Vetlanda BK

Läs mer om lagen i Elitserien.

Förra säsongen infriade Vetlanda till slut förväntningarna på att det talangfulla laget skulle utmana om en semifinalplats. Under säsongen stod de för flera skalper mot topplagen och de tvingade så småningom fram en femte och avgörande kvartsfinal mot Hammarby. Men efter en vår då lagets tre landslagsspelare (samtliga egna produkter) lämnade laget blir det till att börja om för talangfabriken från Småland. Även i år finns talang – men frågan är hur långt det räcker. Kanske till slutspel?

Grundad: 1945
Hemmaarena: Hydro Arena (Inomhus)
SM-guld: 3 (senaste 1992)
Tränare: Patrik Johansson

Spela på Vetlanda på Oddset.

Tongivande spelare

Daniel Johansson

Född: 1995
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: -

Flera klubbar drog i Daniel Johansson inför denna säsong. Att Vetlanda lyckades behålla honom var klubbens största framgång under silly season. Johansson är kraftfull, teknisk och målfarlig. Ett tungt ansvar kommer vila på nummer 7 som redan som 18-åring slog igenom med över 20 mål säsongen 2013/14. Trots sin unga ålder, 22 år, har han hunnit med 164 matcher och gjort 68 mål för moderklubben.

David Borvall

Född: 1989
Land: Sverige
Position: Målvakt
Tidigare bandyklubbar: Bollnäs GIF, Gais, IFK Kungälv, Lidköpings AIK, Villa Lidköping BK, IFK Vänersborg

Vetlanda hade målvaktsproblem i några säsonger. Sedan blev David Borvall tillgänglig och nu har Vetlanda en stor målvakt som förra säsongen räddade många poäng åt ”di gule”. Inte minst är han en skicklig straffmålvakt. Vanligtvis räddar han åtminstone hälften av bandystraffarna han får emot sig. I ett förhållandevis ungt VBK är Borvall också viktig med sin rutin.

Jonathan Svensson

Född: 2000
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Åby/Tjureda

Är Svensson näst i raden av skickliga offensiva spelare från talangfabriken Vetlanda BK? Mycket talar för det. Han gjorde mål i Elitseriedebuten mot Västerås förra säsongen. Han har vunnit fyra pojk- och junior SM-guld med Vetlanda och blivit utsedd till årets pojkspelare i Sverige. Med tanke på de flyktade stjärnorna kommer Svensson få ordentligt med speltid i år och oddsen talar för att han kommer förvalta det med framgång.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.