Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Hittar fransmannen rätt i nya teamet?

Äntligen hemma. Efter en flängig, men mot slutet också framgångsrik, sejour i Red Bulls talangfabrik Toro Rosso/Alpha Tauri/Visa Cash App RB återvände Gasly till Trikolorens förlovade land inför säsongen 2023. Bildar ett helfranskt team hos Alpine/Renault tillsammans med landsmannen Esteban Ocon.
Till oddsen för F1

Läs mer om F1-föraren Pierre Gasly

Pierre Gasly

Född: 1996-02-07
Land: Frankrike
Stall: Alpine 
Meriter: 1 vinst, 4 pallplaceringar

Det svänger fort i Formel 1. Tillsammans med Verstappen bildade Pierre Gasly, inför 2019, det yngsta förarparet i Formel 1. Förväntningar och förhoppningar var skyhöga, men det tog tvärstopp. Efter en bedrövlig första halva av säsongen hos huvudteamet fick Gasly gå tillbaka till Alpha Tauri och det var tydligt att det krävdes mer än rå talang för att axla den populäre och vansinnigt skicklige Daniel Ricciardos mantel som andraförare i Red Bull. Steget var helt enkelt för stort för fransmannen som var oceaner av tid bakom teamkollegan Verstappen. '

Väl tillbaka i den trygga mer skyddade miljön hos Alpha Tauri – teamet han debuterade för under 2017 – lyckades dock Gasly repa mod. En seger och två pallplatser i en bil som utan tvekan hade svårt att konkurrera gjorde att Alpine fick upp ögonen. I oktober 2022 gjorde det franska teamet slag i saken och knöt åt sig hemmasonen på ett kontrakt till och med 2025.

Till oddsen för F1