Västerås SK

Läs mer om lagen i Elitserien.

Sveriges mest framgångsrika bandyklubb. Mesta Mästarna har nu försvunnit i kvartsfinal två år i rad. När säsongen 2018/19 drar igång gör man det utan veteranerna Andreas Bergwall (målvakt), Andreas Bruun (libero) och hårdskjutande Patrik Sjöström (back). Ersättarna har hämtats från Sirius och nedflyttade Tillberga. Kanske blir det en nytändning för det VSK som inte haft tillräckligt med energi för att följa upp gulden från 2015 och 2016. Kommer den med ungdomarna?

Grundad: 1904
Hemmaarena: ABB Arena (inomhus)
SM-guld: 20 (senaste 2016)
Tränare: Michael Carlsson

Spela på VSK på Oddset.

Tongivande spelare

Martin Landström

Född: 1997
Land: Sverige
Position: Mittfältare/anfallare
Tidigare bandyklubbar: Tranås BoIS, Vetlanda BK

En publikfavorit som det händer saker runt. Handleder, spelsinne, fart och målsinne och huvudet på skaft. Han har det mesta som krävs för att bli en framtida VSK-stjärna. Smålänningen bytte inför i fjol klubbadress till VSK från Vetlanda BK. Enligt Landström själv för att utvecklas snabbare. I sin första säsong fick han med framgång testa att spela anfallare. Får han komma tillbaka till mittfältet nu och därifrån driva ett nytt piggare VSK?

Magnus Joneby

Född: 1984
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: -

En spelare som alla supportrar älskar att ha i sitt lag. Lojal, viktig och gnällig. Är en av de spelare i Elitserien som tar flest ”diskussioner” med domarna under match. Den egna produkten säger saker som ”jag kommer nog aldrig spela i en annan klubb än VSK – skulle de inte vilja ha mig skulle jag nog sluta”. Debuterade i Västerås säsongen 2002/03 och har sedan dess jobbat sig upp till lagkapten i laget. Med det är han också en av de får bandyspelare i Elitserien som aldrig bytt klubbadress.

Henrik Kjellsson

Född: 1992
Land: Sverige
Position: Målvakt
Tidigare bandyklubbar: Köping IS BK, IK Sirius

Andreas Bergwall är förmodligen Sveriges bäste målvakt genom tiderna. Nu har han lämnat elitserien för AIK. Då blickade VSK österut, till Uppsala, och bad tidigare reservkeepern Kjellson att vända hem. Kommer han verkligen att kunna fylla upp VSK-målet på det sätt Bergwall gjorde? Oddsen talar inte för det  och många kommer tvivla länge. Men i sina bästa stunder är han en bra elitseriemålvakt, Kjellsson.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.