Hammarby IF

Läs mer om lagen i Elitserien.

Närmare final än vad Hammarby var i fjol är svårt att komma. Ledning med 2-1 i matcher i semifinalen, men Sandviken vann den fjärde matchen på Zinkensdamm och i femte matchen krävdes ett hörnmål i förlängningen för att ta SAIK till final. Till i år har Bajen tappat ryske landslagskaptenen Alan Dushoev och egne produkten Kasper Milerud men med värvningen av Pontus Blomberg och befintlig trupp kommer Hammarby vara att räkna med även i år.

Grundad: 1987
Hemmaarena: Zinkensdamm (utomhus)
SM-guld: 2 (senaste 2013)
Tränare: Andrej Pasjkin

Spela på Hammarby på Oddset.

Tongivande spelare

Patrik Hedberg

Född: 1988
Land: Sverige
Position: Målvakt
Tidigare bandyklubbar: Falu BS

Hedberg kom till Hammarby 2010, som ett lån från moderklubben Falu BS, när Bajen hade det tufft på målvaktsfronten. Sedan dess har han varit söder trogen. Han kallas Slangen och har sedan 2010 gått från reserv i Hammarby till landslaget. I sin rosa tröja syns han och han kan i vissa matcher vara totalt omutlig och räddar varje säsong åtskilliga poäng åt sitt Hammarby

Adam Giljam

Född: 1990
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Broberg/Söderhamn IF

När Adam Giljam kom från Broberg var han ytterhalv, i Hammarby fick han först en anfallsroll men det är som spelfördelare på mittfältet han verkligen hittat rätt. Giljam har spelsinne och skridskostyrka för att sätta medspelare i bra lägen liksom att utmana själv. Dessutom har han ett temperament som gör att när det vankas tumult vet man att Hammarbys nr 40 finns på plats. Väcker känslor hos motståndare och dess supportrar.

Jesper Jonsson

Född: 1991
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Åby/Tjureda, Vetlanda BK

Blott 19 år räddade han kvar Vetlanda i Elitserien. Året därpå var han lagkapten i samma lag och när han sedan tog klivet till Hammarby väntade många på att han skulle bli landslagsspelare. Fem år i Hammarby har tagit honom närmare, men han är inte riktigt där. Under förra säsongen fick mittfältaren Jonsson prova att spela anfallare och det gjorde han med framgång. I konkurrens med Villas David Karlsson är han den spelare i serien som är bäst på att hitta ytor i motståndarens straffområde och därmed göra enkla mål.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.