Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

F1 – odds

Svenska Spel Sport & Casino erbjuder spel på F1 i olika former, i första hand på Oddset. Under hela säsongen kan du spela på F1 och konstruktörs-VM 2024. Förhandsfavoriter är Red Bull Racing med Max Verstappen i spetsen. Det finns även  F1-odds på olika head to head mellan förarna. Säsongen startar i början av mars 2024, kolla in aktuell F1-betting!

Formel 1 – fakta

Första säsong: 1950
Flest titlar: Michael Schumacher, Sir Lewis Hamilton (7 st)
Regerande mästare: Max Verstappen/Red Bull
Förare: 20 st
Stall: 10 st
GP:s 2024: 24 st

Med sina fantastiska banor, enorma fart, den populära dokumentärserien Drive to Survive och en aura av överdådig lyx växer Formel 1 så det knakar. Sporten, som från början körde de flesta av sina lopp i Europa, har blivit en global angelägenhet. Under den rekordlånga säsongen 2024 utgörs cirkusen av sex sprintrace och 24 Grand Prix-tävlingar, varav inte mindre än tre körs i USA, med sedvanlig start i Bahrain den 2:e mars och målgång i Abu Dhabi den 8:e december.

I varje tävling får förarna poäng efter sin placering. När alla lopp har körts koras den förare som fått flest poäng sammanlagt till världsmästare. Samtidigt pågår ett prestigefullt konstruktörsmästerskap där det bästa stallet ska koras. 

2023 hette stallet Red Bull. Trots en bil som inte sällan hade svårt att sätta snabbaste varv i kvalen krossade Max Verstappen allt och alla när han körde hem 19 av 22 racesegrar och säkrade sin tredje raka titel med en tredjedels säsong till godo. Förutom stor skicklighet och egen briljans var fältet annars jämnare än någonsin. Teamkollegan Peréz slogs med både Ferrari, Mercedes samt McLaren om det lilla rampljus som blev över och vore det inte för holländaren, som återigen är enorm oddsfavorit, hade vi stått inför ett unikt och svårtippat mästerskap 2024. 

För den som missat cirkusen på senare år är det därmed perfekt läge att åter ge sig in i en laddad säsong av världens mest glamorösa sport samtidigt som trogna tittare kan se fram emot ett år fyllt av fart och dramatik som förhoppningsvis dröjer ända till målflagg i Abu Dhabi.

Spela på Formel 1 på Oddset

Vanliga frågor om Formel 1