Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

BP – talangfabriken är tillbaka!

Det finns mycket att beundras över när det gäller IF Brommapojkarna. På ungdomssidan har Västerortsklubben varit dominerande i många år. Nu är A-laget tillbaka i Allsvenskan. Klarar BP nytt kontrakt?
Spela på Allsvenskan 2023 på Oddset

Läs mer om BP -  IF Brommapojkarna -  i Allsvenskan i fotboll

Smeknamn: BP
Grundad: 1942
Hemmaarena: Grimsta IP
SM-guld: -
Tränare: Olof Mellberg/Andreas Engelmark

IF Brommapojkarna är ett jojolag som ständigt skiftar serie och skepnad. Föreningen i Västerort har gjort till sin paradgren att fostra morgondagens stjärnor, exempel på sådana är Albin Ekdal, John Guidetti och Dejan Kulusevski. BP kommer från en sagolik säsong i Superettan då Christer Mattiasson lotsade nykomlingen från Ettan Norra till serieseger och allsvenskt avancemang. Under uppmärksammade former fick Mattiasson lämna den rödsvarta skutan till förmån för Sirius. Som nygammal BP-boss rekryterades Olof Mellberg som inledde tränarkarriären i Bromma genom två raka seriesegrar 2016-2017. Inför återkomsten till Allsvenskan har Brommapojkarna i princip skövlats på talanger, under vintern har Djurgården haffat såväl Wilmer Odefalk som Lucas Bergvall och Theo Bergvall.
 

Aktuella fotbollskuponger

Spelare i BP

Brommapojkarna är tillbaka i Allsvenskan och i vanlig ordning slår de ur underläge. Truppen är tveklöst en av de svagaste i ligan även om det finns några pjäser som sticker ut. Vasic och Cosic måste prestera för fullt framåt medan nye Calisir och Carolas son Amadeus ska försöka hålla rent framför nye keepern Linnér. Det lär dock bli en tuff säsong för BP.

Oscar Linnér

Född: 1997-02-23
Land: Sverige
Position: Målvakt

Efter en lugnare period inom AIK:s organisation så har det sannerligen varit ett par turbulenta år för Oscar Linnér därefter. Arminia Bielefeld blev under januarifönstret 2020 ny adress för den tidigare Djursholmsbon då målvakten kritade på ett treårskontrakt med den tyska klubben. Någon längre och roligare tid i Tyskland blev det emellertid inte. Utlånad till Brescia och GIF Sundsvall och därefter spel i Aalborg har stockholmaren nu landat på “mammas gata” igen. Kontraktet med Brommapojkarna är skrivet över de kommande två säsongerna och på Grimsta IP ska nu 25-åringen ta omtag i sin karriär och i sina bästa stunder är också Linnér en en klasskeeper som kommer kunna göra skillnad för BP.  

Ludvig Fritzson

Född: 1995-08-25
Land: Sverige
Position: Mittfältare

Efter en fin tid i Östersund valde Ludvig Fritzson att krita på för BP då stockholmarna tog steget upp i Allsvenskan. Ludde startade sin karriär i Mölltorp/Breviks AIF och kickade också boll i Tibro innan Degerfors hämtade in mittfältaren 2015. I höstas var Fritzson en av de viktigaste pjäserna i ÖFK:s jakt på att rädda Superettan-kontraktet vilket i slutändan också lyckades. 27-åringen är en hårt jobbande spelare som också har ett fint löpsteg och kommer vara en mycket viktig ingrediens när det kommer till det fysiska spelet under säsongen. Kontraktet med BP sträcker sig över två säsonger.      

Oscar Pettersson

Född: 2000-02-01
Land: Sverige
Position: Anfallare

Efter en något mer anonym tillvaro i Djurgården och därefter Akropolis respektive organisationer så tog Oscar Pettersson Superettan med storm 2022. Ynglingen, uppväxt i Spånga, vann den svenska andradivisionens poängliga med 27 pinnar (15+12) och var den överlägset mest framstående i serien när det kom till målgivande passningar. Flyttrykten har svävat över den duktige fotbollsspelaren under vintern. I Oscar Hans Pettersson har BP en guldklimp och en joker att använda när motståndet till våren skruvas upp. På meritlistan finns också ett antal juniorlandskamper och fortsätter leveransen för sitt klubblag är det inte helt omöjligt att Janne kommer knacka på dörren framåt 2024-års januariturné.

Nikola Vasic

Född: 1991-10-04
Land: Sverige
Position: Anfallare

Nikola Karadjordje Vasic var ett av BP:s stora utropstecken under succésäsongen 2022. Bakom suveräne Oscar Pettersson var det Nikola som klev av säsongen poängbäst hos Brommapojkarna med tolv mål och fem målgivande framspelningar. Den 193 centimeter långe centertanken har också hunnit med att testa på spel i Italien då Reggina värvade den Stockholmsbördige fotbollsspelaren efter att Vasic vräkt in mål under ett par säsonger med Akropolis. Tiden på stöveln blev dock inte vad han tänkt sig och efter att signerat ett låneavtal med Vasalund under 2021 så landade Vasic i BP. Något varken Brommapojkarna eller 31-åringen lär ha ångrat. Nu återstår bara att se hur anfallaren kan producera på högsta svenska nivå.

Spela på Allsvenskan 2023 på Oddset