Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Miljonvinnaren från Nyköping: ”Ett bra aprilskämt!”

2023-04-06: Lördagens omgång av Stryktipset (1/4) bjöd på inte mindre än 13 miljonvinster där en hamnade hos en man i Nyköping som tog hjälp i sin jakt på miljonerna. Nyköpingsbon hade ledsnat på att tippa själv och tagit hjälp av PIX! för att få till sitt 64-raderssystem. Efter ett par fruktlösa försök stod stjärnorna helt rätt och Aston Villas 2-0-viktoria på Stamford Bridge bäddade för miljonvinsten.

Stryktipset firade 1 april med en jackpot på 13 miljoner kronor. Efter landslagsuppehåll var det återigen engelskt på kupongen och tipparna bjöds på en rafflande omgång. Storfavoriten Arsenal motsvarade förväntningarna på en i övrigt svår kupong och när lördagens tredje största favorit skulle ta Stryktipset i mål var det 13%-aren Aston Villa som avgick med segern på Stamford Bridge.

En man i Nyköping hade tagit hjälp av PIX! när han skulle komponera sitt 64-raderssystem och hade noterat att han hade en tvåa i den avslutande matchen.

En fantastisk prestation – berätta om vinsten!

– Prestation, ha ha, ok. Det var ju en PIX! Jag har testat PIX! nu en tre-fyra lördagar och de är duktigare än vad jag själv är. Jävlar i min själ.

Kupongen följde han via mobilen och ju längre kvällen led desto nervigare blev det.

– Jag loggade in på min telefon vid fem-tiden, beroende på hur det ser ut så väntar jag annars till sex-sju-tiden. Men en match började ju sent och där hade man en förutfattad mening. Jag tänkte att det kanske bara blir 12 rätt ändå. Men tiden gick och jag kollade igen i början av andra halvlek och då ledde Aston Villa med 1-0. Sen kollade jag igen i 90:e minuten och då hade Villa gjort 2-0. Då studsade man ju i soffan. Ett bra aprilskämt!

Måste smälta vinsten

Tidigare toppnoteringar har stannat kring tio elva rätt. Och på frågan hur han lägger upp taktiken inför påskaftons kupong kommer svaret snabbt.

– Det kan nog bli en PIX! igen. Man kan inte ändra på ett vinnande koncept. Nu är man lite färgad men jag tycker den är bra. Man gör det lätt för sig. Kollar hur det ser ut när man får raden och det brukar vara rimliga rader. När jag såg att den gick emot Chelsea tänkte jag ändå att de är ju inte vad de en gång har varit, det är fullt möjligt att Villa kan knäppa dem, och så blev det.

Vad vinsten ska gå till är ännu inte klart.

– Vi har inte firat något ännu. Vi ska smälta det här lite grann. Men det blir något för hela familjen. Och som jag sa till frun, ’nu kan jag skratta hela vägen till banken’.

Mannen önskar vara anonym.

Lördagens 13 miljonvinster gör att Stryktipset hittills under 2023 har delat ut inte mindre än 17 miljonvinster.

Till Stryktipset

Miljonregn på Stryktipset!

2023-04-03: Aprilskämten duggade tätt under lördagen, när röken lagt sig i England visade det sig att även miljonvinnare stod som spö i backen. Stryktipset firade 1 april med 13 miljoner i jackpot och när endast Chelsea – Aston Villa återstod på kupongen var förutsättningarna tydliga, ytterligare en förlust för Potters krisande Chelsea och det skulle bli 13 miljonvinster på Stryktipset. Ollie Watkins och John McGinn målade i varsin halvlek och miljonutdelningen var ett faktum.

Stryktipset firade 1 april med en jackpot på 13 miljoner kronor. Efter landslagsuppehåll var det återigen engelskt på kupongen och tipparna bjöds på en rafflande kavalkad av klassiker.

Storfavoriten Arsenal motsvarade förväntningarna på en i övrigt svår kupong och när lördagens tredje största favorit skulle ta Stryktipset i mål var det 13%-aren Aston Villa som avgick med segern på Stamford Bridge. 1:a eller X hade gett dryga 200 000 kronor respektive nästan 600 000 kr i vinst, men 2:an skulle ge en miljon kronor till 13 glada vinnare vilket också blev fallet.

