Malmö Redhawks

Läs mer om lagen i SHL.

Malmö Redhawks har tre raka säsonger bakom sig i SHL, efter sju säsonger i Hockeyallsvenskan. Redhawks hade sin bästa period i början av 1990-talet när klubben spelade femton raka säsonger i SHL och vann två SM-guld. Faktum är att skåningarna är hundraprocentiga i SM-finaler. Två gånger har man gått till final och båda gångerna har man vunnit. Andra SM-guldet togs i den berömda matchserien mot Modo när Peter Foppa Forsberg var skogstokig. Peter Pekka Lindmark, nuvarande tränaren Peter Andersson, Mats Lusth, Jesper Mattsson, Daniel Rydmark och Patrik Sylvegård är profiler som spelat i Percy Nilssons lag.

Grundad: 1972
Hemmaarena: Malmö Arena
SM-guld: 2 st
Tränare: Peter Andersson

Spela på Malmö Redhawks.

Några framstående spelare

  Cristopher Nihlstorp

Malmöfostrade Cristopher Nihlstorp har blivit 34 år och är tillbaka i moderklubben Malmö Redhawks sedan sommaren 2016. Under tioårsperioden före det provade Nihlstorp på det mesta. Han lämnade Redhawks för skånerivalen Rögle. Med Ängelholmslaget spelade han både i Hockeyallsvenskan och SHL. Han var även utlånad till klassiska Jonstorp i division 1. Efter fyra säsonger i Rögle värvades han av Färjestad där han utvecklades till en av SHL:s bästa målvakter och vann SM-guld med FBK. Nihlstorp är odraftad men efter två bra säsonger med Färjestad plockades han över till NHL av Dallas Stars. Det blev bara fem matcher i NHL för Nihlstorp, men han vann faktiskt AHL-mästerskapet Calder Cup med Texas Stars, inte helt vanligt för svenska hockeyspelare. Efter två säsonger i Nordamerikansk hockey vände Nihlstorp hem till SHL och Växjö Lakers och vann SM-guld direkt. Cristopher Nihlstorp har haft en gedigen karriär, men bara fått spela strömatcher för Tre Kronor.

Född: 1984-02-16
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Höger

  Stefan Warg

Stefan Warg är en stor, 191 centimeter och 100 kg, och relativt spelskicklig back som fick NHL-scouterna att slicka sig om munnen inför örebroarens draftår 2008. Anaheim Ducks tog honom och ville att han skulle spela i WHL. Warg åkte över till Seattle Thunderbirds men vände tillbaka till Sverige och Hockeyallsvenskan efter två säsonger i Nordamerika, utan spel i NHL. Efter tre säsonger i Örebro och VIK Västerås i Hockeyallsvenskan testade Warg ännu en säsong i Nordamerika men det blev bara spel i farmarligan AHL och ECHL. Sedan han på allvar återvände till svensk hockey sommaren 2014 har bjässen spelat för Malmö Redhawks. Förra säsongen gjorde Warg tre mål i SHL, men de två säsongerna före det gick han faktiskt mållös. Oddsen talar inte för att det blir någon målexplosion från backens klubba i år heller.

Född: 1990-02-06
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Höger

  Anton Öhman

Den lille, 178 centimeter, backen gör sin första säsong i Malmö Redhawks. 22-åringen har fram till övergången tillhört Skellefteå AIK, men blandat spel i J20, med lån till hemmaklubben Björklöven, Almtuna IS, VIK Västerås och Leksands IF. Talangen är inte draftad av något NHL-lag och frågan är var Anton Öhman står som seniorspelare i hockey. Backen har vunnit målligan i J20 Superelit men inte gjort så många poäng i SHL. Han gjorde nio poäng på 13 matcher i Almtuna och 14 poäng på 21 matcher för Leksand i Hockeyallsvenskan, men har ännu inte blommat ut i SHL. Kanske kan miljöombytet till Malmö Redhawks göra susen för Anton Öhman.

Född: 1995-12-02
Land: Sverige
Position: Back
Klubbfattning: Höger

  Emil Sylvegård

Emil Sylvegård är tillbaka i moderklubben Malmö Redhawks efter en sju säsonger lång resa i andra klubbar. Den fysiske vänsterforwarden lämnade MIF som junior för att prova på spel i Kanada. Först med Drummondville Voltigeurs i QMJHL i östra Kanada, och en säsong i Regina Pats i WHL i västra Kanada. I Pats spelade Sylvegård bland annat med blivande Stanley Cup-mästaren Chandler Stephenson. Efter två säsonger i Kanada vände Sylvegård hem till Sverige och Hockeyallsvenskan. Efter en säsong med IK Oskarshamn, plockades han upp av Luleå i SHL. Det blev två år i Luleå och två i Linköpings HC innan han vände hem till Malmö Redhawks. Emil Sylvegård bidrar med 15 poäng per säsong och är en jobbig spelare att möta. Har aldrig representerat Tre Kronor.

Född: 1993-03-02
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

  Henrik Hetta

29-årige Henrik Hetta var under sin förra sejour i Malmö Redhawks faktiskt lagkapten. Norrlänningen har jobbat metodiskt för att nå SHL, där han spelat de tre senaste säsongerna. 2007/2008 spelade Hetta i division 2 och efter det tre säsonger i division 1. Sommaren 2012 värvades forwarden av Malmö Redhawks i Hockeyallsvenskan och var med om att spela upp klubben till SHL. De två senaste säsongerna gjorde Hetta med Skellefteå AIK, innan han vände ”hem” till Malmö. Hetta bidrar med 10-15 poäng per säsong i SHL och är en viktig spelare för Malmö Redhawks.

Född: 1989-08-17
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

 Konstantin Komarek

Österrikaren har utvecklats i Luleå, dit han kom som 16-åring 2008. Under fyra år i Norrbotten tog sig Komarek upp till SHL och gjorde 1,5 säsong med Luleå innan han vände tillbaka till Österrike och Salzburg. Anfallaren har spelat med alla Österrikes landslag och gjort fem VM-turneringar. Sedan 2016 är Komarek tillbaka i SHL, först med Malmö och sedan med Karlskrona, som åkte ur, och då vände han tillbaka till Malmö. Gör runt 25 poäng per säsong, vilket lär vara värdefullt för Malmö Redhawks.

Född: 1992-11-08
Land: Österrike
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster

Spela på samtliga matcher i SHL här.

Läs mer om lagen i SHL.

Här kan du läsa mer om andra sporter som fotboll, golf och tennis.