Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Rögle BK är inne i sin bästa period någonsin! Ängelholms stolthet spelade sin första SM-final våren 2021. När kommer första SM-guldet?
Spela på SHL

Läs mer om och spela på Rögle BK i SHL

Fakta om Rögle 

Grundad: 1932
Hemmaarena: Catena Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Cam Abbott

Rögle BK var faktiskt en bandyklubb först, men har sedan 1950 haft ishockey i föreningen. Skåningarna har oftast varit ett stabilt lag i Sveriges näst högsta serie i hockey, numera Hockeyallsvenskan, men har nu sex raka säsonger bakom sig i SHL. Rögle har under de senaste säsongerna tagit stora steg framåt och var i fjol framme i SM-final där emellertid Växjö blev för svåra att rubba. Skåningarna har haft många profiler i klubben genom åren. Framför allt familjen Elvenes, men även Kenny Jönsson, Ulf Sterner, Jonas Bergqvist, Heinz Ehlers (pappa till NHL-spelaren Nikolaj Ehlers), Jörgen Jönsson, Daniel Tjärnqvist och Roger Hansson. Är regerande CHL-mästare och tippas finnas med i racet som Le Mat-pokalen nästa vår.

Spela på SHL

Spelschema SHL

Tongivande spelare i Rögle 

Christoffer Rifalk 

Född: 1996-07-06

Land: Sverige

Position: Målvakt

Plockar: Vänster

Draftad: Odraftad

Christoffer Rifalk fostrades i lilla Kalix HC och var den stora anledningen till Norrbottens framfart i TV-pucken 2011. Luleå snappade upp den då unge burväktaren som gick tre år i stadens hockeygymnasium utan att riktigt få det att flyga trots flera framträdanden i U16- och U17-landslaget. Rifalk flyttade tillbaka till Kalix där hans magiska spel mellan stolparna fångade Oskarshamns intresse. Resten är historia. Den atletiska målvakten var under säsongen 2018/19 den stora anledningen till att “Oket”, via kval mot Timrå, tog klivet upp i SHL för första gången någonsin. Rifalk ha tagit över jobbet som etta helt och hållet i Rögle och dessutom testat på spel med Tre Kronor. 

Michael Kapla

Född: 1994-09-19

Land: USA

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Draftad: Odraftad

Amerikanen Michael Kapla har fått ett karriärlyft sedan han tog steget över Atlanten till de stora europeiska rinkarna. Den rörliga ishockeybacken från Wisconsin draftades aldrig som junior, men efter några starka år i college fick Kapla chansen i New Jerseys organisation och noterades bland annat för en handfull NHL-fighter med Devils. 27-åringen fick dock mestadels husera i farmarligorna AHL och ECHL där han, trots flertalet poängstarka säsonger, aldrig kallades upp till finrummet igen. Inför säsongen 2020/21 tog Kapla steget över till Sverige och Västervik där han allt som oftast dominerade från sin backposition i Plivit Arena. Jänkaren hade även ett starkt år i Skellefteå och blir nu en viktig kugge i bröderna Abbotts Rögle BK.     

Samuel Jonsson 

Född: 1998-05-19

Land: Sverige

Position: Back

Klubbfattning: Vänster

Draftad: Odraftad

Samuel Jonsson har varit Rögle BK trogen hela sin karriär och har under de senaste fyra åren varit bosatt i klubbens representationslag. Ishockeybacken besitter ett gudabenådat spelsinne, men blev aldrig draftad av något NHL-lag. Troligen av den anledningen att han endast mäter 177 cm och väger 76 kilo. Det blev inte något spel i TV-pucken för Jonsson som är ett levande bevis på att det går att ta den långa vägen till elithockeyn med vilja och passion för sporten. Saknar meriter från såväl junior som senior-landslaget, men det är låga odds på att vi får se Jonsson i Tre Kronor-tröjan framgent. Kommer från sin bästa poängtering i seniorkarriären och belönades med ett nytt tvåårskontrakt med moderklubben. 

Ted Brithén 

Född: 1990-11-25

Land: Sverige

Position: Center

Klubbfattning: Vänster

Draftad: Odraftad

Skåningen Ted Brithén är faktiskt född i Stockholm, där hans pappa Jim Brithén var tränare för tillfället. Centern har spelat i både Hockeyallsvenskan och SHL med moderklubben Rögle och var bland annat med och spelade upp bandyklubben till SHL 2012. Han lämnade för HV71 sommaren 2013 och kom tillbaka till Ängelholm som färsk svensk mästare i ishockey 2017. Brithén gjorde faktiskt några matcher i Sarnia Sting som junior, en kanadensisk juniorklubb som fostrat spelare som Steven Stamkos och Alex Galchenyuk. Ted Brithén spelade aldrig TV-pucken och gjorde inga landskamper som junior. Men som senior har han fått spela för Tre Kronor och dessutom varit kapten eller assisterande kapten i både HV71 och Rögle. Lider av sviterna från Covid och är borta på obestämd tid.

Dennis Everberg  

Född: 1991-12-31

Land: Sverige

Position: Forward

Klubbfattning: Vänster

Draftad: Odraftad

Vid sidan av de absolut bästa blågula forwardsen i NHL har Dennis Everberg varit en av svensk hockeys bästa tvåvägsspelare sedan 2016 då västmanlänningen återvände till SHL och Växjö. Innan dess hade Everberg huserat i Colorados organisation och bland annat gjort 70 matcher med Avalanche. Något större väsen av sig i NHL gjorde emellertid aldrig ishockeyforwarden, men i Europa har Dennis Everberg levererat i SHL, KHL och National League. På landslagsnivå har Everberg en diger meritlista som bland annat innefattar dubbla VM-guld med Tre Kronor 2017 och 2018 samt spel i de Olympiska Spelen 2018 och 2022. Är SHL:s bästa spelare på att skymma motståndarens målvakt och styra in puckar.

Adam Tambellini 

Född: 1994-11-01

Land: Kanada

Position: Forward 

Klubbfattning: Vänster

Draftad: #65 av New York Rangers i NHL Entry Draft 2013

Adam Tambellini slog på allvar igenom när han under säsongen 2014/15 gjorde hela 86 poäng på 71 matcher för Calgary Hitmen i Western Hockey League. Den lovande kanadensaren spåddes en lysande framtid och skrev ett treårigt entry level kontrakt med New York Rangers organisation. På fyra säsonger i AHL med Hartford Wolf Pack och Belleville Senators noterades Tambellini dock aldrig för mer än 35 poäng som bäst under en och samma säsong. I Modo lossnade det emellertid för Adam, son till Edmonton Oilers förra General Manager Steve Tambellini, som stod för inte mindre än 63 pinnar på bara 37 fighter i Hockeyallsvenskan. I offensivt starka Rögle har den 27-årige hockeyspelaren tagit ytterligare kliv och är en av tränare Abbotts absolut favoritspelare. Representerade Team Canada vid OS i Beijing. Är enligt oddsen en favorit att ta hem den interna poängligan. 

Spela på SHL