– Att Chelseas form är som ett dåligt aprilskämt just nu var det ändå en del som hade koll på, för 13 glada vinnare fanns det en miljon skäl att fira det. Otroligt kul att inleda våren med så många miljonvinster så klart och en speciell eloge till en spelare från Nyköping som löste 13 med ett klassiskt 64-raders, säger Jonas Nilsson, PR-ansvarig, Svenska Spel Sport & Casino.

Lördagens 13 miljonvinster gör att Stryktipset hittills under 2023 har delat ut inte mindre än 17 miljonvinster. Bland lördagens vinnare sticker ett klassiskt 64-raderssystem från Nyköping ut samt en stående 5-raders från Västerås.

Till Stryktipset

Ulf Zackrisson från Fagered är Sveriges bästa tippare 2023

2023-03-21: Sveriges bästa tippare 2023 är Ulf Zackrisson från Fagered i Falkenbergs kommun. Totalt 55 000 personer anmälde sig till den 26:e upplagan av Tips-SM men ingen kunde rå på Ulf som förutom evig ära får skänka 125 000 kronor till en förening genom Svenska Spels sponsringssatsning Gräsroten. Ulf väljer att pengarna ska tillfalla BK Viljan.

– Hur hände detta? Det är helt fantastiskt men på samma gång obegripligt, säger Ulf om segern.

Tips-SM drog i gång den 11 februari. De tävlande har lämnat in ett 64-raderssystem på Stryktipset varje vecka. Den sämsta omgången av de sex omgångarna räknas bort. Tävlingen började tufft för de flesta, även för Ulf som började med nio och fyra rätt. Men så i den tredje omgången slog han till med 12 rätt och i den femte satte han in stöten med 13 rätt och vann cirka 50 000 kronor.

– Första gången jag fick 13 rätt vann jag 1 200 kronor, det var väl halva Sverige som fick 13 rätt den lördagen. Men nu small det till, så här mycket pengar har jag aldrig vunnit.

Förutom att vara en mästare på att tippa har Ulf de senaste tolv åren hållit till ute på sjön.

– Jag arbetar som kock på fartyget MS Origo, så jag ska iväg nu mot slutet av veckan. Då åker vi till Svalbard. Vi har tolv fotografer med oss som ska fota isbjörnar.

Intresset för Stryktipset startade år 1988.

– Vi är fem personer som tippat tillsammans sen 1988 nästan varje helg. Det är en fin sak att samlas och hålla kontakten kring. Hela gänget har gratulerat mig till vinsten.

Vart de 125 000 kronorna skulle gå fanns det ingen tvekan kring.

– BK Viljan är en liten förening som verkligen är en gräsrotsförening. Jag känner en stor ära i att få hjälpa BK Viljan, jag vet att pengarna kommer göra stor nytta, avslutar Sveriges bästa tippare 2023.

Rosita Bengtsson, ordförande i BK Viljan, kommenterar vinsten.

– Det värmer i hela det gröna hjärtat när jag hör Ulfs ord, pengarna kommer göra enorm nytta i föreningen. Vi har ett gäng eldsjälar i föreningen som berättade att Ulf vunnit Tips-SM och att pengarna skulle gå till oss. Men jag vågade inte tro på det. Men nu har Ulf och ni på Svenska Spel bekräftat och det känns helt fantastiskt. Vi har styrelsemöte imorgon och den första punkten på agendan blir detta, säger Rosita.

Topp tre individuellt Tips-SM 2023

1. Ulf Zackrisson, Fagered 53 rätt skänker 125 000 kronor till BK Viljan
2. Peter Olsson, Västra Frölunda 52 rätt får skänka 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Thomas Grabmüller, Västerås 52 rätt får skänka 50 000 kronor (har inte valt förening)

Topp tre lag Tips-SM 2023

1. Grimme IF, Grimsås 201 rätt skänker 125 000 kronor till Grimsås IF
2. GoatTotti, Stockholm 187 rätt 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Tretton Taggarn 4, Älvkarleby 186 rätt 50 000 kronor (har inte valt förening)

Till resultatlistan

De fem vännerna från Grimsås är Sveriges bästa lag i Tips-SM 2023

2023-03-21: Den 26:e upplagan av Tips-SM är avgjord. Cirka 55 000 personer och drygt 3 500 lag anmälde sig till mästerskapet. I lagtävlingen tog ”Grimme IF”, från Grimsås hem titeln. Laget består av Gabriel Snäll, Casper Björck, Sebastian Folke, Victor Johansson och Kevin Lid.

