Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Malmö Redhawks

Malmö Redhawks har återetablerat sig i SHL efter en sejour i Hockeyallsvenskan (2007-2015). När är det dags för skåningarnas tredje SM-guld?

Läs mer om och spela på Malmö i SHL

Grundad: 1972
Hemmaarena: Malmö Arena
SM-guld: 2 st
Tränare: Joakim Fagervall

Malmö Redhawks har sex raka säsonger bakom sig i SHL, efter sju säsonger i Hockeyallsvenskan. Redhawks hade sin bästa period i början av 1990-talet när klubben spelade femton raka säsonger i SHL och vann två SM-guld. Faktum är att skåningarna är hundraprocentiga i SM-finaler. Två gånger har de röda hökarna gått till final och båda gångerna har de vunnit. Andra SM-guldet togs i den berömda matchserien mot Modo när Peter Foppa Forsberg var skogstokig. Peter Pekka Lindmark, Peter Andersson, Mats Lusth, Jesper Mattsson, Daniel Rydmark och Patrik Sylvegård är profiler som spelat i Malmö.

Här kan du spela på SHL

Till SHL-sidan

Stjärnor - Malmö Redhawks

Oscar Alsenfelt 

Född: 1987-06-24
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Draftad: Odraftad

Oscar Alsenfelt har varit en av SHL:s bästa målvakter i nästan ett decennium utan att riktigt få det erkännande som han kanske förtjänar. 34-åringen har till exempel, utöver en kort sejour i Danmark 2006, aldrig spelat i någon annan europeisk liga eller för den delen testat lyckan på andra sidan Atlanten. Alsenfelt är född och uppväxt i Malmö och kliver nu in på sin sjunde säsong i följd med Redhawks. Efter sin tid som J20-spelare i Malmö gjorde “Ogge” tre säsonger med Pantern i Hockeyettan innan Växjö snappade upp den reflexsnabba burväktaren. 2011 var han helt fenomenal i Kvalserien när Lakers tog steget upp i SHL/Elitserien. Efter ytterligare en säsong i Kronoberg gick karriären vidare i MODO och Leksand innan han slutligen åter kritade på för Malmö 2015. Kommer att vara 36 år när nuvarande kontrakt går ut och det torde vara låga odds på att Alsenfelt då lägger plocken på hyllan.

Oliver Lauridsen 

Född: 1989-03-24
Land: Danmark
Position: Back
Klubbfattning: Vänster 
Draftad: #196 av Philadelphia Flyers i NHL Entry Draft 2009 

Oliver Lauridsen är en gigantisk back, mäter 197 centimeter och väger 106 kilo, som jobbar stenhårt i varje byte. Dansken har gjort sig ett namn genom att spela resolut i egen zon samt att alltid sätta laget i första hand. Den Gentofte-födde 32-åringen gick hockeygymnasium i Linköping innan han valde att testa lyckan i de amerikanska juniorligorna. Föga förvånande var det Philadelphia som tingade den väldige backen i draften 2009. Lauridsen fick chansen i Flyers 2012/13, men hade svårt att hänga med i det höga tempot. I Malmö Redhawks spelar den danske landslagsspelaren tillsammans med brodern Markus. 

Markus Lauridsen 

Född: 1991-02-28 
Land: Danmark
Position: Back
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Markus Lauridsen gick precis som sin äldre bror på Linköpings hockeygymnasium innan han som 19-åring packade väskorna och flyttade till USA och Wisconsin för att spela collegehockey med Green Bay Gamblers. Det som skiljer brodern åt är att Markus utvecklat sitt spel med pucken på äldre dagar och dessutom svarat för en hel del poäng. För två år sedan stod dansken för 30 pinnar med HV71 vilket räckte till en finfin åttondeplats i backarnas totala poängliga. Med tanke på att Malmö har tappat flera offensiva nyckelpjäser får Markus Lauridsen ett stort förtroende i offensiva situationer, som powerplay. Får chansen att representera Danmark i OS under vintern 2022.

Emil Sylvegård 

Född: 1993-03-02
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Emil Sylvegård är tillbaka i moderklubben Malmö Redhawks sedan sommaren 2018 efter en sju säsonger lång resa i andra klubbar. Den fysiske vänsterforwarden lämnade MIF som junior för att prova på spel i Kanada. Först med Drummondville Voltigeurs i QMJHL i östra Kanada, och en säsong i Regina Pats i WHL i västra Kanada. I Pats spelade Sylvegård bland annat med blivande Stanley Cup-mästaren Chandler Stephenson. Efter två säsonger i Kanada vände Sylvegård hem till Sverige och Hockeyallsvenskan. Efter en säsong med IK Oskarshamn, plockades hockeyspelaren upp av Luleå i SHL. Det blev två år i Luleå och två i Linköpings HC innan han vände hem till Malmö Redhawks. Emil Sylvegård bidrar med 15-30 poäng per säsong och är en jobbig hockeyspelare att möta. Har gjort 25 landskamper för Tre Kronor under de senaste tre åren.

Pathrik Westerholm 

Född: 1992-01-06
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster
Draftad: #180 av Vancouver Canucks i NHL Entry Draft

Pathrik Westerholm är tvillingbror till Ponthus Westerholm och tillsammans har de båda bröderna från Karlskrona haft framgångsrika ishockeykarriärer. Pathrik och Ponthus har alltid spelat i samma klubb och ofta i samma kedja. Undantaget är att Pathrik fått chansen att representera Tre Kronor i tolv matcher mellan 2015 och 2017. Gymnasieutbildningen fick de båda i Malmö där de poängstarka åren avlöste varandra. Pathrik spelar oftast som center och är den som brukar sätta dit pucken på pass från brorsan. Efter att tidigare ha spelat för Brynäs och Frölunda (där det blev SM-guld)  är Malmö Redhawks Pathriks tredje klubb i SHL. 

Carl Söderberg 

Född: 1985-10-12
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: #49 av St. Louis Blues i NHL Entry Draft 2004

Carl Söderbergs karriär var nära att ta slut innan den ens börjat. Anledningen till 35-åringens ansenliga visir är att han höll på att bli blind redan som 22-åring. Kombinerat med att moderklubben Malmö Redhawks mest höll till i hockeyallsvenskan blev det spel i näst högsta ligan i Sverige istället för i NHL. Efter två år i Linköping där skåningen bland annat gjorde flest mål i SHL säsongen 2012/13 kom chansen för Söderberg, som 28-åring, och efter två bra säsonger i Boston Bruins skrev han på ett stort kontrakt med Colorado Avalanche. Många ifrågasatte kontraktet och Söderberg inledde också med blandad kompott de första två åren i klippiga bergen. Trots ett riktigt bra tredje år med Colorado fanns det inte plats för Söderberg i laget och hockeyspelaren skrev istället på för Arizona. Efter bara en säsong med “Ökenhundarna” blev det sedermera Chicago för Söderberg innan han åter hamnade i Avalanche. Nu har han återvänt till moderklubben där han sannolikt kommer att avsluta karriären där han i Malmö bor i Zlatans gamla omtalade 40-miljonershus. 

Här kan du spela på SHL

Till SHL-sidan