En av ligans klart bästa värvningar och en spelare som tillsammans med bland annat Daniel Brodin kommer bli otroligt sevärd i Järnkaminernas tröja. Krüger har representerat Tre Kronor vid återkommande tillfällen, lirat massor med NHL-matcher för bland annat Chicago och avslutade sin tid i ZSC Lions med att bidra med 33 poäng på 58 matcher i den schweiziska ligan. Djurgårdens givna kapten på båten tillbaka till SHL som har kapacitet att vara Hockeyallsvenskans bästa spelare denna säsong.

Daniel Brodin

Född: 1990-02-09
Land: Sverige
Position: Högerforward
Klubbfattning: Höger

Det var inte bara Marcus Krüger som valde att vända hem efter spel i den schweiziska ligan i fjol. Daniel Brodin nöjde sig med två säsonger i Fribourg-Gottéron och är åter på mammas gata. Brodin är draftad av Toronto men har aldrig fått chansen på andra sidan pölen. På europeisk mark har högerforwarden varit ett aktat namn länge och 2018/19 gjorde Danne sin poängbästa seniorsäsong i och med 44 pinnar på 71 matcher i Djurgårdens tröja. Även spel i Finland har hunnits med men nu tyder det mesta på att Daniel Brodin kommer lira sina sista hockeyår i DIF-tröjan då kontraktet med stockholmarna löper hela vägen till och med säsongen 2026/27.

Spela på Hockeyallsvenskan