– Det känns fantastiskt, säger lagledaren Gabriel Snäll.

De fem vännerna är alla uppväxta i Grimsås och är eller har varit fotbollsspelare i Grimsås IF. Det gemensamma intresset för fotboll, och i synnerhet engelsk fotboll, gjorde att de valde att ställa upp i Tips-SM. Gabriel och Victor hejar på Arsenal, Sebastian och Kevin på Manchester United och Casper hejar på Newcastle.

– Jag och Victor är gladast just nu med tanke på Arsenals framgångar.

De tävlande har lämnat in ett 64-raderssystem på Stryktipset varje vecka i sex veckors tid. Den sämsta omgången av de sex omgångarna räknas bort. I lagtävlingen räknas det sämsta resultatet av en person i laget per omgång bort. Efter den tredje omgången i Tips-SM började laget förstå att de kunde gå långt.

– Casper fick 13 rätt. Jag och Kevin 12 rätt och Sebastian 11 rätt. Då var vi uppe i toppen och kände att nu ska vi verkligen gå för det.

Inför den sista omgången ledde Grimme IF med ett rätt.

– Två timmar innan spelstopp i lördags samlades vi i Kevins föräldrars hus. Vi bestämde oss för att spela fyra identiska rader och en femte mer skrällbetonad rad. Vi bestämde oss också för att inte följa liverapporteringen mer än plingen i rutan, vi stängde av våra mobiler så vi kunde inte se hur vi låg till i resultatlistan.

När omgången var slut hade de dragit in fyra stabila rader med 10 rätt och skrällraden med sju rätt räknades bort. De tog hem segern i Tips-SM med hela 14 rätt före GoatTotti från Stockholm.

– Så här i efterhand stressade vi väl upp oss själva med att inte följa liverapporteringen. Men det kändes underbart när vi slog på våra mobiler och vi insåg att vi vunnit.

De fem vännerna firade under lördagen men under söndagen var det dags för match med Grimsås IF för Gabriel, Casper och Kevin.

– Vi förlorade med 4-2 mot Rongedala i DM, vi är bättre på att tippa än att spela fotboll.

Trots förlusten är kärleken för Grimsås IF störst.

– Valet är självklart, alla i laget skänker sina 25 000 kronor till Grimsås IF.

Grimsås IF är en anrik förening som kvalade till Allsvenskan 1965 och till Division 1 år 2011. Men idag återfinns a-laget i division 6. Ordförande Andreas Björck som varit aktiv i föreningen hela sitt liv kommenterar vinsten och hur de ska förvalta de 125 000 kronorna.

– Superhäftigt! Vi är jätteglada, det känns riktigt bra att alla fem väljer att ge pengarna till Grimsås IF. Vi är en liten förening med 200-300 medlemmar och det har inte varit enkelt att driva föreningen de senaste åren. Efter pandemin har vi haft svårt att attrahera ideella krafter. Nu är vi en uppstartsfart med en ungdomsgrupp och med pengarna hoppas vi kunna göra det ännu roligare för barnen och ungdomarna att spela för Grimsås IF, säger Andreas.

Topp tre individuellt Tips-SM 2023

1. Ulf Zackrisson, Fagered 53 rätt skänker 125 000 kronor till BK Viljan
2. Peter Olsson, Västra Frölunda 52 rätt får skänka 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Thomas Grabmüller, Västerås 52 rätt får skänka 50 000 kronor (har inte valt förening)

Topp tre lag Tips-SM 2023

1. Grimme IF, Grimsås 201 rätt skänker 125 000 kronor till Grimsås IF
2. GoatTotti, Stockholm 187 rätt 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Tretton Taggarn 4, Älvkarleby 186 rätt 50 000 kronor (har inte valt förening)

Till Stryktipset

Peter Olsson är Sveriges näst bästa tippare

2023-03-23: Den 26:e upplagan av Tips-SM är avgjord. Cirka 55 000 personer anmälde sig till mästerskapet och segrade gjorde Ulf Zackrisson från Fagered. Närmast bakom blev Peter Olsson från Västra Frölunda som förutom titeln som Sveriges näst bästa tippare får han skänka 75 000 kronor till en förening genom Svenska Spels sponsringssatsning Gräsroten.

