Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Timrå IK

Läs mer om lagen i Hockeyallsvenskan.

Det blev en kort sejour för Timrå IK i SHL. Efter endast en säsong är Sundsvallsklubben återigen tillbaka i Hockeyallsvenskan. Timrå har 36 säsonger bakom sig i SHL genom åren, varav 14 har kommit sedan år 2000. En glansperiod som sammanfaller med Henrik “Zäta” Zetterberg ankomst till laget. Den svenska NHL-legendaren var med och spelade upp Timrå i SHL år 2000 och spelade även för klubben under lockouten i NHL, år 2005. Många profiler har spelat för klassiska Timrå IK genom åren; Lill-Strimma Svedberg, Inge Hammarström, Pekka Lindmark, Mats Näslund, Fredrik Bremberg, Jonathan Hedström och nu på senare tid supertalangen Elias Pettersson.

Grundad: 1928
Hemmaarena: NHK Arena
SM-guld: 0
Tränare: Fredrik Andersson

Spela på Timrå på Oddset.

Tongivande spelare

Jonathan Dahlén 

Född: 1997-12-20 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Efter en tuff säsong borta i Nordamerika återvänder Jonathan Dahlén “hem” till Timrå och blir därmed Hockeyallsvenskans i särklass största värvning. Jonathan, son till legendaren Ulf Dahlén, draftades 2016 som nummer 42 av Ottawa Senators men det var under efterföljande säsong som han på allvar slog igenom. Dahlèn noterades för 50 poäng på 49 matcher i Timrå och hann dessutom med att panga dit fem mål på sex matcher i JVM. Säsongen 17/18 förde Jonathan sitt Timrå hela vägen upp till SHL innan skutan styrdes vidare över Atlanten och Vancouver. Under förra säsongens slutskede trejdades han till San Jose Sharks där det blev sju fighter för farmarlaget Barracuda i AHL. Nu är talangen tillbaka i Sverige för att återfinna glädjen och hjälpa Timrå tillbaka till SHL. Det är knappast några höga odds på att Dahlèn återfinns högt upp i poängligan när säsongen ska summeras. 

Andreas Söderberg 

Född: 1996-06-16 
Land: Sverige 
Position: Back 
Klubbfattning: Vänster 

Skellefteå-fostrade Andreas Söderberg lyckades aldrig ta en plats i SAIK utan har de tre senaste säsongerna spelat i Malmö, och IK Pantern i Hockeyallsvenskan innan flyttlasset i fjol gick till Sundsvall och Timrå.  Den reslige, 194 cm/93 kg, backen är inte särskilt meriterad men storlek imponerar på scouter i NHL och Söderberg valdes av Chicago Blackhawks i den femte rundan av NHL Entry Draft 2014. Andreas Söderberg vann tv-pucken med Västerbotten och har gjort tre matcher för Tre Kronor som junior. Efter tuff men lärorik säsong söker 22-åringen revansch ett snäpp ner i seriesystemet.  

Sebastian Ohlsson 

Född: 1997-03-04 
Land: Sverige 
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster 

Den korte forwarden Sebastian Ohlsson är lite lik gamle Timråspelaren Magnus Pääjärvi. Bra fart på rören och spelar med mycket energi, men gör inte så många poäng. Den 21-årige hockeyspelaren har dock inte lyckats dra NHL-scouternas ögon åt sig, utan är odraftad, trots att han spelat JVM med juniorkronorna. Ohlsson har, förutom året i Timrå, över tre säsonger bakom sig i SHL med Skellefteå. Åselesonen hade ett blytungt första år under Fredrik Anderssons vingar med endast en handfull poäng på kontot. Det borde vara en lågoddsare på att han bräcker det i år. 

Spela på samtliga matcher i Hockeyallsvenskan här.
Läs mer om lagen i HA.
Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.