Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Formel 1 är racingens juvel! Säsongen 2021 står för dörren - preliminärt startar den 28 mars i Bahrain. Odds för F1 kommer att finnas på Oddset.

F1 - odds

Premiären för F1-säsongen 2021 är planerad till 28 mars. Aktuella odds kommer att finnas här.

Här kan du spela på Oddset

Formel 1 på Svenska Spel

Första säsong: 1950
Flest titlar: Michael Schumacher (7 st)
Förare: 20
Stall: 10

2019 firade Formel 1 70 år som den mest kittlande motorsporten i världen. Med sina fantastiska banor, sin enorma fart och den överdådiga lyx som omger cirkusen är det inte konstigt att Formel 1 blir större för varje år som går. Sporten, som från början körde de flesta av sina lopp i Europa, har nu blivit en global angelägenhet. Under 2019 kommer tio av 21 Grand Prix-tävlingar köras utanför Europa med start den 17 mars i Australien och målgång i Abu Dhabi den 1 december.

I varje tävling får förarna poäng efter sin placering. När alla lopp har körts koras den förare som fått flest poäng sammanlagt till världsmästare. Samtidigt pågår ett prestigefullt konstruktörsmästerskap där det bästa stallet ska koras.

Som extra krydda inför säsongen 2019 introduceras dessutom en rad förändringar som gör det omöjligt att inte bli fängslad. En hel drös unga och spännande förare ges chansen bland redan bittra rivaler, etablerade världsstjärnor och ärrade veteraner samtidigt som bilarna genomgår en betydande uppdatering. Både fram och bakvinge har ritats om för att ändra aerodynamiken och minska luftströmmarna som skapas bakom bilarna vilket gör det lättare att köra om, utan att för den delen försämra prestandan. En vidareutveckling av Pirellis däckstrategi som påbörjades redan förra säsongen är också att vänta. Däcken kommer skilja sig mer från varandra än tidigare vad gäller grepp och hållbarhet för att göra fler racetaktiker gångbara och på så vis öppna upp det taktiska spelet mellan stallen.

Hungriga förare, fler däckval och bättre omkörningsmöjligheter gör tillsammans Formel 1-året 2019 till det intressantaste på mycket länge. Kampen om världsmästartiteln, som tidigare säsonger varit en ren duell mellan Ferrari och Mercedes, är nu vidöppen. För den som missat cirkusen på senare år är det perfekt läge att åter ge sig in i världens mest glamorösa sport, samtidigt som trogna tittare kan se fram emot ett år fyllt av ännu mer dramatik, fart och ett avgörande som lär dröja ända till målflagg i Abu Dhabi.

Vi guidar er igenom hela säsongen från start till mål här på Svenska Spel där allt från de olika banorna, till förare och stall analyseras. Spänn fast er för nu kör vi!

Spela på F1, vinnare av racen, VM och mycket mer på Oddset.