Tips-SM drog i gång den 11 februari. De tävlande har lämnat in ett 64-raderssystem på Stryktipset varje vecka. Den sämsta omgången av de sex omgångarna räknas bort. Peter Olsson och Ulf Zackrisson låg på lika många rätt inför den sista omgången, men Peter låg på andraplats då han löst färre spikar under turneringen. I den sjätte och sista omgången fick Ulf tio rätt och Peter nio rätt.

– Med cirka fem minuter kvar var jag i ledning. Men Luton och Tottenham tappade in mål och jag ramlade ner till nio rätt. Det är klart det känns snöpligt då, men nu är jag bara stotl, berättar Peter.

1969 började Tipsextra sändas, där började intresset för brittisk fotboll och Stryktipset för många.

– Jag och farsan satt och kollade varje lördag. Sen har man spelat Stryktipset sporadiskt sen dess, men de senaste åren har det blivit mer intensivt, jag är med i ett Spela tillsammans-lag där vi lirare varje vecka.

I Spela tillsammans-laget har Peters framfart inte gått obemärkt förbi.

– Det har varit gott snack i chatten. Men spelläggaren har känt pressen, han hade nu en sista vecka att bevisa sig men han löste 12 rätt nu så han får en ny chans.

I den femte omgången av Tips-SM satte Peter 13 rätt.

– 12 rätt stod jag på inför den sista matchen mellan Crystal Palace och Manchester City. Jag hade spikat Manchester City. Men jag pallade inte se matchen så jag ställde mig och lagade mat under tiden. När det väl klickade in på 13 rätt var det en häftig känsla och att dessutom göra det på ett 64-raderssystem. Det blev nästan 50 000 kronor.

Prissumman för andraplatsen på 75 000 kronor väljer Peter ska gå till IF Väster från Göteborg.

– Det är där min son varit aktiv sen har var 6 år, det är där jag varit tränare och suttit i styrelsen. Det är klubben där jag bor och där jag vet att pengarna gör stor nytta. IF Väster har som mycket annat i samhället fått en tuffare tillvaro. Jag vet till exempel att deras fasta elavtal går ut nu, säger Peter.

Ola Skogsberg kassör och aktiv i IF Väster sen 1986 fick beskedet på tisdagen.

– Peter ringde mig och sa att han behövde berätta en sak. Det lät så allvarligt så jag blev lite rädd att något dåligt hänt först, men det var ju helt tvärtom, oerhört positiva nyheter. IF Väster har 850 medlemmar och vi fyller dessutom 50 år i år. Vi äger vår egen anläggning på gott och ont. Med stigande räntor och elpriser har det börjat kännas. Pengarna kommer komma till stor nytta för våra barn och ungdomar. Vi får prata ihop oss om vad pengarna ska gå till, nya bollar vet jag behövs till exempel. Stort tack till Peter, säger Ola.

Topp tre individuellt Tips-SM 2023

1. Ulf Zackrisson, Fagered 53 rätt skänker 125 000 kronor till BK Viljan
2. Peter Olsson, Västra Frölunda 52 rätt får skänker 75 000 kronor till IF Väster
3. Thomas Grabmüller, Västerås 52 rätt får skänka 50 000 kronor (har inte valt förening)

Topp tre lag Tips-SM 2023

1. Grimme IF, Grimsås 201 rätt skänker 125 000 kronor till Grimsås IF
2. GoatTotti, Stockholm 187 rätt 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Tretton Taggarn 4, Älvdalen 186 rätt 50 000 kronor (har inte valt förening)

Till hela resultatlistan

Thomas Grabmüller från Västerås trea i Tips-SM 2023

2023-02-23: Den 26:e upplagan av Tips-SM är avgjord. Cirka 55 000 personer anmälde sig till mästerskapet och segrade gjorde Ulf Zackrisson från Fagered. Närmast bakom blev Peter Olsson från Västra Frölunda och Thomas Grabmüller från Västerås, Thomas och Peter hamnade på lika många rätt men Thomas fick tredjeplatsen då han löst färre spikar under turneringen.

