Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

F1 – 2023

Med sina fantastiska banor, sin enorma fart, den populära dokumentärserien och en aura av överdådig lyx växer Formel 1 så det knakar. Sporten, som från början körde de flesta av sina lopp i Europa, har blivit en global angelägenhet. F1 2023 handlade om 23 Grand Prix-tävlingar, där inte mindre än tre kördes i USA. Max Verstappen var regerande F1-mästare, och som han fortsatte att dominera! Verstappen tog sin tredje raka F1-titel efter att ha vunnit otroliga 19 av de 22 racen. Det är ett rekord som lär bli mycket svårslaget framöver!

F1 – odds

Svenska Spel Sport & Casino erbjuder spel på F1 i olika former, i första hand på Oddset. Inom kort kommer du kunna spela på F1 och konstruktörs-VM 2024. Förhandsfavoriter är Red Bull Racing med Max Verstappen i spetsen. Det kommer även finnas F1-odds på olika head to head mellan förarna. Säsongen startar i början av mars 2024, kolla in aktuell F1-betting!

Formel 1 – fakta

Första säsong: 1950
Flest titlar: Michael Schumacher och Lewis Hamilton (7 st)
Regerande mästare: Max Verstappen/Red Bull
Förare: 20
Stall: 10

I varje tävling får förarna poäng efter sin placering. När alla lopp har körts koras den förare som fått flest poäng sammanlagt till världsmästare. Samtidigt pågår ett prestigefullt konstruktörsmästerskap där det bästa stallet ska koras.

2022 hette stallet Red Bull. Trots en tuff start och bil som ofta hade svårt att sätta snabbaste varv i kvalen besegrade Max Verstappen allt och alla när han körde hem 15 racesegrar och säkrade sin andra raka titel med fyra lopp kvar att köra. Förutom stor skicklighet och egen briljans var den kanske mest iögonfallande faktorn till överlägsenheten värsta konkurrenten Ferraris alla missar. Var det inte förarna som klantade sig så var det teamet vid sidan av. Fel däck, feltajmade depåstopp, taktiska missar och mekaniska fel var alla en del av vad som kort och gott kan kallas en uppsjö av italienska misstag. Under 2023 både krävs och väntas skärpning nere på stöveln för att rå på Red Bull och ett slumrande Mercedes.

För den som missat cirkusen på senare år är det därmed perfekt läge att åter ge sig in i en laddad säsong av världens mest glamorösa sport samtidigt som trogna tittare kan se fram emot ett år fyllt av fart, dramatik och ett avgörande som förhoppningsvis dröjer ända till målflagg i Abu Dhabi.