IK Sirius

Läs mer om lagen i Elitserien.

Förra säsongen var en besvikelse för uppsalalaget. Några namnkunniga värvningar gjorde att supportrarna på västra sidan drömde om slutspel. Istället blev det som vanligt en kamp om att undvika nedflyttning och kval. Efter en vår där spelartruppen ser ut att ha försvagats är det nog till att förbereda sig för en ny sådan säsong. I Esa Mättää har Sirius en av seriens mest spännande tränare.

Grundad: 1907
Hemmaarena: Studenternas (utomhus)
SM-guld: 5 (senaste 1968)
Tränare: Esa Mättää

Spela på Sirius på Oddset.

Tongivande spelare

Erik Persson

Född: 1995
Land: Sverige
Position: Målvakt
Tidigare bandyklubbar: Örebro SK, Edsbyn IF

Han slog igenom som 17-åring när Edsbyn drabbades av flera målvaktsskador. Unge Persson fick ta plats mellan stolparna i slutspelet och vann bland annat en straffläggning mot Andreas Bergwalls Hammarby och sågs som en framtida stormålvakt. Men när Edsbyn värvade tillbaka Anders Svensson blev det bänknötande för Persson. Därför gick flyttlasset inför säsongen till Uppsala. Där är det dags för talangen att visa att han faktiskt är en framtida stormålvakt. Sirius lär behöva det.

Viktor Lundberg

Född: 1992
Land: Sverige
Position: Libero
Tidigare bandyklubbar: Falu BS

En av förklaringarna till Sirius något svaga spel förra säsongen är nog att liberon Lundberg var skadad stora delar av säsongen. Han håller ihop sitt försvar på ett föredömligt sätt och nämns ibland som en framtida landslagslibero. Nu är han kapten och ska se till att Sirius hänger kvar. Med Lundberg på planen förbättras oddsen betydligt.

Kalle Mårtensson

Född: 1991
Land: Sverige
Position: Anfallare
Tidigare bandyklubbar: Sandviken AIK, Ljusdal IS, Hammarby IF

2014/15 gjorde Kalle Mårtensson 32 mål i ett Ljusdal som trillade ur Elitserien. Det börjar bli några år sedan och efter flytten har han haft svårt att få igång målskyttet igen. I Hammarby fick han en undanskymd roll och hade svårt att hitta rätt. I Sirius har det inte gått mycket bättre. Men det finns fart i skridskorna och målsinne i handlederna på bandyspelaren Mårtensson. I år är det dags att visa det.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.