Tips-SM drog i gång den 11 februari. De tävlande har lämnat in ett 64-raderssystem på Stryktipset varje vecka. Den sämsta omgången av de sex omgångarna räknas bort. Inför den sista omgången var det över 20 personer som hade chans att nå pallen. Thomas Grabmüller från Västerås lyckades få 10 rätt i den sjätte omgången och tog därmed tredjeplatsen.

– Det har varit extremt roliga veckor med Stryktipset, förutom framgången i Tips-SM har jag fått 13 rätt två gånger, ena gången med kollegorna och andra gången med en massa vänner. Vi var tolv personer hemma hos mig och jublade till 13 rätt, den lördagen fick även 12 jag rätt i Tips-SM, berättar Thomas.

Thomas framfart i Tips-SM har gett uppmärksamhet.

– Jag var inne på en bygghandel igår och då kom en gammal bekant fram och berättade att han sett att jag kommit trea. De har tydligen skrivit om mig i tidningen också så det känns häftigt.

Som tredjepristagare i Tips-SM 2023 får Thomas skänka 50 000 kronor till en idrottsförening genom Svenska Spels sponsringssatsning Gräsroten.

– IK Franke väljer jag. Jag har spelat i klubben och så även min dotter. Det är en mycket fin förening som jag mer än gärna stöttar med min vinst. IK Franke har en grym ungdomsverksamhet – Victor Nilsson Lindelöf, Hampus Finndell, Pontus Kåmark och Gary Sundgren har alla spelat för klubben.

Andreas Rydh ordförande i IK Franke mottog beskedet på torsdagen.

– Wow, vad häftigt. Jag försökte mig själv på Tips-SM men det gick inget vidare. Fantastiskt att vi har Thomas som löser detta åt oss, stort tack till honom. IK Franke fyller 80 år i år, vi har en stor ungdomsverksamhet, 50 000 kronor är jättemycket pengar. Vi måste prata ihop oss i klubben hur vi ska använda pengarna men det första jag kommer att tänka är att man skulle vilja göra en extra aktivitet för våra barn och ungdomar, säger Andreas.

Topp tre individuellt Tips-SM 2023

1. Ulf Zackrisson, Fagered 53 rätt skänker 125 000 kronor till BK Viljan
2. Peter Olsson, Västra Frölunda 52 rätt får skänker 75 000 kronor till IF Väster
3. Thomas Grabmüller, Västerås 52 rätt skänker 50 000 kronor till IK Franke

Topp tre lag Tips-SM 2023

1. Grimme IF, Grimsås 201 rätt skänker 125 000 kronor till Grimsås IF
2. GoatTotti, Stockholm 187 rätt 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Tretton Taggarn 4, Älvdalen 186 rätt skänker 20 000 kronor till Älvdalens IF Fotbollklubb, 10 000 kronor till Älvdalens IF Innebandy, 10 000 kronor till Älvdalens Ridklubb och 10 000 kronor Färnäs Sportklubb Fotboll.

Till hela resultatlistan

Familjen Robertsson tredje bästa lag i Tips-SM

2023-03-23: Den 26:e upplagan av Tips-SM är avgjord. Cirka 55 000 personer och drygt 3 500 lag anmälde sig till mästerskapet. I lagtävlingen tog ”Grimme IF” från Grimsås hem titeln. Men på en god tredjeplats slutade laget Tretton Taggarn 4 från Älvdalen.

Lagledare för laget är Dan Robertsson som tillsammans med sin fru Veronica, bror Johan, mamma Ann-Britt och pappa Lauri alltså blev Sveriges tredje bästa lag. Totalt hade familjen Robertsson med sex olika lag. Alla slutade topp 190.

– Vi har varit med i Tips-SM sen tidigt 2000-tal. 2007 slutade vi femma. Så det är väldigt stort för oss han hamna på pallen, det känns riktigt bra, säger Dan Robertsson.

