IFK Motala

Läs mer om lagen i Elitserien.

Klassikerlaget IFK Motala, med en storhetstid på 80-talet som resulterade i klubbens enda SM-guld, kämpade inför förra säsongen sig tillbaka till Elitserien. Väl där var de en för många positiv överraskning. De fick kämpa för att hänga kvar och det krävdes ett kvalspel. Men de vågade spela det spel som tagit dem till Elitserien och med några intressanta värvningar och ett års rutin är oddsen goda för IFK att ta ytterligare kliv.

Grundad: 1932
Hemmaarena: XL Bygg Arena (utomhus)
SM-guld: 1 st (1987)
Tränare: Mattias Sjöholm

Spela på Motala på Oddset.

Tongivande spelare

Erik Ivarsson

Född: 1991
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Åby/Tjureda IF, Vetlanda BK

Erik Ivarsson har gjort sig känd för att leda bandysveriges mest högljudda firande vid segrar. Men mittfältaren är också en pådrivare som gör sina lagkamrater bättre. Sedan han lämnade Vetlanda har han växt med uppgiften och tagit väl till vara på den större roll han fått i Motala. En nyckelspelare inför säsongen och kapten i laget.

Viktor Spångberg

Född: 1996
Land: Sverige
Position: Ytterhalv
Tidigare bandyklubbar: -

Pappa Patrik är en ikon som lagt av och gjort comeback flera gånger. Nu sägs det att Patrik lagt av, men det tappet vägs väl upp av att Viktor, trots locktoner från slutspelsklubbar, valt att stanna i moderklubben ännu en säsong. Oddsen är dock låga på att den unga eleganten spelar i ett topplag inom ett par år. En offensivt skicklig ytterhalv som är väl värd entrépengen.

Jussi Aaltonen

Född: 1989
Land: Finland
Position: Målvakt
Tidigare bandyklubbar: Narukerä, Tjust IF BF

Jussi Aaltonen var central när Motala gick upp i Elitserien. Men Elitseriespelet fick vänta för finländaren. Under sommaren upptäcktes ett hjärtfel hos målvakten och inte förrän i januari var han åter spelklar. Nu ska han bevisa att han är en toppmålvakt även i Sveriges högsta serie. Gör han det kan Motala gå en rolig säsong till mötes.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.