Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kan Ferraris tvåa utmana toppen i år?

Slog igenom i värsta konkurrenten Red Bulls andrateam, dåvarande Toro Rosso. Har genom karriären ofta opererat i skymundan av sin teamkamrat och så även nu. Ferraris andreförare hade enorm otur i fjol, då han tvingades bryta hela sex gånger. 
Till oddsen för F1

Läs mer om F1-föraren Carlos Sainz Jr

Carlos Sainz Jr

Född: 1994-09-01
Land: Spanien
Stall: Ferrari
Meriter: 1 vinst, 15 pallplaceringar, 1 Pole Position

Carlos Sainz Sr. är ett välkänt namn i racingkretsar efter en lång karriär som en av världens allra bästa rallyförare. Hans son Carlos Sainz Jr. har följt i samma hjulspår. 2015 körde han till sig en plats i Formel 1-cirkusen och debuten kom i Toro Rosso, numera Alpha Tauri, där han agerade teamkamrat till en ung Max Verstappen. Spanjorens första säsong slutade med en 15:e-plats och året därpå kom han tolva. 2017 gick han sedan över till Renault men även där var framgångarna minst sagt måttliga, utan en enda pallplats. 

Sedan flytten till Ferrari har det dock gått bättre och även om spanjoren inte riktigt kunde utmana italienarnas stora påläggskalv, Charles Leclerc, var fjolåret hans bästa i karriären. Att Sainz Jr. ska slå sin teamkamrat under 2023 är en riktig högoddsare, men räkna med en topplacering när spanske fansfavoriten gör sin tredje säsong i den klassiskt klarröda bilen.

Till oddsen för F1