Villa Lidköping BK

Läs mer om lagen i Elitserien.

Nu ska väl ändå guldet hamna i Lidköping till slut? Den bandytokiga staden med det stora torget har väntat, och väntat, och väntat. Men aldrig har de haft ett så bra lag som de ställer på isen denna säsong. Redan förra året var de snubblande nära en SM-final men en skada på viktige liberon Martin Johansson och ett Edsbyn som aldrig går att räkna ut stod i vägen. Med värvningarna av Johan Löfstedt och Joakim Andersson får seriens bästa defensiv sällskap av en offensiv som få kan matcha. Det kan helt klart vara värt att lägga ett bet på Villa som mästare i år. Det skulle i så fall bli första gången någonsin, trots 50 säsonger i den högsta serien...

Grundad: 1934
Hemmaarena: Sparbanken Lidköping Arena (inomhus)
SM-guld: 0
Tränare: Johan Sixtensson

Spela på Villa på Oddset.

Tongivande spelare

Martin Johansson

Född: 1987
Land: Sverige
Position: Libero
Tidigare bandyklubbar: Otterbäcken

Röstades av spelarna fram till seriens bäste försvarare förra säsongen. Och få är de anfallare som får en lugn stund när de möter Johansson. Den som slår en lös passning kommer få se Johansson bryta den, den som väntar för länge med skottet kommer få se Johansson täcka det. Och därtill behöver motståndarna se upp när han laddar bössan på hörnor. Johansson hade en stor del i att Villa Lidköping släppte in minst mål av samtliga i fjolårets Elitserie. Liberon går nu in på sin elfte säsong för Villa Lidköping och har varit kapten för laget sedan 2013. Han är även given i landslaget som efterträdare till Andreas Westh.

Martin Karlsson

Född: 1996
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: -

Den egna produkten Martin Karlsson har sagt att han ser det som sin uppgift att föra SM-pokalen till Lidköping. Det är sannolikt att den unge mittfältaren då kommer spela en central roll. Hans utveckling de senaste två åren saknar motstycke i svensk bandy. Från en av många talangfulla spelare har han nu växt till en spelare som knappast går att hålla utanför landslagstruppen längre. Kraften i åkningarna, precisionen i passningarna. Martin Karlsson har allt för att bli en ny härförare i Villa och landslaget för lång tid framöver. Vann efter förra säsongen priset Årets komet, som delas ut av Svenska Spel och Svenska Bandyförbundet. Var även en central del i U21-landslaget när de tog VM-guld i slutet på 2017.

Johan Löfstedt

Född: 1986
Land: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare bandyklubbar: Vetlanda BK, Sandviken AIK

Efter två säsonger och ett SM-guld med Sandviken, där landslagsmannen nästan snittade ett mål per match, flyttade hemkäre Löfstedt tillbaka till Vetlanda. Där trodde nog många att han skulle förbli. Men efter totalt 275 matcher och 183 mål i den gulsvarta tröjan blev längtan efter de stora matcherna och ett nytt SM-guld för stor. Så nu blir det Lidköping för en av svensk bandys mest sevärda spelare. Hans acceleration, hans skott från båda hållen och hans närmast telepatiska koppling med Joakim Andersson borgar för många mål framåt. Löfstedt har över 50 landskamper och ett VM-guld från 2017 på meritlistan.

Spela på samtliga matcher i Elitserien här.

Läs mer om lagen i Elitserien.
Här kan du läsa mer om andra sporter som ishockey, Formel 1 och speedway.