Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Kan Japans F1-stjärna vara kyligare i år?

Japanen är cirkusens kortaste pjäs, blott 159 centimeter hög. Enormt ambitiös och talangfull men också väldigt ivrig i sin körstil. Något som stundom gjort honom misstagsbenägen. Gör redan sin tredje säsong, men behöver slipa på nyss nämnda egenskaper för att infria de högt ställda förväntningarna.
Till oddsen för F1

Läs mer om F1-föraren Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda

Född: 2000-05-11
Land: Japan
Stall: Alpha Tauri
Meriter: -

Haussen var enorm kring Yuki Tsunoda inför debuten 2021. Någon vidare succé blev det dock inte för japanen som samlade ihop blott 32 poäng, hela 68 färre än teamkollegan Gasly. Det var visserligen ingen högoddsare att Tsunoda skulle få spela andrafiolen i Alpha Tauri, men marginalen var lite väl stor för att någon skulle vara nöjd. Red Bull är inte kända för att vara sentimentala och efter ännu ett svagt år 2022 är således pressen stor inför kommande säsong. 

Ingen japan har någonsin vunnit ett lopp i Formel 1 och Tsunoda har, trots sin kometkarriär i Formel 2 och 3, mycket jobb att göra om han ska bli den första. Som näst yngsta förare på gridden har Tsunoda dock framtiden för sig och det skulle inte förvåna om han visar upp ett större register redan kommande säsong, då 00-talisten blivit varmare i overallen. 

Till oddsen för F1