Broberg/Söderhamn IF

Läs mer om lagen i Elitserien.

Inför säsongen 2017/2018 spände Broberg bågen och skulle äntligen ha en trupp för semifinal. Istället blev det en motig säsong som slutade med en niondeplats och missat slutspel för blott andra gången sedan 2004. Jobbigt för ett bandylag som ständigt påminns om sin storhetstid på 50- 60- och 70-talen då fem SM-guld bärgades. Frågan är om klubben, som härstammar från kvarteret Broberg i Söderhamn, kan hitta dit igen?

Grundad: 1919
Hemmaarena: Helsingehus Arena (inomhus)
SM-guld: 5 st (senaste 1977)
Tränare: Fredrik Rexin

Spela på Broberg på Oddset.

Tongivande spelare

Vadim Archipkin

Född: 1990
Land: Ryssland
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Dynamo Moskva

Under 1990-talet gjorde pappa Slava mål för flera olika svenska klubbar. Efter sin avslutande sejour i Broberg blev familjen Archipkin kvar i Söderhamn vilket Broberg ska vara tacksamma för. Vadim är en skridskostark och offensivt skicklig mittfältare som från och till tillhör det ryska bandylandslaget. Förra säsongen stod ryssen för nio mål på 24 matcher i Elitserien. Kan det bli fler i år?

Martin Söderberg

Född: 1992
Land: Sverige
Position: Anfallare
Tidigare bandyklubbar: Edsbyns IF, Rodina Kirov

Med Edsbyn som moderklubb spåddes anfallaren tidigt en lysande framtid. Men i Edsbyns stjärnspäckade lag fick unge Söderberg sällan chansen. Då valde han en utflykt till Ryssland. När han sedan vände hem till Hälsingland blev det istället för Edsbyns rödblå dräkt Brobergs gula. Där har han varit lagets bäste målskytt sedan 2015 och har några gånger varit nära en landslagsplats. I fjol blev det 29 mål på 25 matcher. Brobergs skyttekung är ständigt jagad av större klubbar, men mot alls odds går han nu mot sin sjätte säsong i Söderhamn.

Magnus Fryklund

Född: 1983
Land: Sverige
Position: Försvarare
Tidigare bandyklubbar: -

Själv hävdar Magnus Fryklund att han inte spelar särskilt fult. Ändå utses han år efter år till seriens fulaste spelare av sina motståndare. Men han har också kommit att personifiera att det inte är roligt att möta Broberg. Den som inte håller upp blicken riskerar att åka på en propp. Försvararen har dessutom den unika egenskapen att sätta upp viktiga hörnor i nättaket. Fryklund har varit Broberg trogen hela sin elitkarriär och nu går den rutinerade bandyspelaren in på sin artonde säsong i moderklubbens A-lag.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.