Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Häcken bäddade för rekordvinster på Topptipset

2023-11-16: Onsdagens omgång på Topptipset (16/11 -23) gav två av de största vinsterna genom tiderna. En man i Norrköping och en i Ljungby kvitterade vardera ut 322 788 kronor. Deras insatser var 12 och 16 kronor och de kan tacka BK Häcken för storvinsten.

Kupongen bestod av matcher från damernas Champions League, landskamper samt uruguayanska ligan. BK Häcken tog sig till Paris och skrällde rejält när man fick Paris FC på fall, laget från Hisingen var endast streckat till 8 procent. Det andra parislaget, PSG, fick också se sig slagna, av Ajax streckade till blott nio procent. Fyra av åtta matcher slutade oavgjort och utdelningen landade alltså på 322 788 kronor.

Storvinnaren från Ljungby kommenterar sin vinst.

– Jag brukar satsa 64 kronor men det var så svåra matcher så jag satsade bara 16 kronor. Nu på morgonen drack jag kaffe och kollade telefonen. Då såg jag vinsten, ibland har man tur, det kändes så bra, säger storvinnaren.

Vinsten kommer han spara.

– Min dröm är att kunna köpa ett hus. Så jag kommer spara hela summan, avslutar han.

Storvinnaren i Norrköping drömmer om samma sak.

– Pengarna går till hus eller lägenhet, säger han.

Vinsterna är bland de största som någonsin fallit ut på Topptipset.

– Oj, då är det verkligen en bedrift. Jag har varit nära nån gång tidigare på en storvinst, det är underbart att det hände till slut, avslutar storvinnaren.

Vinstsumman är bara 5 000 kronor ifrån alla tiders största vinst på Topptipset på 327 756 kronor från 2009.

Trodde han spelade Powerplay – vann 277 460 kr på Topptipset

2021-09-29: Under tisdagen föll årets två största vinster på Topptipset ut, den ena gick till en man i Trollhättan och den andra till en man i Stockholm. De vann vardera 277 460 kronor. Trollhättanbon spelade 128 rader med en radinsats på 10 kronor, totalt 1 280 kronor, på spelet Powerplay, trodde han.

Mannen hade råkat förväxla kupongerna när han skulle lämna in sina spel på Konfekthörnan i Trollhättan och fyllde i sin Powerplay-rad på Topptipsetkupongen.

– Jag brukar alltid spela Powerplay och då inte ha med några kryss, det är ju ovanligare i hockey att det blir oavgjort än i fotboll, berättar storvinnaren.

Han insåg senare sitt misstag och lämnade in en identisk rad på Powerplay.

– Jag trodde ju aldrig att Topptipset skulle gå in, men i halvtid så tittade jag till och då hade jag åtta rätt och det var cirka 200 000 kronor i utdelning. Då var det läge att börja följa matcherna.

Omgångens största favorit var Real Madrid som spelade hemma mot Sheriff Tiraspol från Moldavien. Sheriff ledde i halvtid, men när Karim Benzema kvitterade i den 65:e minuten på straff trodde nog de flesta att spanjorerna skulle vända och därmed sänka utdelningen på Topptipset. Men Real fick aldrig in bollen och istället kunde Sheriff sätta vinstmålet i den 90:e minuten.

– Det var riktigt skoj! Det finns ju egentligen inte, men det gäller att ha tur i spel, mycket tur. Jag berättade för min fru vad som hade hänt och hon höll på att skratta ihjäl sig. Jag hade ju aldrig spelat Topptipset på det här sättet. Den riktiga kupongen som jag skulle spela på Topptipset hade jag tre rätt på, avslutar en skrattande Trollhättanbo.

Hur gick det då för hans rad på Powerplay? Den gick också in med en mer modest vinst på 2 133 kronor.