Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Rögle BK

Rögle BK är inne i sin bästa period någonsin! Ängelholms stolthet spelade sin första SM-final våren 2021. När kommer första SM-guldet?

Läs mer om och spela på Rögle BK i SHL

Grundad: 1932
Hemmaarena: Lindab Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Cam Abbott

Rögle BK var faktiskt en bandyklubb först, men har sedan 1950 haft ishockey i föreningen. Skåningarna har oftast varit ett stabilt lag i Sverige näst högsta serie i hockey, numera Hockeyallsvenskan, men har nu sex raka säsonger bakom sig i SHL. Rögle har under de senaste säsongerna tagit stora steg framåt och var i fjol framme i SM-final där emellertid Växjö blev för svåra att rubba. Skåningarna har haft många profiler i klubben genom åren. Framför allt familjen Elvenes, men även Kenny Jönsson, Ulf Sterner, Jonas Bergqvist, Heinz Ehlers (pappa till NHL-spelaren Nikolaj Ehlers), Jörgen Jönsson, Daniel Tjärnqvist och Roger Hansson.

Här kan du spela på SHL

Till SHL-sidan

Stjärnor - Rögle 

Christoffer Rifalk 

Född: 1996-07-06
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Draftad: Odraftad

Christoffer Rifalk fostrades i lilla Kalix HC och var den stora anledningen till Norrbottens framfart i TV-pucken 2011. Luleå snappade upp den då unge burväktaren som gick tre år i stadens hockeygymnasium utan att riktigt få det att flyga trots flera framträdanden i U16- och U17-landslaget. Rifalk flyttade tillbaka till Kalix där hans magiska spel mellan stolparna fångade Oskarshamns intresse. Resten är historia. Den atletiska målvakten var under säsongen 2018/19 den stora anledningen till att “Oket”, via kval mot Timrå, tog klivet upp i SHL för första gången någonsin. Rifalk ha tagit över jobbet som etta helt och hållet i Rögle och dessutom testat på spel med Tre Kronor. 

Mattias Sjögren 

Född: 1987-11-27
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Mattias Sjögren beskrevs som en drömvärvning när han gjorde comeback i Rögle sommaren 2018, efter flera år på andra håll. Sett till de senaste två åren agerar 33-åringen kapten för RBK och innehar även C:t på tröjan kommande säsong. Mattias Sjögren är äldst i Rögle och debuterade för klubben, i Hockeyallsvenskan, redan 2005. Han var med och spelade upp Ängelholmsklubben till SHL 2008, men valde att lämna för Färjestad 2010. Där blev han svensk mästare direkt, vilket gav den odraftade centern ett NHL-kontrakt med Washington Capitals. Det blev dock inget spel i NHL för Sjögren, utan två säsonger i AHL och klassiska Hershey Bears. Tillbaka i Sverige valde Sjögren Linköping i två säsonger innan det blev spel i KHL och sedan NLA innan comebacken i Rögle. Mattias Sjögren har gjort fyra VM för Tre Kronor och vunnit VM-silver och VM-brons. Hockeyspelaren har även en ligatitel från Schweiz på meritlistan.

Leon Bristedt 

Född: 1995-03-14
Land: Sverige
Position: Vänsterforward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Blott 172 centimeter långe Leon Bristedt har dock 83 kilo till sin ringa längd. Kraftpaketet har varit en stor talang hela sitt liv. 26-årige Leon Bristedt spelade TV-pucken för Stockholm och lirade både J18VM och JVM för juniorkronorna. Efter det valde Bristedt att spela på college i USA, i klassiska University of Minnesota Golden Gophers. Minneapolisklubben har producerat NHL-spelare som Phil Kessel och Miracle on Ice-spelare Neal Broten. Bristedt är sedan sommaren 2018 tillbaka i Sverige och SHL, och har även fått göra 16 landskamper med Tre Kronor. Som barn i Vaxholm hade Bristedt legendaren Börje Salming som tränare en kort period. Han delar födelsedag med en annan legendar, tjecken Vaclav Nedomansky. 

Adam Tambellini 

Född: 1994-11-01
Land: Kanada
Position: Forward 
Klubbfattning: Vänster
Draftad: #65 av New York Rangers i NHL Entry Draft 2013

Adam Tambellini slog på allvar igenom när han under säsongen 2014/15 gjorde hela 86 poäng på 71 matcher för Calgary Hitmen i Western Hockey League. Den lovande kanadensaren spåddes en lysande framtid och skrev ett treårigt entry level kontrakt med New York Rangers organisation. På fyra säsonger i AHL med Hartford Wolf Pack och Belleville Senators noterades Tambellini dock aldrig för mer än 35 poäng som bäst under en och samma säsong. I Modo lossnade det emellertid för Adam, son till Edmonton Oilers förra General Manager Steve Tambellini, som stod för inte mindre än 63 pinnar på bara 37 fighter i Hockeyallsvenskan. I offensivt starka Rögle har den 26-årige hockeyspelaren tagit ytterligare kliv och är en av tränare Abbotts absolut favoritspelare.

Ted Brithén 

Född: 1990-11-25
Land: Sverige
Position: Center
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Skåningen Ted Brithén är faktiskt född i Stockholm, där hans pappa Jim Brithén var tränare för tillfället. Centern har spelat i både Hockeyallsvenskan och SHL med moderklubben Rögle och var bland annat med och spelade upp bandyklubben till SHL 2012. Han lämnade för HV71 sommaren 2013 och kom tillbaka till Ängelholm som färsk svensk mästare i ishockey 2017. Brithén gjorde faktiskt några matcher i Sarnia Sting som junior, en kanadensisk juniorklubb som fostrat spelare som Steven Stamkos och Alex Galchenyuk. Ted Brithén spelade aldrig TV-pucken och gjorde inga landskamper som junior. Men som senior har han fått spela för Tre Kronor och dessutom varit kapten eller assisterande kapten i både HV71 och Rögle.

Dennis Everberg 

Född: 1991-12-31
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Vid sidan av de absolut bästa blågula forwardsen i NHL har Dennis Everberg varit en av svensk hockeys bästa tvåvägsspelare sedan 2016 då västmanlänningen återvände till SHL och Växjö. Innan dess hade Everberg huserat i Colorados organisation och bland annat gjort 70 matcher med Avalanche. Något större väsen av sig i NHL gjorde emellertid aldrig ishockeyforwarden, men i Europa har Dennis Everberg levererat i SHL, KHL och National League. På landslagsnivå har Everberg en diger meritlista som bland annat innefattar dubbla VM-guld med Tre Kronor 2017 och 2018 sant spel i de Olympiska Spelen 2018. 

Här kan du spela på SHL

Till SHL-sidan