Taktiken har ungefär varit samma i alla år.

– Det gäller att ha känsla men också en hel del tur och det hade vi år.

Förutom äran får laget skänka totalt 50 000 kronor genom Svenska Spels sponsringssatsning Gräsroten.

– Jag och Veronica väljer att skänka våra pengar till Älvdalens IF Fotbollklubb, mamma väljer Älvdalens IF Innebandy, pappa Älvdalens Ridklubb och min bror Färnäs Sportklubb Fotboll.

En femteplats 2007, tredjeplats år 2023, vad är då målet för 2024?

– Vi siktar uppåt, avslutar Dan.

Topp tre individuellt Tips-SM 2023

1. Ulf Zackrisson, Fagered 53 rätt skänker 125 000 kronor till BK Viljan
2. Peter Olsson, Västra Frölunda 52 rätt får skänker 75 000 kronor till IF Väster
3. Thomas Grabmüller, Västerås 52 rätt skänker 50 000 kronor till IK Franke

Topp tre lag Tips-SM 2023

1. Grimme IF, Grimsås 201 rätt skänker 125 000 kronor till Grimsås IF
2. GoatTotti, Stockholm 187 rätt 75 000 kronor (har inte valt förening)
3. Tretton Taggarn 4, Älvdalen 186 rätt skänker 20 000 kronor till Älvdalens IF Fotbollklubb, 10 000 kronor till Älvdalens IF Innebandy, 10 000 kronor till Älvdalens Ridklubb och 10 000 kronor Färnäs Sportklubb Fotboll.

Till hela resultatlistan

Kristinehamnsbo tog hem 750 000 kronor på 12 rätt

2023-02-20: Helgens omgång av Stryktipset blev utan vinnare med 13 rätt efter att storfavoriterna inte hållit för trycket. Chelsea förlorade hemma mot jumbon Southampton som var streckade till 12 procent. Manchester City fick bara oavgjort mot Nottingham, krysset var streckat till 10 procent. Brighton förlorade hemma mot Fulham, Londonlaget var streckat till 13 procent.

Ingen löste 13 rätt och endast sex personer löste 12 rätt, utdelningen för 12 rätt landade på 374 584 kronor. En person i Värmland blev dock mer lyckosam än de andra då tipparen löste två rader med 12 rätt. Personen hade lämnat in åtta enkelrader där två av raderna var identiska, just de två raderna träffade 12 rätt och tipparen vann totalt 750 835 kronor med ytterligare en rad på 10 rätt. Spelet är inlämnat hos ombudet Nyvelius i Kristinehamn och Svenska Spel Sport & Casino söker storvinnaren för gratulation och kommentar kring den ovanliga vinsten.

– Stryktipset slutar aldrig att förvåna en. Hur har personen i Kristinehamn spelat här, var det ett medvetet val att spela två identiska rader eller är det ett misstag? Oavsett vad så blev utfallet perfekt, stort grattis till storvinnaren, säger Victor Kalda, PR-projektledare Svenska Spel Sport & Casino.

Stryktipset har varit svårt de senaste två helgerna. Föregående lördag blev ett kompisgäng från Sundbyberg ensamma med 13 rätt och nu var det alltså ingen som löste 13 rätt. Vilket betyder att det blir en rejäl jackpot på lördag med cirka 16 miljoner kronor. Skulle någon bli ensam med 13 rätt på lördag blir det den näst största Stryktipsvinsten genom tiderna.

Till Stryktipset

Tipsgäng från Sundbyberg vann 10 miljoner kr!

2023-02-17: Lördagens omgång på Stryktipset såg den första ensamma raden med 13 rätt sedan 2021. Ett kompisgäng från Sundbyberg lyckades med det svåra och belönades med över 10 miljoner kronor. De åtta vännerna, som alla är i 30-årsåldern, fick en lördag de aldrig kommer att glömma.

Lördagen började med att lagkaptenen valde att avstå från att lägga veckans rad.

– Jag har haft en formsvacka. Som lagkapten får man då ta ansvar och lämna över till någon annan. Min brorsa sa då att han hade en bra känsla så han fick göra raden, berättar lagkaptenen.

