Spelpaus Självtest Spelbudget Spelpaus 24 timmar

Aston Villa FC

Försvarar Man City guldet? Spela på Premier League 2019/20!

Läs mer om Premier League-lagen!

Fakta om Aston Villa

Aston Villa FC är en av de mest klassiska klubbarna i England. Laget från Birmingham ståtar med sju ligatitlar och lika många FA-cuptriumfer. Säsongen 1981/82 vanns även Europacupen. På senare år har dock framgångarna uteblivit även om de blåröda varit ett frekvent inslag i Premier League. 2016 trillade fotbollsklubben ur den engelska toppdivisionen men nu är Villa återigen tillbaka i finrummet. Musklerna finns definitivt för att stanna!

Smeknamn: The Villa, The Lions
Manager: Dean Smith
Hemmaarena: Villa Park - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut på arenan här.
Spelschema:  Aston Villas spelschema i Premier League

Spela på Aston Villa hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Aston Villa FC

Jack Grealish
Aston Villa tog äntligen steget tillbaka upp till Premier League och den stora hjälten var den egna produkten Jack Grealish som kom till fotbollsklubben redan som sexåring. Mot slutet av säsongen var den flärdfulle mittfältaren också lagkapten och ledde laget genom en period då de bland annat vann tio raka matcher. Trots lockrop från betydligt större klubbar i England har Grealish valt att vara sitt Villa troget och nu ska han få prova på spel i den högsta divisionen. I mars 2019 blev Aston Villas nummer 10 attackerad av en motståndarsupporter i derbyt mot WBA. Grealish svarade med att avgöra hela matchen. Det är den slags spelare han är och känslan är att vi får uppleva en ikon skapas. Det blir otroligt spännande att se vad han kan uträtta under säsongen.

Wesley
Nyförvärvet Wesley Moraes Ferreira da Silva, mer känd som bara Wesley, bildade vid tidig ålder familj och som 16-åring jobbade brassen på sidan av fotbollen med att sortera muttrar och skruvar. Wesley fostrades i den brasilianska klubben Itabuna men vid 19 års ålder bar det av till Europa. Den numera 22-årige anfallaren provspelade för en hel del klubbar, bland annat Atlético Madrid, men det blev tillsist ett kontrakt med slovakiska Trencín. Där gjorde brassen, som likt Zlatan har riktigt bra teknik trots sin stora storlek, det riktigt bra och redan året efter blev Wesley värvad av Club Brügge. I den belgiska klubben har brassen varit en pålitlig målskytt de två senaste åren och tanken är nog att Wesley ska försöka ersätta Tammy Abraham som öste in mål för The Lions i fjol. Att Wesley blir Birmingham-klubbens bästa målskytt kan vara en liten outsider och således ett intressant spel beroende på oddset. 

Anwar El-Ghazi
Holländaren Anwar El-Ghazi, med marockanskt påbrå, köptes loss av Ajax som 18-åring från Sparta Rotterdam. Tanken var då att El-Ghazi skulle husera i Jong Ajax, reservlaget, men efter att den irrationelle yttermittfältaren gjort åtta mål på 150 spelminuter flyttades El-Ghazi upp till a-laget ganska omgående. Anwar gjorde en riktigt stark debutsäsong och noterades för nio mål den säsongen men 2016/17 fanns inte El-Ghazi med i tränaren Peter Bosz planer. Istället bar det av till Lille men någon succé blev det aldrig i Frankrike. Inför fjolårssäsongen lånades holländaren ut till Aston Villa i The Championship där El-Ghazi snabbt blev en viktig kugge i kedjan och inför comebacken i Premier League har The Lions köpt loss yttermittfältaren. Kontraktet gäller till och med juni 2023.

Spela på Aston Villa.

Till startsida Fotboll

Till Silly Season-sidan inför Premier League 2019/20!

Läs mer om de klara övergångarna inför Premier League 2019/20!