Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Formel 1 är racingens juvel! Kan britten Lewis Hamilton försvara sin titel från förra säsongen? Spänn fast er för nu kör vi!

 Här kan du spela på F1

Formel 1 på Svenska Spel

Första säsong: 1950
Flest titlar: Michael Schumacher (7 st)
Förare: 20
Stall: 10

2019 firade Formel 1 70 år som den mest kittlande motorsporten i världen. Med sina fantastiska banor, sin enorma fart och den överdådiga lyx som omger cirkusen är det inte konstigt att Formel 1 blir större för varje år som går. Sporten, som från början körde de flesta av sina lopp i Europa, har nu blivit en global angelägenhet. 

I varje tävling får förarna poäng efter sin placering. När alla lopp har körts koras den förare som fått flest poäng sammanlagt till världsmästare. Samtidigt pågår ett prestigefullt konstruktörsmästerskap där det bästa stallet ska koras.

Som extra krydda introduceras för ett par år sedan en rad förändringar som gör det omöjligt att inte bli fängslad. En hel drös unga och spännande förare gavs chansen bland redan bittra rivaler, etablerade världsstjärnor och ärrade veteraner samtidigt som bilarna genomgick en betydande uppdatering. Både fram och bakvinge ritades om för att ändra aerodynamiken och minska luftströmmarna som skapas bakom bilarna vilket gjort det lättare att köra om, utan att för den delen försämra prestandan. 

För den som missat cirkusen på senare år är det perfekt läge att åter ge sig in i världens mest glamorösa sport, samtidigt som trogna tittare kan se fram emot ett år fyllt av ännu mer dramatik, fart och ett avgörande som lär dröja ända till målflagg i Abu Dhabi.

Vi guidar er igenom hela säsongen från start till mål här på Svenska Spel där allt från de olika banorna, till förare och stall analyseras. 

Spela på F1, vinnare av racen, VM och mycket mer på Oddset.