Vännerna köpte som vanligt sina andelar, 96 kronor per andel. Men en av barndomskompisarna höll på att missa deadline.

– Jag var ute och jobbade så fem minuter innan spelstopp insåg jag att jag missat att köpa. Spelet skulle precis stänga men jag hann precis, berättar barndomsvännen.

När de tolv 16:00-matcherna började gå mot fulltid trodde inte lagkaptenen på 13 rätt.

– Med Wolves som spik, med en man utvisad trodde jag inte på det. Men så fick de in ledningsmålet på en riktig rörig hörna. Då ändrade jag mig, nu måste det bli 13 rätt tänkte jag, säger lagkaptenen.

När barndomsvännen slutat jobbet insåg han vart det hela var på väg.

– Man hade jobbet klart, då gick jag in och såg att jag hade fyra rätt på Tips-SM. Men så gick jag in på det andra spelet och där var det ju 13 rätt inför den sista matchen. Då var det bara att hoppa in i en taxi mot stan. Men jag har inte Viaplay så en annan i gänget fick ringa upp mig från Facetime och filma matchen.

"Förstod inte riktigt vad som hänt"

Med en halvgardering i den sista matchen var förutsättningarna enkla. Vinst för Bournemouth skulle ge 12 rätt. Vinst för Newcastle cirka 500 000 kronor i vinst och oavgjort alltså drygt 10 miljoner kronor. Matchen slutade 1-1 och det blev bästa möjliga utfall, 10 062 756 kronor med undervinster gick till Sundbyberg på totalt 864 satsade kronor. De spelade ett reducerat system R4-4-144 med två extra matematiska garderingar.

– Jag låg däckad i 40 graders feber men med det adrenalin som kom med vinsten orkade jag mig upp ur sängen, säger lagkaptenen.

Men barndomsvännen var ute på stan.

– Man var helt uppe i varv. Jag skulle arbeta dagen efter så jag fick fira med vatten och shuffle board. Men jag tror inte riktigt jag förstod då vad som hänt. Vi vann ju faktiskt 100 000 kronor för något år sen, då höll jag också på att missa att köpa en andel, jag har sån tur! säger barndomsvännen.

De flesta av vännerna fyller 30 år nästa år så det planeras för firande men i övrigt har inga stora beslut om vinsten tagits.

– Jag började med att betala mitt CSN för året, bara det kändes skönt. Men jag har fortfarande över en miljon kvar, säger barndomsvännen.

– Vi har pratat om att kanske köpa en bil, avslutar lagkaptenen.

Till Stryktipset

Rekordmånga miljonvinster för Svenska Spel Sport & Casino

2023-01-20: Svenska Spel Sport & Casino delade under 2022 ut hela 91 miljonvinster. Det var elva fler miljonvinster än rekordåret 2020. Störst anledning till det stora antalet var Stryktipset, spelet som funnits sedan 1934 har aldrig delat ut fler miljonvinster. 62 miljonvinster på Stryktipset föll ut under 2022, från Ystad i söder till Kiruna i norr. 

Stryktipsets omgång den 3 september slog ytterligare ett rekord när 13 miljonvinster föll ut, aldrig har fler miljonvinster delats ut under en Stryktipset-omgång. De 62 miljonvinsterna som föll ut under året fördelades på 12 tillfällen. Det tidigare rekordet på 52 miljonvinster var från år 2015.

Årets största vinst gick till Laholm där en man vann ca 9,4 miljoner kronor på Måltipset, hans insats var 30 kronor.

Under året lanserades det nya högvinstspelet Fullträff, spelet som vid 13 rätt ger minst 50 miljoner kronor i utdelning. Än har ingen träffat alla rätt men när det sker blir det den största vinsten Svenska Spel Sport & Casino delat ut.

Läs hela rapporten här

– Vilken sanslöst år, 91 miljonvinster totalt och 62 miljonvinster på Stryktipset. Resa står fortfarande högst upp bland svaren på vad vinnarna ska göra för en del av sina pengar men på god andraplats kom solceller under 2022. Under året fick även High Five sina två första miljonvinster. Kan någon lösa 13 på Fullträff under 2023 och ta hem den största sportspelsvinsten någonsin?, säger Victor Kalda, PR-projektledare.

Till Stryktipset