Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Fortsätter Albon uppåt?

Thailändsk till passet, britt i de flesta andra avseenden. En i grunden talangfull förare som misslyckades i Red Bull och som fått kämpa för sin körning ordentligt genom åren. Aktiv utövare av buddhism som hittade sitt zen igen 2023, då han efter ett mellanår imponerade stort i sin Williams.
Spela på F1 på Oddset

Läs mer om F1-föraren Alexander Albon

Alexander Albon

Född: 1996-03-23
Land: Thailand
Stall: Williams
Meriter: 2 pallplaceringar

Den brittfödde thailändaren Alexander Albon, son till den gamle racingföraren Nigel Albon, gjorde under 2019 debut som Thailands första Formel 1-förare någonsin. Succén lät inte vänta på sig och efter en fin första halva av säsongen i Toro Rosso, numera Alpha Tauri,  “befordrades” han till Red Bull. Där gick det dock klart sämre. Resultaten uteblev helt och Albon hade till synes svårt att hantera pressen, varpå energidryckkoncernens starke racingman Christian Horner fick nog. 

Efter ett år på savannen tillhör Albon, som började karriären inom Gokart, numera det brittiska bottenteamet Williams där han gör sin tredje säsong 2024. Fortsätter han på samma spår som i fjol är Albon föraren med kanske bäst chans att byta upp sig till ett av de stora teamen nästa säsong.

Spela på F1 på Oddset