Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Degerfors IF 2023

En värmländsk lilleputt hävdar sig fantastiskt bra i svensk elitfotboll. Degerfors IF imponerar! Realistiskt sett är det nytt kontrakt som gäller som mål även denna säsong för "Bruket".
Spela på Allsvenskan 2023 på Oddset

Läs mer om Degerfors IF - fakta, spelare, tränare, arena - på Svenska Spel Sport & Casino

Degerfors IF

Grundad: 1907
Hemmaarena: Stora Valla
SM-guld: -
Tränare: Tobias Solberg och Andreas Holmberg

Trots små medel har Degerfors gjort det bra som lyckats hålla sig kvar i Allsvenskan två raka säsonger. Med över 30 säsonger i det blågula finrummet börjar bruksklubben bli en konstant på den översta hyllan. Under årens lopp har flera legendarer huserat i klubben. Eller vad sägs om Tord Grip, Sven-Göran Eriksson, Erik Hamrén, Ralf Edström, Olof Mellberg, Ola Toivonen och Ulf “Mål-Otto” Ottosson? Den sistnämnde är klubbens bästa målskytt genom tiderna med 205 fullträffar.

 I fjol klarade sig Degerfors kvar i Allsvenskan tack vare en stark slutspurt och det ska bli spännande att se om tränarparet Solberg/Holmberg väljer att hålla fast vid den defensiva taktiken som blev framgångsrik under hösten 2022.  

Spelare i Degerfors

Degerfors träffade rätt med sina lån förra säsongen och duon Lagerbielke och Faraj var en stor anledning till det säkrade kontraktet. De är inte längre kvar i Värmland och dessutom har Carlén, Bertilsson och Kralj försvunnit. Ska de rödvita hamna på rätt sida strecket igen behöver de ännu en gång pricka rätt med nyförvärv som Chaouche och Korac.

Christos Gravius

Född: 1997-10-14
Land: Sverige
Position: Mittfältare

Född i Solna var det kanske inte så konstigt att det blev AIK för Christos Gravius. Som 10-åring gick han till storlaget från sin moderklubb IFK Viksjö. Där visade mittfältaren tidigt sin talang och redan som 16-åring fick han göra sin debut för klubben i en träningsmatch mot Flora Tallinn. Det dröjde ytterligare något år innan Gravius fick göra sin allsvenska debut, då 17 år gammal. Han lyckades dock aldrig riktigt ta steget upp till A-laget utan skickades istället ut på lån. Vasalund och Jönköpings Södra var två destinationer, med minimal speltid, innan det blev Degerfors 2018. Där visade Gravius sin potential som fotbollsspelare på elitnivå och tog genast plats centralt i banan. Efter två års lån på Stora Valla gjordes en permanent övergång till 2020 års säsong och där har succén fortsatt. Under 2022 blev det 25 framträdanden i den rödvita tröjan i Allsvenskan och Gravius kommer spela en viktig roll för Degen även detta år.

Diego Campos

Född: 1995-10-01
Land: Costa Rica
Position: Mittfältare

Degerfors sportsliga styre vaskade guld i den norska andradivisionen då costaricanen Diego Campos värvades in till bruksklubben på fri transfer. Med tio personliga poäng (5+5) blev Campos lagets mest produktiva spelare och intresset ökade bland övriga allsvenska klubbar. Född i San José (Costa Rica) började den 178 centimeter långe offensiva fotbollsspelaren sin karriär i Montverde Academy. Collegefotboll i USA följde därefter i fyra år innan seniorspelet i klubbar som SIMA Águilas och Chicago Fire tog vid. Med öppet sinne och äventyrslust korsade Campos Atlanten som 25-åring och har gjort stor succé inom den nordiska fotbollen. Att slänga in ett bet på Diego Campos som lagets bästa målskytt 2023 är ingen dum idé.  

Nikola Djurdjic

Född: 1986-04-01
Land: Serbien
Position: Anfallare

Nikola Djurdjic är inne i sin fjärde allsvenska klubb och även om han har tillhört både Malmö FF och Helsingborg tidigare i sin karriär är det inget tvivel om att han gjorde störst avtryck i Hammarby. I den grönvita tröjan var serben mycket omtyckt och nätade 26 gånger på 54 ligamatcher innan resan gick vidare till den kinesiska ligan. Där blev det inte mycket spel och därför tittade anfallaren återigen mot Sverige sommaren 2021. Valet föll på Degerfors som Djurdjic kritade på ett kontrakt till slutet av 2023 för. Det är en fysisk spelare med vassa armbågar som spelar med känslorna utanför tröjan. Det är Djurdjic stora styrka men också hans stora svaghet. Kan serben ligga på rätt sida galenskapen är det en tillgång, men det har inte blivit speciellt mycket mål under de 1,5 åren som han har tillbringat i Degerfors. Oddsen talar för att Nikola blir en rubrikernas man även denna säsong. Om det är positiva eller negativa sådana återstår att se.

Spela på Allsvenskan 2023 på Oddset