Crystal Palace FC

Till Premier League startsida.
Crystal Palace grundades 1905. Londonklubben huserade i de lägre divisionerna fram till 1969 då laget gick upp till division ett. Efter det har CP åkte jojo mellan divisionerna. Klubben har tre seriesegrar att stoltsera med, men inte mycket mer än det. Sedan säsongen 2013 håller man till i Premier League.

Smeknamn: The Eagles
Manager: Roy Hodgson
Hemmaarena: Selhurst Park - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Crystal Palace spelschema i Premier League

Spela på Crystal Palace hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Crystal Palace

Christian Benteke
Det har nu gått fem år sedan Christian Benteke slutade fyra i skytteligan i Premier League, när han för Aston Villa stod för 19 mål i sin första säsong i det brittiska finrummet. 27-åringen slutade förvisso tvåa i den interna skytteligan i Liverpool sin första säsong på Anfield men hamnade senare i frysboxen, vilket ledde honom till The Eagles och Crystal Palace. I sin debutsäsong i Londonklubben stod han för 15 mål. Förra säsongen var dock ett rejält misslyckande då det blev ynka tre mål. Christian Benteke är född i Kongo, men familjen flydde undan regimen och hamnade i Belgien, landet som Benteke representerar i landslagssammanhang. När anfallaren värvades till Liverpool var han klubbens näst dyraste värvning någonsin (efter värvningen av Andy Carroll). Benteke har kontrakt med The Eagles till 2020.

Wilfried Zaha
Den offensiva kreatören Wilfried Zaha är en produkt från Crystal Palace akademi. 2010 tog han sig upp i A-laget redan som 17-åring. Det gick så bra för den snabba och tekniska mittfältaren att Manchester United betalade tio miljoner pund för hans underskrift 2013. Det blev den legendariske tränaren Alex Fergusons sista värvning innan han gick i pension. Zaha slog sig dock aldrig in i Uniteds startelva så något år senare var han tillbaka i sin moderklubb. Den ivorianska landslagsmannen har de senaste säsongerna tagit stora kliv framåt och har nu blivit utsedd till Crystal Palace ”Player of the Year” tre år på raken. Onsdag 15 augusti förlängde Zaha sitt kontrakt med Palace till 2023.

Luka Milivojevic
Trots spetsspelare som Christian Benteke och Wilfried Zaha var det Luka Milivojevic som gjorde flest mål för Crystal Palace i fjol. Tio fullträffar blev det till sist för den nyttiga mittfältaren. Sammanlagt har Milivojevic gjort tolv mål för The Eagles. Nio av dessa har varit på straff. Serben lär vara första straffskytt även kommande säsong så ett långtidsspel på Milivojevic att göra flest mål i Crystal Palace känns spännande på förhand. Den ettriga fältaren har redan representerat flera olika fotbollsklubbar som Röda Stjärnan, Anderlecht och Olympiakos i karriären. Nu ska han föra Crystal Palace mot nya höjder. Räkna med att 27-åringen är det första namnet Roy Hodgson skriver upp i sin startelva även kommande säsong!

Andros Townsend
Townsend har representerat Englands alla ungdomslandslag från U16 och uppåt och setts som en stor talang. Men i Tottenham, som han representerade 2009-2015, slog han aldrig riktigt igenom och tog aldrig en ordinarie tröja. Efter att ha blivit såld till Newcastle 2016 tog han senare samma år steget till Crystal Palace. Den snabbe yttermittfältaren verkar äntligen ha hittat rätt och gjorde förra säsongen 35 starter i Premier League. Har kontrakt med Palace till 30 juni 2021 men ryktas vara på väg bort från klubben inför säsongsstarten.

Spela på Crystal Palace.

Läs mer om fotboll på Svenska Spel.