Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kan Norris följa upp fjolårets succé?

Trots sin unga ålder börjar Lando Norris bli ordentligt rutinerad. 2023 blev hans bästa år någonsin och britten, som även har belgiskt pass, bildar nu ett extremt spännande par med  australiensaren Oscar Piastri. Lättsam och ofta med glimten i ögat precis som RIcciardo  – egenskaper som kommer väl till pass i sponsorsammanhang.
Till spelet på F1

Läs mer om F1-föraren Lando Norris

Lando Norris

Född: 1999-11-13
Land: Storbritannien
Stall: McLaren
Meriter: 13 pallplaceringar, 1 Pole Position

Lando Norris angör sin sjätte säsong med råg i ryggen efter ett starkt fjolår. 205 poäng gav en sjätteplats i mästerskapet och rejäl mersmak inför framtiden. Norris körde till sig chansen i F1 genom en andraplats i sammandraget av Formel 2 och framförallt för att han agerade testförare för McLaren under 2018. Som testförare slog han bland annat ordinarie föraren Stoffel Vandoorne i de öppna träningarna inför Belgiens GP och i slutändan var det knappast någon högoddsare som gick i lås när Norris presenterades som en av två McLaren-förare 2019.

 Karriären började annars på två hjul men efter att Lando besökt en biltävling tillsammans med sin far var det fyra hjul och Go-Kart som gällde. Britten plockade tidigt hem flera titlar, inte minst när han som 15-åring och yngst någonsin vann motsvarigheten till VM (World Karting Championship) 2013. Nu när McLaren äntligen hittat ett fungerande koncept har Lando seglat upp som oddsfavorit bakom Red Bull inför 2024.

Till spelet på F1