Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Rögle BK 2023/2024

Rögle BK är inne i sin bästa period någonsin! Ängelholms stolthet spelade sin första SM-final våren 2021. När kommer första SM-guldet?
Spela på SHL på Oddset

Läs mer om och spela på Rögle BK i SHL

Fakta om Rögle 

Grundad: 1932
Hemmaarena: Catena Arena
SM-guld: 0 st
Tränare: Cam Abbott

Rögle BK var faktiskt en bandyklubb först, men har sedan 1950 haft ishockey i föreningen. Skåningarna har oftast varit ett stabilt lag i Sveriges näst högsta serie i hockey, numera Hockeyallsvenskan, men har nu sex raka säsonger bakom sig i SHL. Rögle har under de senaste säsongerna tagit stora steg framåt och var framme i SM-final för två år sedan, där emellertid Växjö blev för svåra att rubba. Skåningarna har haft många profiler i klubben genom åren. Framför allt familjen Elvenes, men även Kenny Jönsson, Ulf Sterner, Jonas Bergqvist, Heinz Ehlers (pappa till NHL-spelaren Nikolaj Ehlers), Jörgen Jönsson, Daniel Tjärnqvist och Roger Hansson. Har vunnit en CHL-titel, men jagar alltjämt klubbens första SM-guld.

Spelschema SHL

Spela på SHL på Oddset

Tongivande spelare i Rögle

Christoffer Rifalk

Född: 1996-07-06
Land: Sverige
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Draftad: Odraftad

Christoffer Rifalk fostrades i lilla Kalix HC och var den stora anledningen till Norrbottens framfart i TV-pucken 2011. Luleå snappade upp den då unge burväktaren som gick tre år i stadens hockeygymnasium utan att riktigt få det att flyga trots flera framträdanden i U16- och U17-landslaget. Rifalk flyttade tillbaka till Kalix där hans magiska spel mellan stolparna fångade Oskarshamns intresse. Resten är historia. Den atletiska målvakten var under säsongen 2018/19 den stora anledningen till att “Oket”, via kval mot Timrå, tog klivet upp i SHL för första gången någonsin. Rifalk har varit Rögles uttalade förstakeeper i två säsonger och är känd för att spela sin bästa hockey i slutet på säsongen, en egenskap som inte går av för hackor.

Michael Kapla

Född: 1994-09-19
Land: USA
Position: Back
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Amerikanen Michael Kapla har fått ett karriärlyft sedan han tog steget över Atlanten till de stora europeiska rinkarna. Den rörliga ishockeybacken från Wisconsin draftades aldrig som junior, men efter några starka år i college fick Kapla chansen i New Jerseys organisation och noterades bland annat för en handfull NHL-fighter med Devils. 28-åringen fick dock mestadels husera i farmarligorna AHL och ECHL där han, trots flertalet poängstarka säsonger, aldrig kallades upp till finrummet igen. Inför säsongen 2020/21 tog Kapla steget över till Sverige och Västervik där han allt som oftast dominerade från sin backposition i Plivit Arena. Jänkaren hade även ett starkt år i Skellefteå och tog ytterligare steg i bröderna Abbotts Rögle BK. Stod för 29 poäng 44 grundseriematcher i fjol och fick stort förtroende i special teams. Framförallt i powerplay. Oddsen är låga på att han blir en av de poängrikaste backarna i SHL den här säsongen också.

Dennis Everberg  

Född: 1991-12-31
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Vid sidan av de absolut bästa blågula forwardsen i NHL har Dennis Everberg varit en av svensk hockeys bästa tvåvägsspelare sedan 2016 då västmanlänningen återvände till SHL och Växjö. Innan dess hade Everberg huserat i Colorados organisation och bland annat gjort 70 matcher med Avalanche. Något större väsen av sig i NHL gjorde emellertid aldrig ishockeyforwarden, men i Europa har Dennis Everberg levererat i SHL, KHL och National League. På landslagsnivå har Everberg en diger meritlista som bland annat innefattar dubbla VM-guld med Tre Kronor 2017 och 2018 samt spel i de Olympiska Spelen 2018 och 2022. Är SHL:s bästa hockeyspelare på att skymma motståndarens målvakt och styra in puckar.

