Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kan Norris följa upp fjolårets succé?

Trots sin unga ålder börjar Lando Norris bli ordentligt rutinerad. 2022 blev hans bästa år någonsin och britten, som även har belgiskt pass, förväntas nu ta australiensaren Oscar Piastri under sina vingar. Lättsam och ofta med glimten i ögat – egenskaper som kommer väl till pass under året då McLaren inte verkar tagit några större kliv.
Till spelet på F1

Läs mer om F1-föraren Lando Norris

Lando Norris

Född: 1999-11-13
Land: Storbritannien
Stall: McLaren
Meriter: 6 pallplaceringar, 1 Pole Position

Lando Norris angör sin femte säsong med råg i ryggen efter ett starkt fjolår. 122 poäng gav en fin sjundeplats i mästerskapet, bland annat före storheter som Alonso och före detta teamkollegan Ricciardo. Norris körde till sig chansen i F1 genom en andraplats i sammandraget av Formel 2 och framförallt för att han agerade testförare för McLaren under 2018. Som testförare slog han bland annat ordinarie föraren Stoffel Vandoorne i de öppna träningarna inför Belgiens GP och i slutändan var det knappast någon högoddsare som gick i lås när Norris presenterades som en av två McLaren-förare 2019.

Karriären började annars på två hjul men efter att Lando besökt en biltävling tillsammans med sin far var det fyra hjul och Go-Kart som gällde. Britten plockade tidigt hem flera titlar, inte minst när han som 15-åring och yngst någonsin vann motsvarigheten till VM (World Karting Championship) 2013. När nu även Formel 1-karriären börjat ta fart, och bilarna är jämnare än någonsin, är Lando Norris en riktigt spännande outsider.

Till spelet på F1