Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Betting på Formel 1 innebär garanterad spänning! F1-säsongen 2022 verkar vara vigd åt Max Verstappen. Kolla in aktuella F1-odds, och spänn fast er för nu kör vi!
Spela på F1

F1 – Odds

Säsongen 2021 i Formel 1 fick en osannolikt spännande upplösning i Abu Dhabi med en duell mellan Lewis Hamilton och Max Verstappen. Till slut blev det Red Bull Racing-föraren Verstappen som kunde vinna loppet – och därmed också ta hem totalsegern och VM-titeln. Det var holländarens första totalseger i F1. Mercedes-föraren Lewis Hamilton fick nöja sig med andraplatsen efter att ha vunnit fyra år i rad (2017–2020). Inför F1-säsongen 2022 är det låga odds på att just Verstappen och Hamilton gör upp om titeln igen. En av de främsta utmanarna väntas George Russell bli, den unge britten som är ny stallkamrat med Hamilton i Mercedes. Kolla in aktuella odds för spännande betting på F1!

F1-racen 2022

Spela på F1

Formel 1 på Svenska Spel

Första säsong: 1950
Flest titlar: Michael Schumacher och Lewis Hamilton (7 st)
Regerande mästare: Max Verstappen
Förare: 20
Stall: 10

För tre år sedan, 2019, firade Formel 1 70 år som den mest kittlande motorsporten i världen. Med sina fantastiska banor, sin enorma fart och den överdådiga lyx som omger cirkusen är det inte konstigt att F1 blir större för varje år som går. Sporten, som från början körde de flesta av sina lopp i Europa, har nu blivit en global angelägenhet. Netflixserien, Drive to Survive, har också gjort sitt för att öka F1-hajpen.

I varje tävling får förarna poäng efter sin placering. När alla lopp har körts koras den förare som fått flest poäng sammanlagt till världsmästare. Samtidigt pågår ett prestigefullt konstruktörsmästerskap där det bästa stallet ska koras.

Som extra krydda introduceras för ett par år sedan en rad förändringar som gör det omöjligt att inte bli fängslad. En hel drös unga och spännande förare gavs chansen bland redan bittra rivaler, etablerade världsstjärnor och ärrade veteraner samtidigt som bilarna genomgick en betydande uppdatering. Både fram och bakvinge ritades om för att ändra aerodynamiken och minska luftströmmarna som skapas bakom bilarna vilket gjort det lättare att köra om, utan att för den delen försämra prestandan. 

För den som missat cirkusen på senare år är det perfekt läge att åter ge sig in i världens mest glamorösa sport, samtidigt som trogna tittare kan se fram emot ett år fyllt av ännu mer dramatik, fart och ett avgörande som lär dröja ända till målflagg i Abu Dhabi.

Vi guidar er igenom hela säsongen från start till mål här på Svenska Spel där allt från de olika banorna, till förare och stall analyseras. 

Spela på Formel 1 2022