Adam Tambellini

Född: 1994-11-01 
Land: Kanada
Position: Center/Forward 
Klubbfattning: Vänster
Draftad: #65 av New York Rangers i NHL Entry Draft 2013

Adam Tambellini slog på allvar igenom när han under säsongen 2014/15 gjorde hela 86 poäng på 71 matcher för Calgary Hitmen i Western Hockey League. Den lovande kanadensaren spåddes en lysande framtid och skrev ett treårigt entry level kontrakt med New York Rangers organisation. På fyra säsonger i AHL med Hartford Wolf Pack och Belleville Senators noterades Tambellini dock aldrig för mer än 35 poäng som bäst under en och samma säsong. I MoDo lossnade det emellertid för Adam, son till Edmonton Oilers förra General Manager Steve Tambellini, som stod för inte mindre än 63 pinnar på bara 37 fighter i Hockeyallsvenskan. I offensivt starka Rögle har den 28-årige hockeyspelaren tagit ytterligare kliv och är en av tränare Abbotts absoluta favoritspelare. Han representerade Team Canada vid OS i Beijing. Är enligt oddsen en favorit att ta hem den interna poängligan och kan vara värd ett bet.

Rodrigo Abols

Född: 1996-01-05
Land: Lettland
Position: Center
Klubbfattning: Vänster
Draftad: #184 av Vancouver Canucks 2016 i NHL Entry Draft

Precis som sin pappa gjorde i början av 2000-talet har Rodrigo Abols tagit svensk hockey med storm. Mellan 2000 och 2004 öste Artis Abols in poäng med Nyköpingslaget NH90. 20 år senare är Rodrigo en av SHL:s absolut bästa importspelare. Den gängliga centern anlände till SHL och Örebro innan 2017/18, men hade svårt att acklimatisera sig till den stora isen och det höga tempot efter två säsonger i lägre nordamerikanska ligor. Abols skrapade endast ihop en poäng på 26 matcher under sitt första år i Närke och lånades ut till Karlskoga, något som visade sig vara ett klokt beslut av ÖHK. I Hockeyallsvenskan tog Abols enorma steg framåt. Har spelat OS för Lettland och var dessutom en nyckelspelare i landslaget som bärgade nationens första VM-medalj vid VM i Tammerfors/Riga 2023. Har till allas stora förvåning lämnat Närke-klubben för storsatsande Rögle BK till nästa säsong.

Daniel Zaar

Född: 1994-04-24
Land: Sverige
Position: Forward
Klubbfattning: Höger
Draftad: #152 av Columbus Blue Jackets i NHL Entry Draft 2012

Daniel Zaar har haft en karriär precis under världseliten. 29-åringen draftades förvisso, men i näst sista rundan. Han har spelat landskamper för Tre Kronor både som senior och junior men aldrig några mästerskap. Han har försökt ta en plats i NHL, men istället fått spela i AHL. Skåningen har dock inte gått lottlös för det. Under sin enda säsong i Luleå vann han CHL, och året därpå Calder Cup med Lake Erie Monsters. I Luleålaget som vann CHL 2015 fanns nuvarande Rögletränaren Cam Abbott med - som spelare. Daniel Zaar är en producerande ishockeyforward som gör runt 30 poäng per säsong, undantaget 2020/21 då Jonstorp-produkten stod för 50 pinnar på 52 matcher i grundserien med sitt kära  Rögle BK.

Simon Ryfors

Född: 1997-08-16
Land: Sverige
Position: Center/Forward
Klubbfattning: Vänster
Draftad: Odraftad

Det är inget snack om att Rögle förfogar över några av SHL:s absolut bästa centrar. Simon Ryfors är den senaste i raden att ansluta till bandyklubben efter två år på resande skridskor i Tampa Bay Lightnings organisation. Några matcher i världens bästa liga blev det aldrig för Ryfors, detta trots att han stod för 66 poäng med farmarlaget Syracuse Crunch, varav sju på fem slutspelsmatcher. I RBK gjorde den kortväxte, spelskickliga ishockeyspelaren enorm succé för tre säsonger sedan med sina 45 pinnar på 51 matcher i grundserien och ytterligare ett mål och nio assist på 14 slutspelsmatcher när skåningarna nådde klubbens första SM-final. Har endast en landskamp med Tre Kronor på meritlistan, men det är låga odds på att den siffran utökas under de kommande åren.    

Spela på SHL på Oddset